Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kantelramen in driehoekige vorm elektrisch openen? Geen probleem!
De uitdaging bij de driehoekige ramen zat in de montagewijze.

Kantelramen in driehoekige vorm elektrisch openen? Geen probleem!

Een gezin in Friesland kan opgelucht ademhalen en dat ook nog met verse lucht van buiten. De huiseigenaren hadden in hun huis een lichtstraat laten aanbrengen, met architectonisch vormgegeven dakramen. Driehoekig van vorm, naar binnen kantelend. Over de bediening was nog niet nagedacht; dat de ramen te hoog zaten voor handbediening was een feit. In de zoektocht naar een comfortabele, elektrische manier van bedienen kwamen de bewoners erachter dat dit geen sinecure was. Na herhaaldelijk ‘helaas’ te hebben gehoord, kwamen zij uiteindelijk terecht bij Teleflex. Jesse Verheem van Teleflex vertelt: “De vraag was om de bijzondere ramen elektrisch, met een afstandsbediening, te kunnen openen en sluiten. Vanwege de complexiteit van de situatie zijn we eerst ter plekke gaan kijken, waarna we met de oplossing kwamen.”

Lineaire raamopener

Jesse vervolgt: “De uitdaging bij de driehoekige ramen zat in de montagewijze. Een kettingopener was geen optie, omdat deze horizontaal gemonteerd wordt. Met onze S80 lineaire opener, die normaal gesproken voor dakvensters gebruikt wordt, kon het wel. Deze elektrische opener is uitgevoerd met een rvs stang en de montage geschiedde verticaal. Een bijkomend voordeel voor de naar binnen klappende ramen is dat de S80 water- en stofdicht is met een IP68 waarde. Samen met de rvs stang vormt het geheel dus een hoogwaardig systeem, geknipt voor de vier klapramen in de lichtstraat. In het geval van deze Friese klant is er gekozen voor een uitzetter die het raam 40 cm kan openen, de S80 is echter ook in uitvoeringen met openingen van 60, 80 of 100 cm beschikbaar. Onze radio unit met afstandsbediening zorgt voor de besturing op afstand.”

De klant is erg tevreden met het eindresultaat.

Reactie van de klant

De betreffende klant wond er geen doekjes om en stuurde Teleflex het volgende bericht: “We waren al enige tijd op zoek naar elektrische openers op afstandsbediening voor de vier ramen op hoogte in de lichtstraat. Uiteindelijk zijn we Teleflex tegengekomen. Gelijk bij het eerste contact begrepen ze ons probleem met de driehoekige ramen die naar binnen toe achterover kantelen. Na de situatie bij ons op locatie te hebben bekeken, was de oplossing snel gevonden. Met zowel onze contactpersoon als met de uitermate kundige monteur is ons contact uitermate plezierig verlopen. We zijn erg tevreden met het eindresultaat, Teleflex, bedankt voor alles!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details