Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Maak kennis met de nieuwste standaard in deurtechniek
Deurmodel SKN 2752.

Maak kennis met de nieuwste standaard in deurtechniek

Een lichtgewicht voordeur met een hoge isolatiewaarde en minimaal krimp- en zwelgedrag, die minder gevoelig is voor weersomstandigheden en daardoor ook minder onderhoud vraagt. Is dit toekomstmuziek? Dat is het niet volgens fabrikant en leverancier Skantrae, die met de NEXT voordeuren de nieuwe standaard in deurtechniek introduceert. “Wat onze voordeuren uniek maakt, is de zorgvuldig samengestelde paneelconstructie”, vertelt hoofd marketing Frank van Putten. “Hierdoor ontstaat niet alleen een grote ontwerpvrijheid, maar worden ook problemen als tocht, krimp- en zwelgedrag doeltreffend ondervangen.”

Stijgende energieprijzen en een steeds groter wordend klimaatprobleem zijn voor veel woning­eigenaren reden om hun woning te verduurzamen. In veel gevallen wordt hierbij gekozen voor (drie)dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie en spouwisolatie, om warmtetoetreding in de zomer en warmteverlies in de winter te voorkomen. “De voordeur wordt echter nog te vaak vergeten”, weet Van Putten. “Zonde, omdat dit toch een oppervlak van ruim 2 vierkante meter betreft. Om ook hier een optimale isolatie te borgen, heeft Skantrae gezocht naar een hightech isolatiepaneel waarmee niet alleen strakke en moderne, maar ook tijdloze, landelijke én klassieke voordeuren gerealiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld met de look & feel van diepliggende panelen en verticale of horizontale groeven. Het resultaat is NEXT.”


De samengestelde plaatconstructie van de NEXT voordeuren is opgebouwd uit een isolerende XPS hardschuim kern met aan weerszijden aluminium platen. Voor de oppervlakteplaten is gekozen voor 100% FSC® meranti multiplex.

Unieke opbouw

Normaal gesproken wordt een voordeur opgebouwd uit stijlen en dorpels, die met een pen-en-gatverbinding worden samengehouden en met lijm of een toognagel worden vastgezet. Toch vindt altijd werking plaats tussen de materialen. “Krimp- en zwelgedrag liggen op de loer, waardoor de afwerklak beschadigt”, aldus Van Putten. “Hierdoor kan vocht naar binnen dringen, waardoor de conditie van de deur langzaam achteruit gaat. Een ongewenste situatie, die door het NEXT isolatiepaneel wordt ondervangen.” 

De samengestelde plaatconstructie van de NEXT voordeuren is opgebouwd uit een isolerende kern met aan weerszijden aluminium platen, vertelt hij. “De kern bestaat uit een XPS hardschuim plaat (dichtheid: 30 kg/m³) die drukvast, vochtbestendig en licht van gewicht is en een verhoogde isolatiewaarde (1.56 W/m²K) heeft. Dit resulteert niet alleen in een lager energieverbruik, maar ook in een maximaal wooncomfort. De aluminium platen dragen bij aan een hoge vormstabiliteit van de voordeur, waardoor eventueel krimp- en zwelgedrag sterk wordt verminderd. Hierdoor vraagt de voordeur aanzienlijk minder onderhoud. Door het gebruik van lichtgewicht materialen is de Skantrae NEXT deur bovendien zeer gemakkelijk te plaatsen en af te hangen, in tegenstelling tot massief houten voordeuren.” 


Deurmodel SKN 665. (Beeld: Steenbergen Fotografie)

Alleen maar voordelen

Voor de oppervlakteplaten is gekozen voor 100% FSC® meranti multiplex, in een dikte van maar liefst 8 mm. Hierdoor kan een grote diversiteit aan afwerkingen gerealiseerd worden. “Kort gezegd kan elke voordeur in het Skantrae assortiment nu ook als NEXT-deur geleverd worden”, aldus Van Putten, die veel verwacht van de nieuwe voordeuren. “Wij denken dat NEXT de massief houten deur op termijn volledig zal vervangen. Uitstraling én prijs zijn namelijk vergelijkbaar. Daarnaast biedt NEXT alleen maar voordelen, bijvoorbeeld als het om wooncomfort, duurzaamheid, onderhoud en verwerking gaat. We verwachten dan ook dat bewoners én verwerkers de deuren met open armen ontvangen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details