Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
KRUBA uit Baarn biedt oplossingen voor de kozijnfabrikant
Directeur en eigenaar Cees van Essen.

KRUBA uit Baarn biedt oplossingen voor de kozijnfabrikant

Of het nu gaat om verspanen, lassen, hoekbewerkingen of poetsen, specialist KRUBA uit Baarn heeft overal een passende oplossing voor. Bij KRUBA krijgt de klant niet alleen de machine geleverd, ook de uitstekende support die het bedrijf te bieden heeft is onderdeel van de levering. We bevinden ons op het kantoor van KRUBA voor een gesprek met directeur en eigenaar Cees van Essen.

De URBAN AKS9600/CUT.

Verspanende machines voor kunststof, hout en aluminium

“We leveren machines voor kunststof, hout en aluminium van klein tot zeer groot, zowel nieuw als gebruikt”, opent Van Essen het gesprek. “Wie kiest voor een volledig geautomatiseerde productielijn is bij ons ook aan het goede adres. De software in onze machines laat zich aansturen door ieder ERP-pakket naar keuze.”

CS801 automatische schroefmachine.

Nieuw: naadloos lassen binnen twee minuten productietijd

Een primeur is de nieuwe lastechniek voor kunststof profielen die KRUBA presenteert. “De lassen kunnen gemaakt worden met het beschermfolie nog op het profiel. Dat voorkomt schade aan het kunststof en bespaart veel tijd. Met onze nieuwe lastechniek kan eenvoudig een volledig onzichtbare las gemaakt worden, zonder dat er bij gekleurde profielen een witte naad in beeld komt. De techniek komt van URBAN, het betreft hier een machine die niet alleen snel en efficiënt bewerkt en last, maar ook een lange levensduur kent. Stabiel en betrouwbaar zijn hier de sleutelwoorden”, legt Van Essen uit. 

De URBAN machines kunnen in diverse uitvoeringen en afmetingen geleverd worden, met een cyclustijd van 2 minuten. “Ook deurkozijnen kunnen ermee gelast worden, de dorpel kan voorgemonteerd worden.” Als verdeler van URBAN machines kan KRUBA naast de URBAN AKS9600/CUT ook standaard 2, 4, 6 en 8 kops lasmachines leveren. Deze staan als zeer betrouwbaar te boek en genieten een grote populariteit.

De URBAN GLS200/S glaslattenzaagmachine.

URBAN Hoekbewerkingsmachines

Ook de hoekbewerkingsmachines van URBAN zijn er in diverse uitvoeringen. Van Essen licht toe: “We leveren deze in diverse varianten, je kunt er punten mee affrezen met een aanslag voor twee verschillende kozijnprofielen. Ook het voorboren van bevestigingsgaten voor draai-kiepraamscharnieren, in enkel-, twee- en viervoudige uitvoering, is mogelijk.”

Glaslatten efficiënt en snel zagen

De URBAN Las- en Poetslijnen kunnen uitgebreid worden met automatische beslagmontagestations voor draai-kiepbeslag en volledig geautomatiseerde buffersystemen. Een andere, mooie ontwikkeling van URBAN is de zaagmachine voor glaslatten. “Met deze machine zaag je met gemak traditionele glaslatten in verstek, gecombineerd met een manuele of automatische lengte-aanslag. Op die aanslag is weer een uitbreiding mogelijk waarmee je vier glaslatten tegelijk kunt zagen, in twee verschillende lengtes. Dat scheelt tijd en zoekwerk, omdat alles in één zaaggang gebeurt.”    

Een vaak voorkomend probleem is dat de vakjes waarin de glaslatten moeten komen te klein zijn om de glaslatten te kunnen monteren. Van Essen heeft daar drie oplossingen voor met KRUBA: “Allereerst hebben we een freesmachine voor het kopfrezen van de glaslatten voor de contramalverbinding. Dan is er een KRUBA meerblads zaagmachine voor het infrezen van groefjes, waardoor de glaslat buigzamer wordt en ten derde hebben we een glaslatten zaag-/freesmachine in ons programma in combinatie met automatische lengte-aanslag. Deze is speciaal voor de 90˚ glaslatten met een volautomatische kopfrees voor contramalverbinding.” Teveel om op te noemen dus. Van Essen lacht en zegt: “Ja, we hebben bijna alles. Zelfs voor tussenstijlen. Daarvoor levert KRUBA een 2-voudige schroefautomaat, voor het automatisch vastschroeven van T-verbindingen op de tussenstijlen.”

URBAN SV530/C hoekenpoetsmachine.

Machines die zichzelf terugverdienen

De machines die KRUBA levert, verdienen zichzelf in principe terug, door hun efficiëntie, snelheid en secuurheid. “Het is een eindproduct van optimale kwaliteit, dat tot stand is gekomen via een zeer efficiënt en snel werkproces, en wat de fabrikant tijd en faalkosten bespaart. Daarnaast levert het tevreden klanten op”, schetst Van Essen. “Je kunt rustig spreken van een stuk procesoptimalisatie bij onze klant, dankzij een passende configuratie van de juiste machines. Dat begint natuurlijk al aan de voorkant, met goed luisteren naar wat onze klant wil waarna we een degelijk advies uitbrengen. Onze innovatiekracht is groot, we signaleren de behoefte van de klant en spelen daar met onze techniek op in. We luisteren ook naar de groeiplannen van de klant, zodat we een machinepark kunnen adviseren dat ook nog eens toekomstbestendig is.”

Van Essen hoopt veel professionals te mogen adviseren. Tot besluit zegt hij: “Als highlights tip ik graag nog even de HVL machines aan voor recht-op-schuin en HVL verbindingen, de KRUBA CNC Bewerkingscentra, waarbij 4 respectievelijk 8 profielen tegelijk opgelegd kunnen worden, waarbij de HVL verbinding 1- of 2-zijdig gemaakt kan worden. Er wordt namelijk steeds meer gevraagd naar 2-zijdig. Met het KRUBA CNC Bewerkingscentrum kunnen profielen vooraf gefreesd worden, ten behoeve van het naadloos kunnen lassen op een traditionele 2- of 4-kops Lasmachine.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details