Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Krachtenbundeling tussen raambeslag en raamautomatisering

Krachtenbundeling tussen raambeslag en raamautomatisering

Nabeschouwing Fensterbau

Krachtenbundeling tussen raambeslag en raamautomatisering

In 2023 sloegen MACO en HAUTAU de handen ineen. Op Fensterbau Frontale werd deze krachtenbundeling voor het eerst voor het grote publiek zichtbaar. “Door de combinatie van raamautomatisering en schuifsystemen hebben klanten nu één partner voor alles wat met hang- en sluitwerk te maken heeft, om zo de bouwschil dicht te maken”, zegt Harold Wisselink Managing Director Benelux MACO. 

Beursmotto #togetherwematter

De beursslogan ‘#togetherwematter’ is daarbij richtinggevend voor welke weg de onderneming de komende jaren wil opgaan, verduidelijkt Petra Janßen, Afdelingshoofd Communicatie MACO Salzburg: “De nieuwe Matter- communicatiestandaard zou wel eens een revolutie kunnen teweegbrengen op het vlak van Smart Home. MACO maakt daar als beslagfabrikant deel vanuit en presenteert hier op de beurs onder de naam ‘Sense by MACO’ een reeks Matter-enabled sensoren. Deze staan garant voor een eenvoudige koppeling, zowel voor de verwerker als de eindklant.”

Naamsverandering ‘MACO Move PS’

De nauwe samenwerking tussen MACO en HAUTAU laat ook de eerste gezamenlijke resultaten zien in het productfolio. Zo zullen voortaan alle schuifproducten de productaanduiding ‘Move’ dragen. ‘Een eerste voorbeeld van deze naamsverandering is ons beproefde HAUTAU Move-beslag, dat in de toekomst “MACO Move PS” zal heten en dus opnieuw zal worden gepositioneerd””, verduidelijkt Harold. “De andere productlijnen in de schuifsystemen zullen dan stap voor stap volgen.”

MOVE HS loopwagen

Eén van de producten die voortvloeit uit de samenwerking tussen MACO en HAUTAU en die ook op Fensterbau Frontale werden getoond, is de Move HS loopwagen van MACO. “HAUTAU-oplossingen zoals de HS Comfort Drive geven eveneens een meerwaarde aan het MACO-assortiment”, vervolgt Harold. “Wat jaren geleden begon als een samenwerking tussen twee onafhankelijke bedrijven – met als sleutelwoord schuif-kiep-beslag – is nu een partnerschap op alle niveaus. Wij zijn verheugd dat onze klanten positief reageren op de samensmelting van de experts van MACO en HAUTAU tot één team. De alliantie tussen MACO en HAUTAU biedt voordelen voor de verdere ontwikkelingen binnen het gamma, wat dus ook de klanten ten goede komt.”

INSTINCT: revolutionair vergrendelingssysteem

Alleen al vanwege de vele duizenden vakbezoekers kan MACO SPREKEN van een geslaagde Fensterbau Frontale. Veel interesse was er onder meer voor de INSTINCT, het revolutionaire vergrendelingssysteem van MACO. “De INSTINCT is ons paradepaardje”, zegt Dirk Zwaan, Product Manager Protect van MACO Benelux. “Dit product biedt een oplossing voor het vergrendelen en ontgrendelen van een deur op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Het unieke is dat de afzonderlijke sluitcomponenten flexibel in de deur kunnen worden geplaatst. Samen vormen ze een volledig elektronisch meerpuntsvergrendelingssysteem dat een sluitcilinder en een deurhendel overbodig maakt. In feite is dit een geheel nieuwe manier van denken van hoe je een deur kunt vormgeven. Dat biedt een ongekende ontwerpvrijheid!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details