Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Machinebouwer houdt goed gevoel over aan beursdeelname

Machinebouwer houdt goed gevoel over aan beursdeelname

Het hele jaar door bezoeken vertegenwoordigers van machines bestaande en potentiële klanten om hun nieuwe systemen en optimalisaties voor te stellen. Het is dan ook een speciale ervaring als die relaties ter gelegenheid van een open huis of een vakbeurs zelf op bezoek komen. Op Polyclose ontmoette het team van elumatec heel wat bekende gezichten, maar werd ook contact gelegd met tal van nieuwe potentiële klanten. De wereldmarktleider in de productie van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en staalprofielen pakte dan ook opnieuw uit met een aantal opvallende nieuwigheden.

Voor elumatec past Polyclose perfect in het rijtje van beurzen als Bau München, Fensterbau
Nürnberg en Batimat Parijs. De machinebouwer krijgt er telkens weer heel wat bezoekers uit de Benelux op de stand. “Ook op deze editie van Polyclose tekenden veel Nederlandse klanten present. Het is voor heel wat van onze relaties immers een ideale vitrine voor de nieuwste technologieën en systemen,” stelt Bas Ladestein, managing director van elumatec Benelux BV. “De trend naar automatisatie van de productie- en bedrijfsprocessen zet zich door, ook bij raam- en deurfabrikanten, gevelbouwers en zonweringsbedrijven. Daar spelen we handig op in met onze nieuwe toepassingen en producten, van groot tot klein en voor alle segmenten. Op de Polyclose trokken de 4-assige profielbewerkingsmachine SBZ 141 en het complete bewerkingsaggregaat SBZ 628 XXL met roterende bewerkingskrans en voorzien van twee zaag­aggregaten veel aandacht, maar ook het revolutionaire bewerkingscentrum SBZ 122/73 werd goed ontvangen.”

Bij het revolutionaire 4-assige profielbewerkingscentrum SBZ 122/73 vinden alle bewerkingen op een stationair opgespannen profiel plaats.

 

Profielbewerkingscentra en compleet bewerkingsaggregaat

Met de SBZ 141 presenteerde elumatec een 4-assig profielbewerkingscentrum voor de economische en efficiënte bewerking van aluminium- en dunwandige staalprofielen. Alle bewerkingen, zoals frezen, boren en draadtappen, gebeuren op een stationair opgespannen profiel en dat traploos tussen -90° en +90° met elk beschikbaar gereedschap. Het meerijdende gereedschapsmagazijn met plaats voor acht gereedschappen zorgt voor kortere wisseltijden en optimale bewerkingscycli. Voor dubbele profielopspanning en kopse bewerkingen omvat deze machine optioneel een draaibare haakse freeskop met twee verschillende gereedschappen (0° – 90° – 180° – 270°). “Ook bij het revolutionaire 4-assige profielbewerkingscentrum SBZ 122/73 gebeuren alle bewerkingen op een stationair opgespannen profiel. Deze machine omvat een traploos van -120° tot +120° positioneerbare A-as en de bewerkingsunit kan met een snelheid tot 120 m/min. gepositioneerd worden dankzij de dynamische servo-aandrijvingen,” vult de managing director aan. “Het bewerkingsaggregaat SBZ 628 XXL, tot slot, biedt maximale flexibiliteit voor het bewerken en zagen van aluminium profielen. Deze doorloopmachine omvat tot acht spindels om te frezen of te boren en biedt verschillende zaagmogelijkheden van 22,5° tot 157,5° (zwenken), aangevuld met een zaagaggregaat van 45° tot 135° (neigen). Afhankelijk van de profiel­dwarsdoorsnede kunnen vijf tot tien profielen met een lengte van 1500 – 7600 mm op dit systeem gelegd worden. Dit aggregaat werd op de beurs live gedemonstreerd in een door plexiglas afgesloten cabine. Bovendien zijn alle machines ‘elu Cloud Ready’, wat deuren opent naar Industrie 4.0 en de Smart Factory.”

Polyclose 2022

Elumatec kijkt met een goed gevoel terug op deze editie van Polyclose. “Dit evenement groeit steeds meer uit tot een relatiebeurs, waarbij iedereen het onderste uit de kast haalt om klanten op hun stand te krijgen met onder meer verlate nieuwjaarsrecepties, standparty’s en zelfs evenementen buiten het beursgebouw,” sluit Bas Ladestein af.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details