Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kozijnenindustrie innoveert en innoveert;  Realwood folie® is hot

Kozijnenindustrie innoveert en innoveert; Realwood folie® is hot

Realwood folie® is ongekend in opkomst in Nederland. Kort samengevat kan het grootste voordeel het beste worden omschreven als een houtnerffolie die nóg meer op hout lijkt dan de traditionele houtnerffolies. Realwood heeft de echte houtvlam, terwijl de traditionele houtnerffolies putjes hebben. De markt ontdekt deze folie steeds meer waardoor een inspirerende vorm van innovatie in de markt is ontstaan.

Aan enthousiasme en het zien van commerciële kansen dus geen enkel gebrek. Floor Vogel ziet zichzelf als een ware ambassadeur. Hij is van Reelwood BV, dat is ontstaan door een goede samenwerking met Kufa Raamsystemen uit IJmuiden, en vertelt dat de folies voor de profielen door Colormatics in België worden bekleefd. “Het interessante is dat men daar voor een verzekerde garantie staat van maar liefst 10 jaar. Dat is sowieso al een prettig startpunt om van uit te gaan. En, als er afwijkende kleuren worden gevraagd, dan is Colormatics voor ons een absolute bondgenoot omdat ze ook dan nog marktconform kunnen ontwikkelen en leveren. Bovendien is er altijd sprake van een snelle levertijd. Hierdoor kunnen we uiteindelijk alle soorten beklevingen verzorgen voor de panelen. Dit biedt uiteraard volop kansen voor de toekomst.”

In de jaren dat de firma Reelwood actief is op de markt, en er met veel klanten is gesproken, kan nu ook de stap worden gemaakt om het productscala te verbreden.

Onbeperkt kleurenaanbod

Floor Vogel: “Colormatics, specialist in maatwerk, houdt zich onder andere voor ons bezig met het bekleden van kunststof- en aluminiumprofielen en panelen met een gekleurde folie. De profielen en panelen zijn bestemd voor zowel buiten- als binnentoepassingen zoals ramen en deuren. Ik ben met name erg te spreken over het onbeperkt kleurenaanbod; er zijn meer dan 200 verschillende kleuren en houtmotieven. Volop keuze dus. Colormatics is bovendien in staat om elk profieltype een kleur of motief te geven. Zowel houtnerf als vlakke structuren kunnen worden toegepast.”

Vakmanschap

colormatics-dscf2319-kopieren

Ook het productieproces zit op een hoog niveau. Floor: “Het kleuren van raamprofielen en deurprofielen is een proces dat expertise en vakmanschap vereist. Na het voorverwarmen en het behandelen van het profiel met een primer wordt PUR kleefmiddel aangebracht met gebruik van een complexe flat-sheet-die technologie. Het aanhechtingsproduct is een PUR-hot melt kleefmiddel van topkwaliteit met een RAL-certificaat. De naar schatting 120 drukrollers van de productielijn zorgen voor een plooi- en luchtbellenvrije aanbrenging van de decoratiefilm. Als er extra bescherming nodig is, dan is het ook mogelijk om de coatingfilm te voorzien van een UV-bestendige beschermingsfilm.”

“Voor de latere naspeurbaarheid krijgt elk gecoat profiel een etiket met daarop alle productiedetails. Uiteraard worden regelmatig trekvastheidstests voor kwaliteitsdoeleinden uitgevoerd.”


Realwood is leverbaar in de volgende kleuren:

• Realwood Crème wit RAL 9001

• Realwood Antraciet grijs RAL 7016

• Realwood Kwarts grijs RAL 7039

• Realwood Dennengroen RAL 6009

• Realwood Staalblauw RAL 5011

• Realwood Zuiverwit  RAL 9010

• Realwood Weissbach Eik

• Realwood Gember Eik

• Realwood Honing Eik

• Realwood Amarant Eik

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details