Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Licht en schaduw – Terugblik op BAU München

Licht en schaduw – Terugblik op BAU München

Na elke beurs maken organisatie en standhouders de balans op. Zo blikten de organisatoren van BAU München tevreden terug op een editie die evenveel bezoekers kreeg als in 2017. Bij scharnierfabrikant Dr. Hahn hinken ze op twee gedachten. Enerzijds liep het aantal bezoekers op de stand met ongeveer 15 % terug, maar anderzijds lag de kwaliteit van de contacten beduidend hoger.

BAU München blijft een ontmoetingsplaats voor professionals uit heel de wereld. Terwijl de Duitsers dit jaar vooral vanaf de derde dag de beurs leken te bezoeken, waren de bezoekers uit het Verre Oosten en Azië al massaal aanwezig op de eerste twee beursdagen. Die Aziaten waren vooral aangetrokken tot de opbouwscharnieren, zoals de nieuwe Türband 4 AT reeks, die later dit jaar leverbaar wordt. “Ons nieuwe Rollenband AT scharnier was dan weer dé trekpleister voor de Duitstalige bezoekers”, zegt area sales manager Tonny Maes.

“Op zich is dat ook geen nieuw gegeven. Knoop­vormige scharnieren zijn vooral in onze traditionele markten zeer sterk in opmars. In andere landen kiest men nog steeds vooral voor opbouwscharnieren, alhoewel ook daar stilaan de interesse in Rollenbandscharnieren ontstaat.”

Tegenvallende cijfers op eerste en laatste beursdag

Bij Dr. Hahn betreuren ze vooral de tegenvallende bezoekersaantallen op de eerste en laatste beursdag. “Er werd al vaker op gewezen, dat de organisatoren gemakkelijk één van die dagen zou kunnen schrappen. Als je vaststelt dat sommige bedrijven op zaterdag al tijdens de openingsuren van de beurs personeel naar huis sturen en zelfs de stand afsluiten, dan zegt dit toch voldoende”, geeft Maes aan. “Interne statistieken bij Dr. Hahn tonen aan dat 65 % van de bezoekers op zaterdag niet op zoek is naar informatie over de producten, maar gewoon balpennen en plooimeters wil verzamelen.”

Kwaliteit boven kwantiteit

Het aantal bezoekers op de stand van Dr. Hahn lag ongeveer 15 % lager dan tijdens de vorige editie in 2017 en dat is een trend die zich ook op Polyclose al aftekende. De kwaliteit van de contacten, daarentegen, wordt steeds hoger. “We verkiezen kwaliteit boven kwantiteit”, sluit Tonny Maes af. “Ook aan de editie 2020 van Polyclose in Gent nemen we opnieuw deel met een eigen stand, waar bezoekers zullen kunnen kennismaken met het bestaande gamma en de innovatieve ontwikkelingen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details