Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kunststof kozijnen: ideaal voor renovatie en nieuwbouw. Ontdek de 6 voordelen!
VEKAMOTION 82 MAX – Deze versie van VEKA’s innovatieve schuifdeurconcept voldoet perfect aan de eisen van de Nederlandse markt.

Kunststof kozijnen: ideaal voor renovatie en nieuwbouw. Ontdek de 6 voordelen!

Nederland gaat aan de slag met de renovatiegolf in Nederland én de nieuw te bouwen woningen vóór 2030! VEKA draagt daaraan bij met toekomstbestendige oplossingen voor de Nederlandse markt. Kunststof kozijnen op basis van VEKA profielen zijn hoogwaardig én futureproof. Tijdens de Polyclose 2022 staat de beurspresentatie van VEKA in het teken van de voordelen van VEKA kunststof profielen.

Hout, aluminium, kunststof of een combinatie van deze materialen zijn nu de gebruikelijke opties. In het verleden domineerden kozijnen met houten profielen nog de markt. In de jaren zestig veranderde dat echter: kozijnen met kunststof profielen werden steeds populairder. 

De zes toegevoegde waarden van kunststof profielen hebben we op een rijtje gezet.

SOFTLINE 82 NL – Het VEKA profiel voor een duurzame toekomst.

1 Uitstekende geluids- en warmte-isolatie

Kozijnen hebben een belangrijk aandeel in het energieverbruik van een huis. Studies hebben aangetoond dat energieverliezen door kozijnen wereldwijd een CO2-uitstoot van bijna 1 gigaton per jaar veroorzaken. Voor vermindering van het wereldwijde energieverbruik zijn energie-efficiënte kozijnen en profielen daarom onontbeerlijk. VEKA ontwikkelde om die reden de profielsystemen VEKA SOFTLINE 82 NL en VEKAMOTION 82. Met de innovatieve meerkamertechnologie en een inbouwdiepte van 82 mm zorgen zij voor een uitstekende geluids- en warmte-isolatie en dragen ze bij aan besparing op de energiekosten. 

2 Onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Kunststof kozijnen bieden tevens voordelen voor onderhoud en reiniging. Het kunststof oppervlak stoot namelijk vuil af en is weerbestendig. Anders dan houten kozijnen hoeven kunststof kozijnen nooit geschilderd te worden. Dit alles bespaart geld, tijd en middelen. Daar komt nog bij dat VEKA huiseigenaren ontzorgt met VEKAPRO: het nieuwe assortiment reinigings- en onderhoudsproducten, samen ontwikkeld met een onderhouds- en reinigingsspecialist: Sonax. Daardoor zijn de producten ideaal voor regelmatig of intensief reinigen, afdichten en beslagonderhoud. 

Het VEKAPRO assortiment omvat een compleet pakket producten voor het optimale onderhoud van kozijnen met VEKA profielen.

3 Pvc-kozijnen zijn recyclebaar

Kunststof kozijnen die het einde van hun levenscyclus hebben bereikt, kunnen voor bijna 100% worden gerecycled. “Deze granulaten van gerecycled pvc hebben dezelfde uitstekende eigenschappen als nieuw geproduceerd pvc. Het maximale gehalte van gerecycled materiaal in een kunststof kozijnprofiel bedraagt gemiddeld 50%. Dit komt door de productiemethode, waarbij gerecycled pvc voornamelijk wordt gebruikt in de kern van het profiel”, zegt Jürgen Herbe, hoofd Communicatie bij VEKA AG. Veel Nederlandse kozijnfabrikanten en afvalverwerkers voeren gebruikt pvc af via VEKA Umwelttechnik. 

4 Het kozijn als designobject

Kunststof kozijnen hebben veel esthetische meerwaarde voor zowel oude als moderne woningen, al of niet met grote glasoppervlakken. De klasse A profielen van VEKA, die uitsluitend volgens de DIN EN 12608 standaard worden geproduceerd, zijn goed geschikt voor kozijnen in grote formaten. Voor de vormgeving van het oppervlak is een breed spectrum aan zowel kleuren als hout- en metaaldecors beschikbaar. Ultramatte kleuren zijn gewild. Met de unieke oppervlakveredelingstechnologie VEKA ­SPECTRAL speelt VEKA hierop in. Men onderscheidt zich van conventionele kleursystemen door de unieke look-and-feel: stijlvolle ultramatte kleuren in combinatie met een fluweelachtig oppervlak. Met de bijpassende unikleurige onderlaag worden kozijnen zo hoogwaardige designobjecten die bij elke bouwstijl passen. 

De VEKA SPECTRAL kleuren overtuigen door hun ultramatte look. (Beeld: die-marquardts.com)

5 Afgestemd op de Nederlandse markt

VEKA investeert veel technische knowhow en marktkennis in productontwikkeling voor de Nederlandse markt. Dit heeft geleid tot twee topproducten die helemaal zijn afgestemd op de eisen en wensen van Nederlandse fabrikanten, architecten en opdrachtgevers: VEKA SOFTLINE 82 NL en het innovatieve hefschuifdeurconcept VEKAMOTION 82. Dit is nu ook beschikbaar in een speciale versie: VEKAMOTION 82 MAX. 

6 Kwaliteit: Klasse A

Als een van ’s werelds toonaangevende profielproducenten maakt VEKA AG namelijk uitsluitend kozijnprofielen van het hoogste kwaliteitsniveau: Klasse A volgens de DIN EN 12608 standaard. Dankzij de uitstekende materiaaleigenschappen en gegarandeerde buitenwanddikte van 3 mm (tolerantie 0,2 mm) leggen VEKA profielen, waaronder SOFTLINE 82 NL, de basis voor kozijnen die decennialang betrouwbaar functioneren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details