Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Keuze voor zelfklevende tesa tapes voor de bevestiging van verstevigingsprofielen op composietplaten

Keuze voor zelfklevende tesa tapes voor de bevestiging van verstevigingsprofielen op composietplaten

Zelfklevende tapes zijn een onmisbare tool in de hedendaagse bouwsector. tesa, één van ’s werelds vooraanstaande producenten van dergelijke tapes, biedt met de ACXplus familie een ideale oplossing voor onder meer de snelle bevestiging van verstevigingsprofielen. Recent werden deze zelfklevende tapes ingezet voor de montage van profielen op aluminium composietplaten, die de gevel van de nieuwe kantoren van bouwbedrijf Cordeel een indrukkende look geven.

Tesa

De zelfklevende tapes uit de tesa® ACXplus familie werden gebruikt de snelle bevestiging van
verstevigingsprofielen op de composietpanelen.

 

De nieuwe hoofdzetel van bouwbedrijf Cordeel op het voormalige droogdok van de Boelwerf in
Temse steunt op 2 imposante pijlers en torent zo 20 meter boven de waterspiegel uit. Ontworpen door het team van Binst Architecture, is het gebouw met een stalen gebinte van 1200 ton en een atypische vorm, een architecturaal hoogstandje.

“Het nieuwbouwvolume valt meteen op door de indrukwekkende gevel met glaspartijen en spiegelende panelen, die in functie van tijd en weersomstandigheden steeds weer voor een variërende look zorgen”, zegt Koen Vandersmissen, gedelegeerd bestuurder van leverancier Limeparts-Drooghmans. “Deze gevel omvat in totaal 5.500 m² Alucobond panelen. Deze composietpanelen met een gemiddelde afmeting van 1,1 x 3,6 meter zijn opgebouwd uit twee aluminium platen van telkens 0,5 mm en een polymeer tussenlaag van 3 mm.”

Zelfklevende tapes

Voor de montage van verstevigingsprofielen op de composietpanelen werd zelfklevende tape uit de ACXplus familie van tesa, één van de grootste fabrikanten van technische tapes en zelfklevende systeemoplossingen, gebruikt. Deze performante dubbelzijdige tape vormt een belangrijk onderdeel van het revolutionaire gevelsysteem, dat door Limeparts-Drooghmans ontworpen werd.

Tesa

tesa® ACXplus tapes onderscheiden zich door een grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen,
een zeer hoge aanvangshechting en een uitstekende bestendigheid tegen koudeschokken.

 

“Met onze tesa® ACXplus bieden we een serie zelfklevende tapes, ideaal voor de snelle bevestiging van verstevigingsprofielen op panelen uit aluminium, roestvast staal en andere niet-corrosieve metalen, maar ook op composietpanelen, zoals de Alucobond gevelplaten”, vertelt Technical Sales & Application Support Jens Emmerich. “Ze onderscheiden zich door een grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen, een zeer hoge aanvangshechting en een uitstekende bestendigheid tegen koudeschokken. Visco-elastische tapes uit acrylschuim compenseren immers voor verschillen in thermische uitzetting en garanderen dan ook een onzichtbare en trillingvrije plaatsing van de profielen op de achterzijde van de panelen. Bovendien kan de tape vooraf op de profielen gekleefd worden, waardoor een flexibelere en efficiëntere werkplanning mogelijk is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details