Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Krachtig, esthetisch en comfortabel 2019 in!

Krachtig, esthetisch en comfortabel 2019 in!

Bezoekers op BAU 2019 in München konden niet om de stand van Woelm GmbH uit Heiligenhaus heen. Het bedrijf behoeft inmiddels geen nadere introductie, ook in Nederland valt de professional voor de producten die onder de merknamen HELM en KWS op de markt gebracht worden. KWS behelst beslag voor draaiende deuren, toegangspoorten en binnentoepassingen, in staal, aluminium en roestvast staal. KWS levert alles rondom de deur, van deurbeslag, deurstoppers en -buffers, handleuning steunen tot voetsteun railsystemen.

Woelm GmbHEen mooie, ruimtebesparende oplossing: Het HELM WT wandcassette systeem.

Dat innovatie bij Woelm (KMS en HELM) hoog in het vaandel staat, konden de bezoekers aan de stand aan den lijve ervaren. We maken met Reinoud van der Kroon, adviseur in Nederland voor
Woelm (KMS en HELM) een ronde langs in het oog springende zaken.

Geautomatiseerde en comfortabele oplossingen voor buiten
“Woelm (KMS en HELM) biedt innovatieve en passende oplossingen voor alles wat met het buitenbereik te maken heeft”, opent Van der Kroon het gesprek. “Of het nu gaat om garagedeuren, carports, beslag voor huisdeuren of schuifluiken, wij staan voor betrouwbare producten die rondom de woning ingezet kunnen worden.”

Ons oog valt op de KWS SmartTouch deurgreep. Van der Kroon licht toe: “SmartTouch biedt maximaal comfort bij de toegangsdeur. Met een actieve transponder op zak gaat de deur van het slot door de greep alleen maar aan te raken. Het systeem herkent automatisch aan wie toegang verleend mag worden. De ontvangstmodule identificeert degene die de deur nadert. Daarna controleert de ontvangstmodule of aan de transponder de juiste rechten toegekend zijn om binnen te komen. Na aanraken van de deurgreep, wordt de deur motorisch van het slot gehaald. Wie van een afstand de deur wil openen, kan dit doen door een knop op de transponder in te drukken of via een App, alles is SmartHome gereed. Comfort en veiligheid gaan bij deze KWS ontwikkeling hand in hand.”

Woelm GmbHMaximaal toegangscomfort met het KWS SmartTouch systeem.

Schuifluiken bedienen is nu gemakkelijker dan ooit
Een schuifluik wordt pas echt functioneel wanneer deze gemotoriseerd geopend en gesloten kan worden. Op BAU 2019 toonde Woelm (KMS en HELM) voor het eerst de nieuwe aandrijftechniek voor het HELM schuifluiksysteem, in de vorm van een krachtige 230 V motor, die eenvoudig geprogrammeerd kan worden. Het gemotoriseerde schuifluiksysteem kan vleugelgewichten aan tot maar liefst 120 kg en is voorbereid op SmartHome toepassingen. Van der Kroon: “Dit systeem kan naadloos geïntegreerd worden in ieder huisautomatiseringssysteem.”

Daarmee slaan we een brug naar het schuifdeurbeslag voor vleugelgewichten tot 350 kg, dat ook geautomatiseerd leverbaar is. “Hiermee kunnen garagedeuren en carporttoegangen volledig geautomatiseerd worden, ook wanneer het gaat om elementen met een groter gewicht.”

Ruimtebesparend design voor binnen
Het nieuwe scheidingswandsysteem van HELM mag er zijn: het HELM telescoopbeslag met dempers biedt de mogelijkheid om een schuifwand in twee of drie vleugels uit te voeren, in hout of glas tot 80 of 140 kg per vleugel. “Dit werk ruimtebesparend”, schetst Van der Kroon. “Het beslag is geschikt voor een vrije opening tot wel 6 meter. Een andere oplossing die zeer ruimtebesparend werkt, is de HELM 73 WT wandcassette montage, waarbij de vleugels in de muur verdwijnen.” 

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: Woelm GmbH
Uitgelichte afbeelding: 
Het gemotoriseerde schuifluiksysteem kan vleugelgewichten aan tot maar liefst 120 kg en is voorbereid op SmartHome toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details