Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Je kan een machine beter demonstreren als de klant naast je staat
SBZ 628 XXL biedt zaagmogelijkheden van 360° traploos (zwenken), aangevuld met een zaagaggregaat van 45° tot 135° (neigen).

Je kan een machine beter demonstreren als de klant naast je staat

Machinebouwers hebben hun producten gedurende het laatste anderhalf jaar praktisch alleen maar door middel van een 3D-presentatie aan klanten kunnen tonen. En dat is gelukt, maar toch is de impact van zo’n demonstratie nog altijd groter als die klanten echt naast je staan en je face-to-face met hen in gesprek kan gaan. Dat is niet anders bij Elumatec, waar ze vol verwachting naar Polyclose uitkijken. De marktleider in de ontwikkeling en productie van machines voor de bewerking van profielen zal opnieuw enkele recente ontwikkelingen in de kijker zetten, waaronder de première van een compact en licht systeem aan de onderkant van het programma.

De hoofdzetel bevindt zich in het Duitse Mühlacker, maar Elumatec telt intussen ook ruim 30 filialen overal ter wereld. Deze marktleider op het vlak van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en staalprofielen biedt vandaag een compleet assortiment met zaagmachines, aanslag- en meetsystemen, profielbewerkingsmachines, hoekverbindingspersen en montage- en werkplaatsinrichting. “Ons assortiment is opgedeeld in families, zoals de SBZ 14x, de SBZ 122 en de SBZ 628. Binnen elke familie zijn onderstel en opbouw gelijk, maar op basis van de wensen en behoeften van de klanten leveren we systemen op maat”, vertelt Bas Ladestein, managing director van Elumatec Benelux BV. 

“De nauwe samenwerking met onze klanten is altijd al één van de hoekstenen voor ons succes geweest. We luisteren naar de behoeften uit de markt en onze R&D-afdeling zet de trends om in innovatieve oplossingen of in optimalisaties van onze bestaande producten. We leveren bewerkingsmachines aan partners in de bouwsector, maar ook voor industriële toepassingen.”

De SBZ 628 bestaat intussen in 3 versies: S, XL en XXL. Deze machine omvat tot 8 spindels om te frezen en te boren.

Preview naar Polyclose

De stand op de Polyclose is het bewijs van de drang naar innovatie die bij Elumatec in het DNA zit. De machinebouwer presenteert er immers opnieuw enkele opvallende optimalisaties en innovaties. Zo heeft de firma een aantal verbeteringen aan de SBZ 140 doorgevoerd. Aangezien de gebruikers nogal diep moesten bukken om profielen in te leggen, werd het machinebed een stuk verhoogd. Bovendien ligt het nulpunt waar men het profiel tegenaan moet leggen, ligt nu aan de voorkant. Dat betekent minder bukken en reiken. Verder gebeurt de beveiliging van de machine via een laser­scanner. Als iemand de scanzone binnentreedt, vermindert de snelheid van de machine en gaat die uiteindelijk stilvallen. Tot nu toe moest men dan op de knop drukken om de machine weer te starten, maar inmiddels gebeurt dat automatisch en gaat de machine zelf verder als er geen obstakels meer zijn. Het serviceluik, om bijvoorbeeld de olie bij te vullen, is nu ook gemakkelijker bereikbaar aan de voorzijde. Tot slot zorgt de pendelmodule ervoor, dat er geen dode tijden meer zijn, aangezien het volgende profiel al klaargelegd kan worden, terwijl het voorgaande nog bewerkt wordt. 

De SBZ 140 werd op verschillende vlakken verbeterd. Zo werd het machinebed verhoogd, waardoor de gebruiker minder diep moet bukken om profielen in te leggen.

“De SBZ 628 bestaat intussen in drie varianten: S, XL én XXL. Deze grootste versie staat garant voor een ongekende flexibiliteit, dankzij de lineaire servo-aandrijving, volautomatische reststukverwerking, 2 stabiele zaagaggregaten en maximaal acht spindels om te frezen of te boren”, gaat Ladestein verder. 

“We hebben verder vastgesteld, dat er veel vraag is naar kleine, compacte, lichte machines, wel eens instapmodellen genoemd, waarmee bedrijven zonder grote investeringen toch een grote stap naar een automatische bewerking van profielen kunnen zetten. In die optiek ontwikkelden we een nieuwe profielbewerkingsmachine, die we op Polyclose in een preview aan het grote publiek willen voorstellen. Dit wordt meteen een mooie uitbreiding aan de onderkant van ons gamma.”    

Bezoek de stand van Elumatec op Polyclose 2022, stand 1252

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details