Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kunststof kozijnen: een mooie, veilige én verantwoorde keuze
K-VISION ReFrame in project Laakse Tuinen, Vathorst. (Beeld: Carolien Weststrate)

Kunststof kozijnen: een mooie, veilige én verantwoorde keuze

Uiterst strakke vormen, extreem slanke profielen en bijzonder grote glasafmetingen. Maar ook: een uitstekende lucht-, geluid- en waterdichtheid en een ruim aanbod (kleur)afwerkingen. In hun ontwerpen zoeken architecten en opdrachtgevers graag de randjes op van wat technisch én esthetisch mogelijk is. Voor profine, het bedrijf achter kunststof kozijnenmerk K-VISION, is dat geen enkel probleem. 

Het revolutionaire kleursysteem proCoverTec is beschikbaar in 26 kleuren, inclusief vier nieuwe metallic trendkleuren (Bronze, Silver, Iron en Titanium).

“Met de K-VISION series Classic, Trend, Cube en Cube-City bieden wij voor iedere bouwstijl een passende en zeer hoogwaardige kozijnoplossing”, vertelt Remco van Overdijk, technisch accountmanager bij profine Nederland. “Hierbij profiteren klanten van álle voordelen van kunststof. Maar ook van meer dan een halve eeuw ervaring, innovatie, kwaliteit
en betrouwbaarheid.”

Kunststof kozijnen zijn enorm populair onder architecten én bewoners. En dat is niet verwonderlijk, volgens Van Overdijk. Immers hebben kunststof kozijnen een enorm gunstige Total Cost of Ownership, zoals ook blijkt uit diverse onderzoeken. 

“In aanschaf zijn de kozijnen weliswaar vergelijkbaar met hout, maar in de jaren die volgen kan flink bespaard worden op onderhoud en onderhoudskosten. Het periodiek reinigen van de kozijnen met een huishoudsopje en onderhouden van beslag en scharnieren zijn voldoende. Belangrijk is bovendien dat – ten opzichte van hout en aluminium – kunststof kozijnen de allerhoogste isolatiewaarden garanderen. Ook indien koudebrugonderbrekingen in de aluminium kozijnen zijn toegevoegd. Doordat kunststof kozijnen de warmte binnen en koude buiten houden, kunnen bewoners flink op hun energiekosten besparen. Bovendien profiteren zij van een aangenaam binnenklimaat.”

Met alle producten, vormen én afwerkingen kunnen we gerust stellen dat K-VISION over het meest uitgebreide kunststof kozijnenprogramma beschikt.

Lange levensduur, hoge duurzaamheid

Uniek is ook de lange levensduur van kunststof kozijnen, benadrukt Jelmer Bijlsma, Manager Duurzaamheid & Innovatie bij profine Nederland. “Bij K-VISION is deze levensduur met 75 jaar zelfs gelijk aan de gebouwen waarin zij gemonteerd worden! Het resultaat is een zeer lage MKI-score, wat betekent dat onze kozijnproducten garant staan voor een zeer lage milieu-impact en zeer hoge duurzaamheidsscores. Onze kunststof kozijnen bevatten geen lood, cadmium of andere schadelijke stoffen. Bovendien wordt ons volledige productgamma inmiddels in meer of mindere mate vervaardigd met gerecycled granulaat. Om voldoende content te verzamelen, hebben wij duidelijke klantafspraken gemaakt. Bijvoorbeeld zaagafval en reststukken uit de kunststof kozijnproductie worden actief door ons ingezameld en verwerkt tot granulaat, dat we opnieuw als grondstof inzetten. Ditzelfde geldt voor oude kozijnen uit sloop- of renovatieprojecten. Bij profine wordt geen kunststof vezel weggegooid of gedowngraded; een échte ‘closed loop’ dus.” 

Gerecyclede grondstoffen worden op een gelijkwaardig niveau in onze productie ingezet, zonder in te boeten aan kwaliteit en eigenschappen.”

De kaderprofielen en tussenstijlen werden de afgelopen jaren nog geproduceerd van 100% virgin materiaal, vertelt Van Overdijk. “Voor eind dit jaar brengen wij hier verandering in. Dan zijn beide profielen ook leverbaar met een gerecyclede kern, waardoor meer dan 50% van het profiel uit gerecyclede content bestaat. Zo gaan we steeds een stapje verder in duurzaamheid.”

Uitgebreid aanbod vormgevingen

Onderscheidend aan de K-VISION kozijnen is het ruime aanbod vormgevingen, aldus Van Overdijk, die al voorbeeld de strakke lijnen en vlakke aluminium look van K-VISION Classic en dieptewerking (15° afschuining) van K-VISION Trend aanhaalt. “Zeer populair is ook K-VISION Cube; het enige kunststof kozijn in Nederland met een 90° hoek aan de zijkanten én bovenkant. In combinatie met een 15° afgeschuinde onderdorpel is dit kozijn esthetisch niet van hout te onderscheiden, terwijl bewoners gelijktijdig profiteren van alle voordelen van kunststof. De rechte verbinding in de hoeken maakt de houtlook compleet.” 

K-VISION Cube-City biedt exact dezelfde eigenschappen als K-VISION Cube, maar dan in combinatie met de typische oudhollandse schuiframen die je veelvuldig ziet in Amsterdamse grachtenpanden en rustieke landhuizen. 

Bijlsma: “Uniek hierbij is dat de historische uitstraling van het schuifraam gecombineerd wordt met de techniek én het comfort van een modern draaivalsysteem. Hiermee sluiten we perfect aan bij de wensen van de ­Nederlandse gebruiker.” 

Van Overdijk: “Als organisatie zitten we niet stil. We innoveren continu, op basis van wensen, vragen en ontwikkelingen in de markt. Zo beschikken we inmiddels over een profiel voor vleugeloverdekkende voordeuren en een speciale kliklijst, waarmee gecombineerde naar binnen en naar buiten draaiende elementen nog eenvoudiger ingepast kunnen worden. En dit zijn maar enkele voorbeelden van innovaties die we al gedaan hebben en er nog aan zitten te komen.”

Elk gebouw een uniek, eigen gezicht

Om elk gebouw zijn eigen, unieke gezicht te geven, biedt K-VISION UV-bestendige folies in uiteenlopende kleuren en structuren. Van uiterst gladde folies tot (hout)nerfstructuren of metallic folies. 

“Met het revolutionaire kleursysteem proCoverTec komt hier een chique matsatijnen afwerking bij”, aldus Bijlsma. proCoverTec is beschikbaar in 26 kleuren, inclusief vier nieuwe metallic trendkleuren (Bronze, Silver, Iron en Titanium). 

“De kleur kan zowel aan de buitenzijde als in de kozijnsponning (360°) aangebracht worden, waarbij vele kleurcombinaties mogelijk zijn.” 

Daarnaast zijn K-VISION kozijnen voorzien van het SKG-keurmerk en voldoen ze aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Bovendien kunnen de kozijnen (tot wel 3 meter breed en hoog) 30 minuten brandwerend uitgevoerd worden. “Met al deze producten, vormen én afwerkingen kunnen we gerust stellen dat K-VISION over het meest uitgebreide kunststof kozijnenprogramma beschikt”, besluiten Bijlsma en Van Overdijk. “Daarmee bieden we voor elke esthetische én technische wens een passende oplossing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details