Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Lecot biedt een digitaal platform waarbij profielsystemen en montagematerialen op elkaar afgestemd zijn.
De specialisten van beide partners hebben alles tot in de kleinste details uitgewerkt en hebben nu nog continu contact om nieuwe producten toe te voegen.

Lecot biedt een digitaal platform waarbij profielsystemen en montagematerialen op elkaar afgestemd zijn.

De markt van de raam- en deurtechniek beleeft in de laatste jaren een grote evolutie. Dan hebben we het niet alleen over de veranderingen op het vlak van wet- en regelgeving, maar we hebben het ook over de stap naar automatisering en digitalisering. Aangezien CNC-machines nu ook toegankelijker zijn voor kleinere bedrijven, groeit de vraag naar automatisering en geschikte aansturingsprogramma’s. Lecot investeerde in medewerkers om de klanten met raad en daad te ondersteunen in de programma’s van verschillende softwarehuizen. Zo werkt Lecot al jarenlang nauw samen met Orgadata.

Lecot en Orgadata werken nauw samen. De Logikal-gebruikers hebben toegang tot de producten van Lecot, die ze rechtstreeks in hun ontwerpen kunnen integreren.

De band tussen Lecot en Orgadata staat in het teken van digitalisering en zal dus in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Het softwarehuis staat bekend om zijn Logikal-pakket, dat gebruikt wordt door fabrikanten van ramen, deuren en gevels om hun producten in kunststof, staal en aluminium te ontwerpen, berekenen en construeren. “De ­Logikal-gebruikers hebben ook al jaren toegang tot onze kwaliteitsproducten, die ze rechtstreeks in hun ontwerpen kunnen integreren. Raam- en deurfabrikanten kunnen in deze software hun bestelformulieren genereren en digitaal naar ons sturen”, vertelt Karel Vanderweeën, groepsmanager raam- en deurtechniek België bij Lecot. 

“Als resultaat krijg je duidelijke bestellijsten, automatisch ingevuld en voorzien van alle belangrijke elementen, zoals artikelnummer, artikelomschrijving en hoeveelheid. Ook prijzen en machinebewerkingen kunnen eenvoudig geïntegreerd worden.”

Met Lecot Optimont beschikken verwerkers over een database, die op alle gangbare profielsystemen en montagematerialen afgestemd is.

Lecot Optimont

De nauwe samenwerking tussen Lecot en ­Orgadata komt tot uiting in het Optimont-concept, wat verwerkers veel voordelen biedt op alle niveaus: van calculatie over werkvoorbereiding tot en met de montage. Ze beschikken met dit platform van Lecot immers over een database, die op alle gangbare profielsystemen en montagematerialen afgestemd is. 

“Het uitgangspunt is steeds de functie van het raam en de deur. Gebruikers zien in één oogopslag het type vergrendeling via duidelijke afbeeldingen. Op basis van het profielsysteem wordt ook automatisch een slotsysteem met een juiste doornmaat, voorplaat en sluitplaten geselecteerd”, licht Jeroen De Wilde, verantwoordelijke verkoop raam- en deurtechniek Nederland bij Lecot, toe. 

“Verwerkers krijgen een overzichtelijke synthese van alle elementen die ze nodig hebben om vlot te kunnen werken: schroeven, lijmen, luchtdichte folies, hang- en sluitwerk, …, waaronder ook het beslag. Zo wordt alles weergegeven wat er met een bepaald raambeslag mogelijk is en is ook de informatie rond bijvoorbeeld sloten, elektronische componenten, paniekdeuroplossingen en deurdrangers geïntegreerd. Men beschikt over technische data, prijzen en condities van de producten, maar ook alle frees- en boorbewerkingen zijn voorgeprogrammeerd. De documentatie van de beslagleverancier vormt de basis. Al die gegevens kunnen direct geïmporteerd worden naar e-mail, e-shop, EDI-oplossingen en in de nieuwste versie, Logikal 12, ook naar een EOS-module om te bestellen zonder ERP-pakket. Dat is vooral een belangrijke stap voor de kleinere bedrijven.”

Lecot blijft investeren in producten, personeel en software, maar realiseerde ook een nieuwbouw.

Blijven optimaliseren

Het toenemende belang van digitalisering blijkt ook uit het feit dat Lecot investeerde in personeel dat de klanten ondersteunt in de ­Logikal-software van Orgadata. “De belangrijkste voordelen van onze nauwe samenwerking zijn efficiëntie in productieprocessen, kostenbesparingen, tijdwinst en reductie van fouten. Komt een klant er toch niet zelf uit, dan helpen onze experts met het optimaliseren van de voorinstellingen en het definiëren van een klant-specifieke standaard in Logikal”, vertelt Kees Blok, die binnen Lecot verantwoordelijk is voor de implementatie van software, waaronder ook Orgadata’s Logikal. 

“Onze databank is profielonafhankelijk, zodat er altijd een technische, perfect passende én gecertificeerde oplossing ontstaat. We hebben dan ook continu contact met de specialisten van Orgadata en met onze leveranciers om de database up-to-date te houden en nieuwe elementen toe te voegen.”

Paul Thyssen, directeur Orgadata Benelux, sluit af: “Zowel voor Lecot als voor ons is deze intensieve samenwerking een belangrijke basis voor de verdere groei. We blijven fors investeren in de optimalisatie van Logikal. Vanaf versie 12 kan de montage volledig papierloos gebeuren. Tekeningen en montagehandleidingen worden digitaal meegegeven en kunnen op de werkplek gevisualiseerd worden. Met Datasafe-software krijgt men via een kleine QR-code informatie over wie welk element gemaakt heeft. De klant krijgt ook een overzicht van de onderdelen en men kan via smartphone of tablet direct zien welk onderhoud moet gebeuren. Kortom: digitalisering over de hele lijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details