Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Lecot neemt Biermans (Breda – Nederland) over

naamloos-1-kopieren

14 juli 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Lecot nv maakt bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten om de aandelen van de firma Biermans over te nemen. Biermans is een totaalleverancier voor de bouw, industrie en agri in Nederland en België.

Philippe De Veyt, CEO Lecot: Lecot had reeds een stevige poot in Nederland via haar vestiging Lecot Nederland in Best (Eindhoven). Lecot Nederland heeft echter geen winkels, enkel een verkoopkantoor en richt zich hoofdzakelijk op de markt van de raam- en deurfabrikanten. Door de overname van Biermans worden we nu, net zoals in België, een echt omnichannel bedrijf, dat zich kan richten op de verschillende segmenten van de bouwindustrie. Zowel Lecot als Biermans zijn lid van de Ferney inkoopvereniging. Beide bedrijven zijn zeer gelijkaardig wat de productportefeuille betreft.

De jarenlange ervaring van Biermans in Nederland zal een perfecte basis zijn voor de verdere uitbouw van Lecot op de Nederlandse markt.

Menno Paulussen, eigenaar van Biermans: Net als Lecot heeft Biermans een lange geschiedenis achter de rug als familiebedrijf. Dit aspect charmeerde ons want we vonden er dezelfde waarden in terug. We zijn overtuigd dat deze overname de beste kansen geeft aan Biermans en de toekomst veilig stelt. Het staat buiten kijf dat synergiën tussen de beide bedrijven zullen kunnen verwezenlijkt worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details