Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kwaliteit en innovatie ontmoeten elkaar in unieke producten

Kwaliteit en innovatie ontmoeten elkaar in unieke producten

Wanneer je als profielproducent voor kunststof kozijnen continu aan de weg timmert om ervoor te zorgen dat je klanten mee kunnen komen in de voorhoede, dan vraagt dat niet alleen om een voortdurende drang tot innoveren, maar ook om een stuk kwaliteitsbewaking. Arjen de Haan, Commercieel Manager Window Solutions bij REHAU NV, vertelt over het proces dat daaraan ten grondslag ligt.

“Om de kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, heeft REHAU het hele productieproces in eigen hand. Zowel bij het maken van de matrijzen – deze worden in eigen werkplaats vervaardigd – als bij de samenstelling van de benodigde grondstoffen”, opent De Haan het gesprek.

RAU-FIPRO_X_10% grotere elementen kopiërenElementen kunnen 10% groter dan normaal geproduceerd worden, dankzij RAU-Fipro X.

Made in Germany
“Om precies te zijn, in de fabriek in Wittmund, in Noord Duitsland”, vervolgt De Haan zijn verhaal. “Het mengen van alle bestanddelen in de PVC grondstof wordt daar door REHAU zelf uitgevoerd. Daardoor kan er een stabiele kwaliteit gegarandeerd worden. Ook het aanbrengen van de pantser kleurfolie wordt daar gedaan, deels volledig geautomatiseerd via productie die online wordt aangestuurd en deels volledig geautomatiseerd op offline productie-units.”

Alles is dus ‘Made in Germany’. De Haan wijst op de succesvolle High Definition Finishing voor profielen. “Met onze HDF-technologie krijgen profielen een perfect oppervlak en hebben ze weinig onderhoud nodig. Ramen en deuren krijgen behoorlijk wat te verduren, niet alleen door alle weersinvloeden waaraan ze worden blootgesteld, maar simpelweg ook door langdurig en intensief gebruik. Onze profielen zijn uitgevoerd met een exclusief REHAU HDF-oppervlak, waarmee niet alleen een schitterende glans verkregen wordt, het profiel is tevens gesloten, glad en zeer gemakkelijk in onderhoud.”

Nog even over de Nederlandse markt…
Sinds de introductie van het Synego NL profiel in 2018 heeft REHAU menig hart veroverd van professionals in de vaderlandse kozijnenindustrie. De Haan schetst: “Het is een hit. Nederland kijkt nu eenmaal anders tegen kozijnen aan en het feit dat Synego NL profielen bijdragen aan de uitstraling van de gevel, wordt als zeer belangrijk gezien. Waar ik echter wel de nadruk op wil leggen, is dat de optiek niet het enige belangrijke is. Synego NL biedt een uitzonderlijk samenspel van design en functionaliteit.”

“De inbouwdiepte is 120 mm, het profiel kent 5 kamers in het kozijn en 6 kamers in de vleugel. Met een warmte-isolatie (Uf) tot 1,0 W/m2K, een geluidsisolatie tot Rw=47 dB, inbraakklasse 3 én ons HDF-oppervlak, is Synego NL zeer functioneel te noemen. Goede optiek met een maximale performance, daar scoren we mee in het land.”

REHAU Woodec-01 kopiërenKALEIDO WOODEC van REHAU ziet eruit en voelt aan als hout.

Een ander product dat warm ontvangen wordt in Nederland is KALEIDO WOODEC. “Dat ziet eruit als hout, voelt net zo aan als hout, maar dan met de voordelen van kunststof kozijnen. Daarmee geeft REHAU een passend antwoord op de huidige trend om kozijnen in Scandinavische look uit te voeren. Er zijn dan ook drie eiken designs leverbaar.”

Mag het een beetje meer zijn?
De letter ‘X’ in RAU-Fipro X staat voor ‘Extra large’. Het RAU-Fipro X profiel is door de verbeterde samenstelling het enige kunststof profiel met een Ix weerstand. “Opnieuw de enige in zijn soort en geschikt om elementen 10% groter dan normaal te kunnen produceren, zonder staalversterking”, zegt De Haan tot besluit.   

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: REHAU NV
Uitgelichte afbeelding: 
Met het REHAU HDF-oppervlak wordt niet alleen een schitterende glans verkregen, het profiel is tevens gesloten, glad en zeer gemakkelijk in onderhoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details