Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Maak kennis met de nieuwe generatie lijmen, kitten en PU-schuimen:

Maak kennis met de nieuwe generatie lijmen, kitten en PU-schuimen:

Zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen

Zowel in de ontwerp-, bouw- als gebruiksfase richt de bouwindustrie zich meer en meer op duurzaamheid. Duurzame gebouwen zijn beter voor het milieu en energiezuiniger in het gebruik dan traditionele bouw. En nog belangrijker: ze zijn gezonder voor natuur, bewoners en gebruikers! Bostik Benelux BV is zich hiervan bewust.

In de beleids- en strategieplannen van de producent en leverancier van lijm- en afdichtingsmiddelen voor bouwmaterialen is groen en duurzaamheid een rode draad. “Dit is niet alleen een marketingaangelegenheid, maar een bewustwording van iedereen in de keten”, vertelt Ruud Schrama, Market Development Manager C&C Benelux. “Bostik heeft een minder milieubelastend assortiment met de allerhoogste kwaliteiten én de hoogste duurzaamheid. Revolutionair zijn onze hoogwaardige Bostik Premium Aware lijmen, kitten en PU-schuim voor de bouw, zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen.”

De breed toepasbare Premium Aware lijn van Bostik bestaat uit de ftalaat-, MEG- en APEO-vrije acrylaatkit A990 PREMIUM ACRYLIC, de snel regenbestendige acrylaatkit A750 EXTERIOR ACRYLIC, de overschilderbare acrylaatkit A975 PREMIUM PAINTABLE, de sterke constructie- en montagelijm zonder randzonevervuiling H980 HIGH TACK PREMIUM, de hybridekit en lijm zonder vlekvorming H750 SEAL’N’BOND PREMIUM, de breed inzetbare hybridekit H995 PREMIUM ALL-ROUND, de allround siliconenkit met lage modulus S960 SILICONE NON STAINING en het luchtdichte en geluidsabsorberende PU-schuim P935 FOAM’N’FILL PREMIUM FLEX PRO.

aware-logo-kopieren

Combinatie van ‘premium’ en ‘aware’ producten De producten zijn het antwoord op de vraag van aannemers, verwerkers, handelaars en architecten naar kwaliteitsproducten die het milieu niet belasten, vertelt Schrama. “Bovendien hebben we het bestaande Bostik-assortiment voor afdichten en lijmen meteen een upgrade en verduurzamingsslag gegeven. Er is één nieuwe, internationale lijn geïntroduceerd, met een frisse uitstraling en een duidelijke codering en segmentatie, die de brede toepassingsgebieden aangeven. Sommige producten hebben hierdoor een nieuw jasje gekregen, waaronder de Bostik Superfix 009. Dit product heet tegenwoordig Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM.”

Bostik Benelux BV investeert sinds jaar en dag in duurzame productiemethodes en verpakkingen, benadrukt Schrama. “We werken met elektrische voorheftrucks en verantwoorde houten pallets. Afval in de fabriek wordt actief gescheiden en op ons dak liggen zonnepanelen, die voor een groot deel in onze energiebehoefte voorzien. Bestelvolumes van onze klanten bundelen we zoveel mogelijk.”

“We zijn samenwerkingen met partners, verladers en dienstverleners in de regio aangegaan en ons aandeel in spoorvervoer is met onze exportvolumes met maar liefst 475% verhoogd. Dit is afgelopen jaar beloond met de eerste Lean & Green ster! Met de nieuwe Bostik Premium Aware lijn zijn wij er bovendien in geslaagd om als eerste speler in de markt een combinatie te maken van ‘premium’ en ‘aware’ producten. Waar ‘premium’ staat voor innovatie en de allerhoogste kwaliteit producten, heeft ‘aware’ o.a. betrekking op bewust, duurzaam en milieuvriendelijk bouwen, een brede inzetbaarheid en uitbanning van schadelijke bestanddelen.”Hoogste emissiecertificeringen
“In samenwerking met onze R&D afdeling hebben wij onze lijmen, kitten en PU-schuimen tegen het licht gehouden”, vertelt Schrama. “Daarbij hebben we gefocust op een duurzame productsamenstelling, zonder concessies te doen aan kwaliteit en verwerking. Dit heeft geleid tot een selectie van acht producten, die allemaal aan één of meerdere internationale kwaliteits- en milieukeurmerken voldoen en zeer breed inzetbaar zijn. Dankzij de hoogste emissiecertificeringen zoals EC1PLUS en A+ zijn de producten bovendien zeer geschikt voor toepassing in LEED- en BREEAM-projecten.”

KOOFBORD BOSTIK PREMIUM AWARE 100X50

De Bostik Premium Aware lijn omvat een selectie van acht producten, die allemaal aan één of meerdere internationale kwaliteits- en milieukeurmerken voldoen en zeer breed inzetbaar zijn.

 

Als voorbeeld noemt hij de hybridekit H995 PREMIUM ALL-ROUND, dat over een zeer hoge CE-certificering beschikt én geschikt is voor vele toepassingen, waaronder beglazing, sanitair, beloopbare voegen en bouw- en dilatatievoegen. “Verwerkers hoeven niet langer bij ieder project van kitkoker te wisselen. Hierdoor worden de kokers ook beter opgebruikt, waardoor minder aangebroken kokers in de afvalberg verdwijnen. Daarmee sluiten wij aan bij het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, dat in de gehele bouwketen leeft.”

Recypur met emballagesysteem

Bijzonder in het Premium Aware assortiment is PU-schuim P935 FOAM’N’FILL PREMIUM FLEX PRO; de allerhoogste kwaliteit die Bostik Benelux in huis heeft. “Het PU-schuim beschikt over een EC1PLUS certificering”, vertelt Schrama. “Als kers op de duurzame taart is het schuim – op aanvraag – bovendien beschikbaar als Recypur. Dit wil zeggen dat de producten worden geleverd volgens een emballagesysteem. Zo kunnen we het afval op de bouw én bij onze klant nog verder beperken en zorgen we ervoor dat lege blikken PU-schuim op de juiste manier ontmanteld en gerecycled worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details