Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kiezen voor barrièrevrije ramen, deuren en schuifsystemen is toekomstgericht bouwen
Het aluminium schuifsysteem ASE 60/80 van Schüco kan met een vlakke dorpel uitgerust worden voor een barrièrevrije doorgang.

Kiezen voor barrièrevrije ramen, deuren en schuifsystemen is toekomstgericht bouwen

Door reeds bij het ontwerp voor drempelloze ramen, deuren en schuifsystemen te kiezen, maak je een woning of ander gebouw op elk moment toegankelijk en meteen ook toekomstgericht. Op die manier is het gebouw immers geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor oudere mensen of personen die minder mobiel zijn. Schüco biedt een ruim assortiment oplossingen voor barrièrevrije voordeuren, ramen en schuiframen: de AD UP 75 en 75 BL deursystemen, het AWS-raamsysteem en de ASE 60/80 schuiframen.

Toegankelijk bouwen is meteen ook toekomstgericht bouwen. Daar moet je al bij het ontwerp van de plannen voor een nieuwbouw of renovatie aan denken. Smalle deuren en drempels vormen een hindernis voor zowel kleine kinderen als ouderen, maar ook voor mensen met een beperking die minder mobiel zijn. Door te kiezen voor deur-, raam- en schuifraamsystemen van Schüco met een brede opening en zeer lage of zelfs zonder drempel, kan men probleemloos binnen en buiten, vandaag en in de toekomst. Uiteraard speelt ook de bediening een rol, want men moet zich steeds afvragen of het mogelijk zal zijn om de systemen te openen en te sluiten als men minder kracht heeft of bijvoorbeeld in een rolstoel komt te zitten.

De grote ramen van het AWS-systeem kunnen ook als deur functioneren.

Onbelemmerd van buiten naar binnen, en omgekeerd

De NBN EN norm voor toegankelijk bouwen bepaalt dat een deuropening minstens 90 cm breed moet zijn om met een rolstoel vlot binnen en buiten te kunnen rijden. De barrièrevrije deuren van Schüco voldoen probleemloos aan die eisen. Zo zetten de aluminium voordeursystemen AD UP 75 en AD UP 75 BL niet alleen de norm op het vlak van thermische isolatie, dichtheid, belastbaarheid en duurzaamheid, maar zijn ze ook leverbaar tot een breedte van 140 cm en optioneel mogelijk zonder drempel. 

Voor een vlotte doorgang tussen binnen en buiten, tussen woning en terras of tuin, integreert men best een groot schuifraam. Zo kan het aluminium schuifsysteem ASE 60/80 van Schüco, geschikt voor vleugels met een gewicht tot 600 kg en beglazing tot 60 mm dikt, uitgerust worden met een vlakke dorpel, waardoor er geen struikelgevaar is. 

Voor wie toch liever een vensterdeur als doorgang naar het terras ziet, is het AWS-systeem dan weer een geknipte oplossing. Dit groot raamsysteem uit het Schüco-gamma kan immers ook als deur functioneren. De brede opening en de zeer lage drempels zorgen ervoor dat het terras en de tuin steeds vlot toegankelijk blijven. Ook dit systeem wordt uit hoogwaardig aluminium geproduceerd.

De deursystemen AD UP 75 en AD UP 75 BL zijn tot 140 cm breed en optioneel mogelijk zonder drempel.

Waarom kiezen voor aluminium?

De specialisten van Schüco geven trouwens vijf redenen, waarom men met aluminium voor kwaliteit en duurzaamheid kiest. In de eerste plaats zijn aluminium systemen licht en sterk. Ze kunnen veel gewicht dragen, waardoor grote raampartijen mogelijk zijn. Die stevigheid van aluminium helpt ook tegen inbraak. 

Alle systemen van Schüco worden trouwens op inbraakbestendigheid getest en gecertificeerd. Aluminium is bovendien niet brandbaar. Verder kunnen de ramen, deuren en schuifsystemen uitgevoerd worden met slanke raamprofielen, wat resulteert in een moderne en elegante uitstraling én een maximale transparantie. Ze worden ook gekenmerkt door hoge isolatiewaarden. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee, want door die betere isolatie blijft de warmte beter binnen en verbruik je dus minder energie om de woning te verwarmen. 

Tot slot blinken aluminium profielen uit door hun onderhoudsvriendelijkheid en lange levensduur. Ze trekken immers weinig stof en vuil aan, zijn kleurvast en bestand tegen corrosie. Last but not least: aluminium is recyclebaar, waardoor het perfect past in de hedendaagse visie naar circulariteit binnen de bouwsector.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details