Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Krachtige 2D/3D CAD-software bedient gevelbouwers op maat 
Met HiCAD kunnen ingewikkelde gevels worden gecreëerd, waardoor snel potentiële problemen en conflicten geïdentificeerd kunnen worden. (Fotografie: Menuiserie)

Krachtige 2D/3D CAD-software bedient gevelbouwers op maat 

Softwareontwikkelaar voor de eerste keer present tijdens Polyclose

De wereldwijd toenemende vraag naar het krachtige CAD-programma HiCAD is voor ISD Benelux alle reden om deel te nemen aan
Polyclose 2024. Richard Verhoeckx, accountmanager gevelbouw, ziet het event als het perfecte podium om een groot deel van gevelbouwend Europa te ontmoeten én te informeren. “Vooral onze verdere internationalisering heeft ons doen besluiten op 17, 18 en 19 januari in Gent aanwezig te zijn en HiCAD in de volle breedte te presenteren.”

Met het krachtige, tijdbesparende en alomvattende HiCAD biedt ISD Benelux dé oplossing om gevelbeplating, vliesgevels, raam- en deurkozijnen, daken en wanden gedetailleerd te ontwerpen en vervolgens automatisch uit te werken naar productie. 

“Als dochter van de Duitse ISD Group stellen we alles in het werk om de bedrijfsprocessen van onze klanten te optimaliseren en de engineering van hun producten te vereenvoudigen en te verbeteren”, zegt Verhoeckx. “In de ruimste zin van het woord. Binnen dat streven past HiCAD als geen ander, zeker als het gaat om gevelwerken.”

Alles-in-één-oplossing

De voordelen en toegevoegde waarden van HiCAD zijn even talrijk als welkom. En dat is goed nieuws, zeker voor traditionele gevelverwerkers die bezig zijn te switchen van 2D naar 3D of hun huidige 3D-omgeving verder wensen te automatiseren. “HiCAD is ons antwoord op de vraag naar een meer gestroomlijnd en optimaler ontwerpproces en eindresultaat”, meent Verhoeckx. “De software verenigt alle werktuigbouwkundige en bouwkundige aspecten in één oplossing. Het is bijvoorbeeld mogelijk om grote BIM-projecten in te laden en aansluitend de benodigde componenten vrij en/of parametrisch tot in detail te ontwerpen in combinatie met de bi-directionele koppeling met LogiKal, het calculatieprogramma van Orgadata. Vervolgens kunnen stuklijsten, productieschetsen en montagetekeningen geheel automatisch worden gegenereerd en de productie op een dito wijze worden aangestuurd. Zelfs voor de meest complexe gevelplaatconstructies.” 

Samenwerking

Op weg naar een klinkend eindresultaat werkt ISD Benelux intensief samen met het Duitse 3A Composites, ontwikkelaar van Alucobond®, het aluminium composiet gevelpaneel. Ook voor de juiste verwerking van dit specifieke topproduct biedt HiCAD alle benodigde tools. Zo herkent de software het raster waarop de gevelbeplating gemonteerd moet worden. 

“Daardoor kun je op basis van dit plaatwerk ook de achterconstructie ontwerpen en deze met de gevelbeplating verbinden. Het automatisch uitwerken van onder andere de benodigde productie- en montagetekeningen is vervolgens een fluitje van een cent”, aldus Verhoeckx die tot slot nogmaals de meerwaarden van HiCAD en ISD Benelux benadrukt. 

“We zijn niet alleen de ontwikkelaar van de software, maar verzorgen daaromheen ook de sales, implementatie, consultancy, klantspecifiek maatwerk en zelfs praktijkgerichte trainingen. We staan voor een totaalpakket, dicht bij onze klanten. Zowel op het producten- als dienstenfront.”

Meer informatie vindt u op: www.isdgroup.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details