Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Maak kennis met een nieuw universeel toepasbaar veiligheidsscharnier

Maak kennis met een nieuw universeel toepasbaar veiligheidsscharnier

Een deur zonder scharnier is als een café zonder bier of om het met de slogan van Breuer & Schmitz (BSW) te zeggen: ‘Without us it’s not a door’. Deur-kozijncombinaties in hout, kunststof, glas, aluminium of metaal, de scharnierenfabrikant uit het Duitse Solingen heeft steeds een gepaste oplossing klaar.

Dat kan een standaardproduct zijn, maar evenzeer een maatoplossing. Om aan de strengere eisen van de markt te kunnen blijven voldoen, investeert de firma ook continu in de uitbreiding en optimalisatie van het gamma. Vandaag introduceert de specialist een innovatief universeel toepasbaar veiligheidsscharnier: 818 Protect.

De firma Breuer & Schmitz ontstond in 1883 in Solingen-Wald als een machinebouwer, die zich vooral focuste op het ontwikkelen en produceren van speciale machines voor de bewerking van metalen onderdelen. Algauw startte men ook met de productie van beslag en later specifiek met de ontwikkeling en productie van scharnieren.

“Breuer & Schmitz is uitgegroeid tot een toonaangevende producent van hoogwaardige scharnieren en paumelles voor de utiliteits- en particuliere woningbouw. Het gamma omvat de BWS 818 allround en BWS 804 topforce lijnen, maar ook projectscharnieren, kozijnconstructies, veiligheidsscharnieren conform keurmerk SKG en paumelles, zowel standaard- als maatoplossingen”, stelt Gijs-Bert Drost, accountmanager voor Nederland.

“Sinds de overname door de familie Müller in het jaar 2000 kende de firma een gestage groei. Met de broers Patrick en Markus Müller aan het roer werd de fabriek uitgebreid met een lasrobot, een laserpress en ook de slijperij werd in eigen beheer genomen. We zijn ook de enige scharnierfabrikant die het assortiment volgens het Amerikaanse Cradle-to-Cradle niveau bronze lieten certificeren. Daarnaast zijn onze scharnieren met glijlagering geschikt voor gebruik bij deuren en kozijnen met brandwerendheid.”

De scharnierenfabrikant uit Solingen biedt met de 818 allround lijn een uitgebreid gamma oplossingen. Aangezien de driedelige knoop en de kenmerkende optiek telkens ongewijzigd blijft, kunnen alle bestaande 818-modellen in één woning of project gecombineerd worden.

 

818 Protect

Met de 818 allround productlijn biedt Breuer & Schmitz een oplossing voor bijna alle deuren. Deze scharnieren met driedelige knoop zijn standaard uitgerust met een onderhoudsvrije glijlagertechniek, geschikt voor hoge belastingen tot 150 kg (met drie scharnieren). Ze zijn DIN rechts en links bruikbaar en leverbaar in verschillende uitvoeringen met of zonder veiligheidspen.

“Met het nieuwe 818 Protect ontwikkelden we een universeel toepasbaar veiligheidsscharnier, waarvoor je enkel nog een inkrozing nodig hebt. Een gat boren voor de dievenpen is niet meer nodig en de innovatieve Protect veiligheidshaken dienen tegelijk als hangnaadbegrenzer”, licht Drost toe.

“Dit scharnier is voorzien van verbeterde glijlagers en garandeert een draagvermogen tot 150 kg. Net als alle andere scharnieren van de 818 serie is dit nieuwe beslag C2C bronze gecertificeerd en leverbaar in verzinkt, RVS, Accoya®-proof en zwarte uitvoering én in alle gangbare afmetingen. Aangezien de driedelige knoop en de kenmerkende optiek ongewijzigd blijft, kunnen alle bestaande 818-modellen in één woning of project gecombineerd worden. De standaard stift van de 818 voorkomt inwatering aan de bovenzijde.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details