Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Leverancier van aluminium profielen voor de bouw blinkt uit in maatwerk

Leverancier van aluminium profielen voor de bouw blinkt uit in maatwerk

Wanneer je als bedrijf al meer dan 50 jaar een volledig pakket aluminium profielen voor de bouw levert, dan bewijst dat de toegevoegde waarde voor de sector goed. Luvema® uit Wageningen is voor veel bouwbedrijven dan ook de aangewezen partner.

De kwaliteit van de producten, de innovatiekracht en perfecte leveringen zorgen ervoor dat klanten met plezier terugkomen. We spreken met Jacob Klaren, eigenaar en mede-directeur van Luvema®. “Naast ons zeer uitgebreide programma profielen voor alle soorten toepassingen, zijn we zeer sterk in maatwerk. Wij maken op wens klantspecifieke profielen, met de garantie dat deze in de dezelfde kwaliteit en met dezelfde service als de rest van ons programma geleverd worden”, opent Klaren het gesprek.

Energiezuinig bouwen met een maatwerkdorpel? Dat kan!
“Voor het energiezuinig bouwen hebben we het nieuwe ISOWEL® assortiment ontwikkeld. Deze lijn bevat glasvezelversterkte onderdorpels die zijn bedoeld voor de kunststof en houten kozijnen industrie. Tevens zijn er ISOWEL® aanslag- en beglazingsprofielen”, vervolgt Klaren zijn verhaal. “We zijn met de ISOWEL® dorpels erg flexibel in de samenstelling, op wens leveren we een maatwerk product. Dat doen we ook met aluminium dorpels, we maken daarvoor matrijzen op maat.”

LuvemaEr zijn neuten voor verschillende houtzwaarten leverbaar.

Gevraagd naar een voorbeeld van een aluminium maatwerkdorpel, noemt Klaren de samenwerking die Luvema® heeft met Burghouwt: “Burghouwt, dé groothandel voor bouwend Nederland, levert Centor vouwpuien. Voor het Centor systeem hebben wij een aluminium dorpel ontwikkeld. Wij produceren en leveren deze, maar het is een specifiek Burghouwt product.” Rob van Baars, commercieel manager bij Burghouwt, schetst: “De aluminium dorpels die Luvema® levert ten behoeve van het Centor vouwwandbeslag, worden in vier uitvoeringen geproduceerd, voor elk type vouwpui. Kijken we naar de uitvoeringen, dan onderscheiden we een binnenvouwende, een buitenvouwende, een bovenhangende en een onderrollende variant. Met het Centor systeem, dat unieke voordelen biedt ten opzichte van andere vouwpuienzijn we als importeur uniek.”

Krachtig inzetbaar
Van Baars is zeer tevreden over de sterkte van de door Luvema® geleverde dorpels. “Er zijn dorpels verwerkt in showrooms waar auto’s zonder probleem overheen rijden. De dorpels zijn zeer geschikt om in straatwerk verwerkt te worden, om een zo laag mogelijk reliëf te creëren. Allemaal top eigenschappen die bewijzen hoe kwalitatief hoogwaardig dit product is.”

Alle gangbare bewerkingen zijn met de Centordorpel mogelijk. Van Baars noemt onder andere Klooster- en renovatiesponningen en verstekken. Het kan allemaal gemaakt worden. Er zijn neuten voor verschillende houtzwaarten leverbaar en de dorpel is te combineren met vast-glasvlakken naast de vouwwand, op dezelfde dorpel. Voor zowel binnen- als buitenbeglazing. Verder kunnen er speciale blokken worden aangebracht ten behoeve van alle typen sluitingen.” Daar voegt Klaren aan toe: “Deze dorpel heeft een zeer geringe uitzettingscoëfficiënt, namelijk 2.4E-05 per Kelvin wat te vertalen is als 2.4×10-5 of 0,000024mm per graad.” Gevraagd naar ontwikkelingen die nog op stapel staan, antwoordt Van Baars: “Met Centor bieden we een volledige en volwassen oplossing. Ontwikkelingen zijn met name verdere verfijningen. Wat betreft de dorpel: we onderzoeken samen met Luvema® verdere ontwikkelingen die we wellicht ook bij het Centor systeem kunnen gebruiken. 

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: Luvema Aluminium
Uitgelichte afbeelding: 
De dorpels zijn zeer geschikt om in straatwerk verwerkt te worden, om een zo laag mogelijk reliëf te creëren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details