Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
KUFA Jaaroverzicht 2018

KUFA Jaaroverzicht 2018

Uitreiking eerste Preferred Supplier Award

Cees van Essen, directeur bij het in Baarn gevestigde Kruba, heeft in januari 2018 als eerste bedrijf de Preferred Supplier Award van Kufa Raamsystemen ontvangen. Cees was naar het hoofdkantoor van Kufa in IJmuiden ‘gelokt’ onder valse voorwendselen (“We willen graag een aantal zaken met je bespreken”), maar daar kwam dus de aap uit de mouw: uit handen van Henk Weber van Kufa werd de Award en het bijbehorende certificaat overhandigd.

“We doen weliswaar al jarenlang zaken met elkaar”, zo zei Weber in januari. “Maar soms is er een moment dat je elkaar tóch even extra – voor het grote publiek – moet waarderen. Kruba heeft ons meerdere malen heel effectief op weg geholpen bij de ontwikkeling van onze producten, zoals bijvoorbeeld de S9000.nl dat voor de komende 7 á 8 jaar een belangrijk thema voor ons wordt.”

De reactie van Cees van Essen? “Ik zag dit helemaal niet aankomen. Maar natuurlijk ben ik er ontzettend blij mee.”   


Kozijnsysteem S9000.NL is het ideale platform voor de Nederlandse markt

De Nederlandse kozijnenmarkt is ongekend in beweging. Mede door de tendens dat duurzaamheid nu écht lijkt te zijn geadopteerd omdat simpelweg de noodzaak ertoe ook groter is geworden, vinden nieuwe producten of varianten van bestaande kozijnproducten opvallend goed hun weg naar de markt.

Eén daarvan is het nieuwe kozijnsysteem S9000.NL dat door kozijnenfabrikant KUFA Raamsystemen in IJmuiden zelfs als het ‘ideale platform’ voor de Nederlandse markt wordt omschreven. De zogenoemde S9000.NL-serie voldoet aan de steeds stijgende eisen op het gebied van energiebesparing (duurzaamheid dus!). In het voorjaar van 2018 laat Kufa weten dat er ongekend veel aanvragen voor de S9000.NL binnenkomen en dat de reacties louter positief zijn, zowel vanuit de zakelijke als de particuliere markt. De belangrijkste voordelen zijn de flexibele middendichtingen, de betere isolatiewaarde en de mogelijkheid van het toepassen van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nog hoger wordt. “Een woning met 20m² glas kan zo al ruim 200 euro per jaar aan besparingen opleveren.”


Realwoodfolie® heeft de toekomst


KUFA constateert dat veel van de eigen partners al gebruik maken van houtnerffolies, zowel met enkel HVL als met dubbel HVL. Het succes is mede te danken aan het brede kleurenpallet dat voor kunststof kozijnen kan worden ingezet. Ook Acrylcolor mag niet onbenoemd blijven. “Door middel van coëxtrusie worden de PVC-basisprofielen en het gekleurde acrylglas in één handeling onlosmakelijk met elkaar verbonden; er ontstaat een zijdemat gekleurde profieloppervlak dat probleemloos is bestand tegen alle mogelijke weersinvloeden.” Bij KUFA Raamsystemen zijn de volgende kleurmogelijkheden leverbaar: enkelzijdig, dubbelzijdig en in BI-color. Het is tevens mogelijk om de folies op hefschuifpuien en imitatieschuiframen aan te brengen.”


Vooruitblik op 2019: meer leads voor onze partners

Henk en Didier van KUFA Raamsystemen kijken nu al zeer uit naar 2019. De Bouwbeurs in Utrecht, begin februari.

“We spelen uiteraard in op de drie thema’s van de beurs: ‘Het energiezuinige huis’, ‘innovatie’ en ‘automatisering’. Zo zullen we onze 9000.NL-serie kozijnen andermaal onder de aandacht brengen, de twee kleurenfolies en vanzelfsprekend ons platform waarop onze partners de kozijnen helemaal naar wens kunnen configureren. Vooral op dit laatste zijn we ongekend trots; we kunnen meer dan ooit laten zien dat wij in staat zijn om complexe zaken eenvoudig te maken. Onze internetpositie zal daarmee sterker worden. Bovendien wordt het platform een unieke leadgenerator voor onze partners.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details