Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kawneers barrièrevrije aluminium deur biedt comfort tot op het hoogste balkon

Kawneers barrièrevrije aluminium deur biedt comfort tot op het hoogste balkon

Met de nieuwe, barrièrevrije aluminium deur maakt Kawneer een doorgang ook op hoogte toegankelijk en comfortabel. De constructie heeft een wind- en waterdichtheid van 600 Pa, waardoor de deur juist tot bovenin het hoogste gebouw tot z’n recht komt. Bovendien neemt de uitstraling van datzelfde gebouw toe, dankzij het esthetisch fraaie aanzicht van het deursysteem.

De nieuwe, barrièrevrije aluminium deur van Kawneer draagt met z’n duurzame eigenschappen bij aan de laatste standaarden voor toekomstbestendig bouwen. Zo kan de deur worden opgebouwd uit Kawneers profielsystemen RT 72 Reflex, RT 72 HI+ en RT 82 H+. Elk van die systemen biedt uitstekende isolatiewaarden, waardoor de aluminium deur geschikt is voor gebouwen met Passiefhuis-eisen.

Uniek middenkader versnelt montage

Hoe duurzaam de bijdrage ook is, de montage van een deursysteem moet uiteraard vlot verlopen. Dus is ook daaraan gedacht, vertelt Jeroen Boersma, Productmanager bij Kawneer. “Het deursysteem is licht van gewicht. Dat zorgt voor een eenvoudige en snelle montage, zoals ook het unieke, rondom doorlopende middenkader dat doet. Bovendien biedt datzelfde middenkader voldoende zekerheid van afdichting.”

Inbraakwerend in meerdere uitvoeringen

Kawneers barrièrevrije aluminium deur is uitgevoerd met het betrouwbare beslag van Kawneer en is inbraakwerend volgens de normeringen NEN 5096 klasse 2 en EN 1627 RC2. Bovendien is er de keuze voor een uitvoering die naar binnen draait óf werkt als draaikiepsysteem. Waarbij het in dat laatste geval mogelijk is de achterliggende ruimtes zoals slaapkamers natuurlijk te ventileren.

Over Kawneer

Kawneer, onderdeel van Arconic, is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. In Nederland werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor de Benelux. Het heeft een speciaal, eigen test- en trainingscentrum waar Kawneer tests en metingen verricht op de (bestaande) profielsystemen en uitleg geeft aan klanten over de werking van de producten. Door de beproefde kwaliteit en uitstekende prestaties zijn de systemen van Kawneer geschikt voor de utiliteitsbouw en de woningbouw in zowel nieuwbouw als renovatie. Voor meer informatie kijk op http://www.kawneer.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details