Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Luchtdichtheid gegarandeerd dankzij kwaliteitsdichting

Luchtdichtheid gegarandeerd dankzij kwaliteitsdichting

Opgericht in 1985 is het bedrijf uitgegroeid tot een bekende speler in de markt voor bevestigingsmaterialen en afdichtingsproducten. Multifast uit Heerhugowaard is specialist op het gebied van bevestigingsmaterialen en aanverwante artikelen. We spreken met Ard Bols van Multifast. “Zeven jaar geleden ben ik me persoonlijk gaan verdiepen in luchtdicht bouwen en zocht ik naar partners die ons konden voorzien van afdichtingsmaterialen. Zo kwam Belgaplastics bij ons in beeld. De praktijk wees al snel uit dat hun producten het beste werkten en zo werd Belgaclima het vaste merk hier in huis”, opent Ard het gesprek.

Van de tekentafel tot aan de steiger

De service van Multifast gaat verder dan het leveren van afdichtingsmiddelen. “Klanten krijgen bij ons het juiste advies, om mee te beginnen. We kijken mee vanaf de tekentafel. We kunnen de klant daardoor van advies voorzien binnen de hele bouwkolom, waarbij de producten, het gebouw, de leveranciers en de aannemer meenemen”, legt Ard uit. “Dat concept werkt, men vertrouwt op onze expertise. We kunnen een project in alle facetten bewaken voor de klant, om zo te voldoen aan de gevraagde luchtdichtheidsklasse.”

De blowerdoortest met vlag en wimpel doorstaan

Ook onderaannemers en leveranciers die betrokken zijn bij het project en invloed hebben op de luchtdichting, worden bekeken door Multifast. “We gaan voor een perfect eindresultaat. Met vlag en wimpel de blowerdoortest doorstaan, dat is het doel. Het gehele voortraject, evenals de begeleiding en controles zijn kosteloos.    


Op het moment dat een product wordt ingezet, zijn we aanwezig op de bouw om de eerste meters te appliqueren, als instructie voor het personeel van de aannemer. Daarna kunnen ze op eigen kracht verder gaan. Wij blijven echter wel controleren hoe er gewerkt wordt, ook als wij zelf de applicatie uitvoeren voor de aannemer. Eindcontroles kunnen ook worden uitgevoerd door ons. De blowerdoortest wordt door een partner van ons verzorgd, die een officieel rapport met resultaten aanlevert.

Vooraf alles op de rit hebben voorkomt faalkosten. “Het belang van luchtdichtheid is meestal ondergeschikt tot er problemen optreden. Dan moeten er noodmaatregelen genomen worden en wordt er ingeleverd op de kwaliteit en op de levensduur van de luchtdichting en onderdelen in het gebouw. Multifast is daarom transparant, open en flexibel over alles. Door ons brede palet kunnen we de beste oplossing aandragen, waarbij het behalen van de doelstelling altijd prioriteit nummer één is! Door kennis te delen dienen we bovendien een veel groter doel.”

Product in de praktijk

We mogen mee naar een bouwlocatie waar Multifast producten van Belgaplastics heeft geleverd. We kijken toe hoe Belgacoat Brush met een kwast wordt opgebracht. “Naast de brush versie is er ook een spray versie. Belgacoat Brush maakt de koppeling tussen het bouwfysisch kader en het stelkozijn. De aansluiting van het stelkozijn op het kunststof kozijn wordt gedicht met Belgaseal600. Dit wordt al in de timmerfabriek aangebracht. Beide producten verzorgen een duurzame luchtdichting vanaf de oplevering totdat het gebouw weer moet worden gesloopt”, legt Ard uit.

“We streven ernaar om met zo weinig mogelijk producten het project te dichten. Zoals bij standaard woningbouw met bijvoorbeeld Belgacoat. De luchtdichting is subliem, van passiefhuiskwaliteit. De voorwaarde is natuurlijk wel dat het product op de juiste manier wordt aangebracht, maar dat spreekt voor zich. Uiteindelijk is inmiddels niets meer een uitdaging voor ons.” 

Ard benoemt een project waar op dit moment ook gebruik wordt gemaakt van Belgacoat Brush en Belgaseal600. “We hebben het dan over een project met 63 huurwoningen in Aalsmeer. Daar is luchtdichtheid niet de enige eis, ook geluidsdichtheid speelt daar een rol. Immers, Aalsmeer ligt aan Schiphol. Tocht-, vocht- en geluidwering gaan daar dus hand in hand.” 

Tot besluit zegt Ard: “Belgaplastics is een toppartner die echt luistert naar de wensen van onze klanten. Ze zijn innovatief en komen continu met nieuwe producten of upgrades van bestaande producten. Het is daar ‘u vraagt, wij draaien’.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details