Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kleurrijke kozijnen vergroten woonplezier van De Eenhoorn

Kleurrijke kozijnen vergroten woonplezier van De Eenhoorn

De nieuwe sociale woonbuurt ‘De Eenhoorn’ in Amsterdam is een schoolvoorbeeld van hoogwaardig, betaalbaar en compact wonen in de stad. Het in opdracht van wooncoöperatie Ymere gerealiseerde project omvat de bouw van 330 sociale huurappartementen. Naast ERA Contour (bouwkundig hoofdaannemer) en heren 5 architecten leverde ook Gealan een substantiële bijdrage aan het project. Met het raamsysteem S 9000 NL haax legde de gerenommeerde ontwikkelaar en producent van kunststof profielen namelijk de basis voor de kozijnen die in alle woningen zijn toegepast. 

Naast het streven iedere bewoner een fijn thuis te bieden, draait het binnen het fasegewijs gerealiseerde project vooral om ontmoeten, samenwonen en samenleven. Daarvoor is op het voormalige Eenhoornterrein in de wijk Watergraafsmeer alles aanwezig. De appartementen zijn compact en elk gebouw telt diverse ruimtes die met de medebewoners kunnen worden gedeeld. Voorbeelden zijn een huiskamerlobby, een daktuin en een gemeenschappelijke wasruimte. Maar ook qua duurzaamheid loopt De Eenhoorn voorop. Zo zijn de woningen zeer energiezuinig gebouwd en wordt de benodigde stroom via zonnepanelen opgewekt. Verder is voorzien in een collectieve warmtepomp. Tot slot is de openbare ruimte rondom het complex uitnodigend. Er is veel groen toegepast en de straten zijn autoluw. 

Thuiskomen

Onder het ontwerp van De Eenhoorn staat de signatuur van Merijn de Jong namens heren 5 architecten uit Amsterdam. 

“Het bouwkundig ontwerp van het complex is gebaseerd op eigen onderzoeken naar het huis van de toekomst”, zo zegt hij. “En dat gaat verder dan alleen het toepassen van milieuvriendelijke bouw- en installatietechnische oplossingen. Je moet ook een scherp oog hebben voor sociale duurzaamheid en woonplezier. In dat alles zijn we glansrijk geslaagd, denk ik. Niet alleen is De Eenhoorn duurzaam gebouwd en is er voorzien in allerlei state-of-the-art snufjes en technieken, voor de bewoners is het ook telkens weer echt thuiskomen. Twee keer, maar liefst. Eén keer als ze de schitterende collectieve entree binnenstappen en vervolgens wanneer ze met uitzicht op de fraaie binnentuin hun voordeur openmaken.” 

Optimaal wooncomfort

Ook in esthetisch opzicht heeft de Don Boscobuurt er met De Eenhoorn een pareltje bijgekregen. Dat is mede de verdienste van Transcarbo Kunststof Kozijnen en Gealan. Voor de woningen leverde Transcarbo Kunststof Kozijnen de S 9000 NL haax, het robuuste wind- en waterdichte kunststof kozijn­systeem met het unieke 3-dichting-systeem. De waarborg voor de hoogste isolatiewaarde en een hoge wind- en waterdichtheid, zegt Bas van den Eerenbeemt, systeemadviseur binnen Gealan Nederland. 

“Met de in meerdere varianten leverbare S 9000 NL bieden we voor elke gevel een kozijnoplossing, voor nieuwbouw- én renovatie. Voor De Eenhoorn hebben we de S 9000 NL haax met CLK-verbinding geleverd, een variant die door onze partner Transcarbo Kunststof Kozijnen op kundige wijze tot de gewenste kozijnen is verwerkt. Het in de kleur goud uitgevoerde kozijn verhoogt dankzij de innovatieve flexibele middendichting niet alleen het wooncomfort, het mag ook echt gezien worden. De basis daarvoor leggen we met de kleurtechniek Gealan-acrylcolor®, ons kleursysteem dat uitblinkt in kleurechtheid, uitstraling en duurzaamheid. Met 64 kleuren kunnen we altijd voor de gewenste uitstraling zorgen. Zelfs wanneer brons of champagne is gewenst. Want ook die tinten prijken sinds kort op onze kleurenwaaier…”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details