Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Maak uw deur ‘slim’ met een gemotoriseerd slot: Snel, veilig en met behoud van het bestaande deurbeslag

Maak uw deur ‘slim’ met een gemotoriseerd slot: Snel, veilig en met behoud van het bestaande deurbeslag

Binnen nieuwbouw- en renovatieprojecten is automatisering (domotica) een steeds belangrijker topic, waarin ook beveiliging en toegangscontrole niet worden vergeten. Niet verwonderlijk, want dit stelt ons in staat om veiliger, energiezuiniger én efficiënter te werken in een vertrouwde omgeving. Distributeur CertSecurity Domotics speelt hierop in met de slimme en retrofit Danalock V3 smartlock, waarmee pandeigenaren de toegangscontrole in een handomdraai veilig en slim kunnen upgraden.

Danalock V3 kan geleverd worden met een speciale Danalock cilinder (SKG***). Bovendien is het mogelijk om met de Salto Keyturner de Danalock aan elk gewenst merk eurocilinder te koppelen. U dient dan wel de sleutel in te korten. “Met zijn compacte en robuuste uiterlijk past het slimme deurslot op bijna iedere deur met een eurocilinder”, vertelt Maurice Weernink, directeur van CertSecurity Domotics en distributeur van Danalock.

“Standaard beschikt Danalock V3 over Bluetooth, waardoor het systeem ook standalone te gebruiken is. Gebruikers houden altijd de beschikking over een fysieke sleutel. Daarnaast kunnen zij kiezen voor integratie in een domoticanetwerk, zoals Z-wave, ZigBee of Apple HomeKit.”

Elegant en discreet

“De gemotoriseerde cilinder van Danalock V3 betreft een veilige en discrete oplossing om deuren ‘slimmer’ te maken”, benadrukt Weernink. “De smartlock is eenvoudig te combineren met bestaand hang- en sluitwerk en ook een 3-puntaansluiting is geen enkel probleem. Het enige dat vervangen moet worden, is de cilinder. Deze heeft namelijk aan de binnenkant een koppelstuk en geen sleutel.”

“Het slot is retrofit en kan op bijna iedere deur met een eurocilinder worden toegepast, waarna het mogelijk wordt om een draadloos bedienbare motor op de cilinder te klikken. De motor communiceert via Bluetooth met de smartphone of Danapad, een numeriek toetsenbordje met cijfercode. Alle verzonden signalen zijn extra veilig versleuteld (AES-256 encrypted) en de digitale sleutel staan veilig opgeslagen in uw persoonlijke Danalock account. Bovendien is de motor aan de binnenkant van de deur gemonteerd waardoor deze vanaf buiten niet zichtbaar is.”

Groen licht, Danalock heeft de deur van het slot gehaald.

 

Volledige controle

Via de smartphone kan niet alleen eenvoudig het slot worden geopend, maar kunnen ook autorisaties aan derden worden verleend, aldus Weernink.

“Hierdoor hebben hoofdgebruikers altijd volledige controle over het slot én de gastgebruikers. Zij geven eenvoudig toegang aan familie, vrienden of bijvoorbeeld particuliere mantelzorgers. Met de DanaPad of DanaBridge kunnen deze mogelijkheden bovendien nog verder worden uitgebreid. Door de Danalock V3 in het (DanaBridge) Wifinetwerk te integreren, is het elektronische slot ook buiten het Bluetooth-bereik te bedienen. Bovendien kunnen tijdelijke pincodes worden aangemaakt. Hierdoor leent het systeem zich ook uitermate goed voor kantoren, instellingen en/of de verhuur van appartementen of vakantiewoningen. Naar wens kunnen gebruikers Danalock V3 koppelen aan een slimme videodeurbel, zodat zij niet alleen op afstand de voordeur kunnen openen, maar ook fysiek kunnen controleren wie er voor de deur staat. Alle toegangsprivileges voor gebruikers zijn eenvoudig te delen en beheren via de gratis App of de Danalock webportal (my.Danalock.com).”

Eenvoudige Integratie in een domoticanetwerk

Danalock V3 is eenvoudig via Z-wave, ZigBee of Apple HomeKit te integreren in een smart home omgeving, waarin niet alleen verschillende componenten met elkaar kunnen communiceren maar ook scenes kunnen worden voorgeprogrammeerd. Danalock integreert naadloos met bijvoorbeeld Homey en Fibaro.

Danalock is van origine een Deense ontwikkeling, wat onder meer te zien is aan het strakke design en de interface van de gratis App. “Sinds 2019 is SALTO Systems eigenaar van Danalock. In Nederland is Danalock verkrijgbaar via de bekende domotica- en electronicawebshops, installatiebedrijven en slotenmakers.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details