Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
MACO BENELUX We Connect
Samen grote afmetingen halen. MACO en Hautau brengen met de MOVE een slim alternatief in hefschuifbeslag – voor deuren- en raamelementen. Het staat voor lichte en foutloze bediening zonder extra kracht te moeten gebruiken. Zo wordt luxe standaard.

MACO BENELUX We Connect

Doordachte oplossingen voor de keten in de wereld rondom van raam-, deur- en schuifbeslag 

MACO BENELUX presenteert op HOUTPRO+ 2022 haar nieuwste automatiserings- en smart home-oplossingen voor ramen, deuren en hefschuifdeuren maar er is nog meer. Van 1 tot en met 4 november presenteert MACO op stand nummer 6340 in hal 6.

“We connect”: De verbinding tussen product, partners en duurzaamheid. Een breed begrip want het staat voor duurzame groei, veiligheid, wooncomfort, mechanisch en elektronisch beslag, partnership maar ook voor de ondernemingskracht van MACO Benelux: een sterk team dat verbindt. We connect: ook op Houtpro+.

“Ramen die praktisch te openen zijn, informatie over de openingsstatus van ramen en deuren, deuren gemotoriseerd openen via een app, het zijn slechts een aantal voorbeelden van wat steeds meer wordt gevraagd. We zullen deur- raam- en hefschuifinnovaties demonstreren maar ook op het gebied van duurzaamheid laat MACO zich zien”, zegt Harold Wisselink, Sales Director Benelux van MACO Benelux. We zijn bezig met vandaag maar ook met morgen.

We Connect: In verbinding met morgen

1. Duurzaam & milieubewust: Creating Tomorrow

Hoe verbetert MACO de kwaliteit van het leven, voor nu en in de toekomst? Door onder andere het comfort van ramen en deuren voor tientallen jaren te garanderen en energie-efficiënt, duurzaam bouwen en wonen mogelijk te maken. Een belangrijke bijdrage. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 40 procent van de wereldwijde energiegerelateerde CO2-emissies. Voor MACO begint een klimaatneutrale toekomst echter niet alleen bij het product: wij integreren duurzame aspecten in alle productie- en bedrijfsprocessen. “Ons tweede rapport over de toekomst, dat gebaseerd is op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, laat de successen en prestaties van de afgelopen jaren zien, maar ook de uitdagingen waar de hele bouwsector en MACO als bedrijf voor staan”, legt Petra Engeler-Walch, Sustainability Manager van de MACO Group, uit. Het duurzaamheidsrapport van 2022 is te vinden op de website van MACO.

2. Schuif en hefschuif: Passief wonen en serieproductie

HS28: Tot in het detail goed belicht en passend in een passief wonen concept
Een mooie hefschuifpui biedt licht en ruimte. Wanneer de juiste materialen op de juiste plek worden toegepast zorgt het voor maximaal wooncomfort. Buiten naar binnen halen vereist de juiste onderdelen en de juiste kennis. Optimaal resultaat komt voort uit goede verbinding tussen mensen en producten. En biedt weerstand tot wind en weer tot wel 600 Pascal!

Van beslag, loopwagen, dichting, dorpel tot aan de grepen: Alles wordt geleverd door 1 leverancier. Erg praktisch, want niet alleen de producten worden geleverd, maar ook de service, die daarbij hoort. Van detailtekeningen en technische informatie tot aan goede ondersteuning door onze buitendienst. Het plaatje is compleet. Onze binnen- en buitendienst medewerkers plus onze productmanagers, denken mee, zodat de verwerker optimaal zijn werk kan doen en de bewoner geniet van comfort en maximaal lichtinval.  

MOVE (SKG2): Betaalbare luxe voor particuliere en openbare gebouwen.
Een USP is o.a. de soepele en foutloze werking zonder veel inspanning – zelfs door verschillende gebruikers, vooral in openbare gebouwen zoals bijvoorbeeld hotels. De scheiding van schuif- en vergrendelingstechniek maakt dit mogelijk en onderscheidt Move van de concurrentie. 

Ventilatie met Move zonder dat de vensterbank leeg gehaald hoeft te worden.

Serieproductie zonder afbreuk te doen aan kwaliteit
Het geoptimaliseerde schuifsysteem is gebaseerd op een speciaal ontwikkeld profiel met een compleet afdekkende dichting. Met parallelle aandruk en greepsturing wordt de schuifdeur in het frame gedrukt en wordt maximale dichtheid – zelfs in serieproductie – gegarandeerd. Met Move wordt luxe de standaard en is het een mooi en goed alternatief voor hef-schuifbeslag dat ook qua bediening geoptimaliseerd is. Door de expertise van beide bedrijven te combineren profiteren klanten van het nieuwe systeem.

De montage is praktisch en dit blijkt uit de eenvoudige en efficiënte montage met standaardgereedschap en de hoge tolerantie van maximaal +/- 5 millimeter. In combinatie met de MACO Multi-Matic montage kan de centrale vergrendeling vrij worden ontworpen met bestaande voorraadonderdelen – dit optimaliseert het voorraadbeheer. Alle vergrendelpunten, zowel greep- als middenstijlzijde, zijn achteraf nog op aandruk en hoogte instelbaar. Deze voorinstel-/afstelmogelijkheden functioneren ook perfect na het laden en transporteren en besparen tijd bij de montage van de elementen in de bouw.

3. De deur nodigt uit

Bij de deur ligt de nadruk op het gemotoriseerd openen, aangestuurd door toegangscontrolesystemen of via een app en op de nieuwste innovatie: INSTINCT by MACO.
Met PROTECT meerpuntsloten biedt MACO alle mogelijkheden van vergrendeling: van halfautomatische (Z-TF) en automatische (A-TS) tot volledig gemotoriseerde bediening (M-TS). Hun lichte en stille werking is uniek in de markt. Net als MACO’s Z-TF deurslot, zijn de A-TS en M-TS voorzien van de beproefde 3-dagschoten technologie. Het garandeert een gelijkmatig hoge aanpersdruk en sluit de deur dus precies en strak – over de hele deurhoogte. Dit garandeert jarenlang soepel en comfortabel sluiten en openen. Ook beschermt deze technologie tegen vervorming van de deur, tocht, vocht en warmteverlies, lawaai en geluid.

Het zelf vergrendelend deurslot: automatisch.

A-TS: Zelfvergrendelend automatisch slot
Bij de A-TS is het voldoende om de deur dicht te trekken om hem automatisch te vergrendelen – zonder sleutel. Eenmaal vergrendeld, is de deur veilig en hoeft deze niet te worden navergrendeld. Het enige wat je moet doen is de greep van binnenuit bedienen. Met de A-TS is navergrendeling over de cilinder alleen nodig om te voorkomen dat kinderen of huisdieren het huis ongemerkt verlaten. In dit geval kan de deur met de sleutel worden geopend, zowel van binnen- als van buitenuit.

Naast de mechanisch-automatische variant is de A-TS ook verkrijgbaar in combinatie met een motor. De A-TS met elektrische dagschoot (e-opener) maakt dagstandinstelling mogelijk: door eenvoudig een grendel in de voorplaat te verplaatsen kan de deur van buitenaf zonder sleutel worden geopend. Dit is een voordeel bij het werken rond het huis of wanneer kinderen in en uit lopen. De hoofdvergrendeling blijft actief en zorgt ervoor dat de deur zelfs bij een windvlaag vergrendeld blijft. De gemotoriseerde versie is eenvoudig te implementeren door een motor toe te voegen en kan worden gecombineerd met toegangsoplossingen zoals Fingerprint, Keypad, transponder of smartphone voor gemakkelijke ontgrendeling.  

Een uniek kenmerk van de A-TS is de functionele scheiding van aanpersdruk en vergrendeling. De activering van het slot is afhankelijk van de bediening van de centrale dagschoten en de magneetactivator. Zodra de juiste positie van het deurblad is verzekerd, schuiven twee haken en de stalen nachtschoot automatisch uit. En de deur is veilig driedubbel vergrendeld – zonder een sleutel om te draaien. De A-TS is bedoeld voor veeleisende huis- en flatbewoners die veiligheid willen combineren met gemak en een aantrekkelijk design.

het MACO deurslot M-TS vergrendeld vol motorisch.

M-TS: het snelle en stille motorslot
Met het volledig gemotoriseerde M-TS slot opent MACO een nieuw marktsegment door mechanica en motorisering op intelligente wijze te combineren. Net als bij de A-TS wordt de aanpersdruk gerealiseerd door de driedagschoten; de motor wordt alleen gebruikt voor het vergrendelen van de twee haken en de nachtschoot. De motor wordt rechtstreeks in de hoofdsluitkast geplaatst en is daardoor stiller en sneller dan conventionele motoroplossingen. Bovendien kunnen standaardcilinders worden gebruikt – een vrijloopcilinder is niet langer nodig. Dit maakt de M-TS uiterst aantrekkelijk in termen van concurrentievermogen.

De comfortabele ontgrendeling gebeurt via toegangscontrole of via dagstandinstelling, die geactiveerd wordt via een wandschakelaar of de MACO-app. Met geïntegreerde slotbewaking kan het worden gecombineerd met in de handel verkrijgbare smart home-systemen. Bovendien is de M-TS, net als de A-TS, geschikt voor RC-2 tot RC-3, – afhankelijk van het deursysteem – en maakt hij gebruik van dezelfde reeks (MF-HO platform) vergrendelingsonderdelen. Het voldoet aan DIN EN 14846 en het QM 342-certificeringsprogramma. Alle Protect deursloten zijn geschikt voor montage in houten, kunststof en aluminium deuren.

Deurvergrendeling voor alle vormen: vrijdheid in ontwerp en montage.

INSTINCT Revolutie: Meerpuntsvergrendeling zonder cilinderslot
Na 150 jaar doorontwikkeling van het cilinderslot zet MACO een mijlpaal in de geschiedenis met
INSTINCT by MACO. Individuele, tot acht exclusief motorgestuurde vergrendelingselementen kunnen flexibel in de deur worden geplaatst en kunnen dankzij hun geringe inbouwdiepte van slechts 20 millimeter zowel in het deurblad, als ook in het deurkozijn worden ondergebracht. Dankzij dit compacte ontwerp kan het systeem zijn potentieel ontplooien: gemotoriseerde componenten kunnen ook aan de kozijnkant worden geïnstalleerd. Het elektronische vergrendelingssysteem INSTINCT biedt een uitstekende mogelijkheid tot differentiatie op de markt. Het staat voor nieuwe deurvormen en architectonische eisen, maar ook voor een snelle en slanke logistiek, maximale flexibiliteit bij de verwerking, minimale freesinspanning en eenvoudige montage.

4. Slim raambeslag voor veiligheid, ventilatie en praktische bediening

MULTI SECUAIR: Veilige ventilatie voor meer comfort
Het huis verlaten met een veilig gevoel wanneer de ramen in kiepstand staan – MACO creëert dit gevoel van welbehagen met de MULTI SECUAIR beveiligde ventilatiestand, die bij een gereduceerde kiepstand van max. 10 mm voor veiligheid en energie-efficiënte ventilatie zorgt. Het beantwoordt aan de eisen van een moderne levensstijl, want het zorgt voor een continue ventilatie en een constant klimaat tijdens lange afwezigheden of bij de toenemende luchtdichtheid van de woning. Als Multi SECUAIR gecombineerd wordt met een afsluitbare handgreep – zoals die van MACO – is de oplossing zelfs uitgerust en getest voor de inbraakwerende weerstandsklasse SKG2 en RC 2. Een ander groot pluspunt is dat het beslag in beide kiepstanden stand houdt bij tocht of windvlagen.  

MultiSecuAir veiligheid en energie efficiënt. Ventilatie met kiepstand van 10 mm.

E-Beslag: Aandrijving voor automatische raambediening
Wat er allemaal mogelijk is op het gebied van motorisering bij het raam, bewijst de E-beslag 2.0. Het beslag, dat wordt aangedreven door een elektromotor, maakt natuurlijke woonruimteventilatie mogelijk via een kiepstand voor draai-kiepramen en kan bovendien worden geïntegreerd in elk huis- en gebouwautomatiseringssysteem. Met deze functies past het raam zich aan de nieuwe leefgewoonten van de bewoners aan en is het uiterst praktisch in het gebruik: Het raam kan gemakkelijk motorisch worden gekiept via een pulsschakelaar en blijft toch bedienbaar via een handgreep.

Primat kompakt 195 bovenlichtopener voor specifieke wensen
De intelligente oplossing voor het openen van boven- en gevelramen heet PRIMAT kompakt 195 van HAUTAU. De smalle elektrische bovenlichtopener is geschikt voor smalle profielconstructies. Zijn compacte afmetingen laten een breed spectrum van esthetische designopties toe, en de variabele elektronische instelling voor slag en snelheid maakt er een individualist van. De geringe afmetingen en het absoluut geruisloze uiterlijk maken hem tot een populaire metgezel waar esthetiek en een laag geluidsniveau van groot belang zijn. Zijn digitale interface in combinatie met een WLAN box of een LAN module maakt een veelzijdige integratie in smart home en smart building oplossingen mogelijk.

Primat_kompakt195 eclectisch openen voor o.a. bovenramen of raam façades

SKG3 raam: sterke verbinding
Maximale veiligheid is een basisbehoefte. De mate van veiligheid komt tot stand door een goede samenwerking tussen beslag en het houtsysteem. De rol van MACO gaat verder dan haar eigen producten. Uiteraard zijn we trots op het SKG*** certificaat, te vinden op https://www.skgikob.nl/sterrenwijzer/sterrenwijzer-overzicht.html?tx_skgcertificates_pi1%5Bcertificate%5D=18680. Door samenwerking in de keten zorgen we gezamenlijk voor maximale veiligheid. Op de Houtpro+ staat een raam geheel volgens de richtlijnen van SKG3. Ga in verbinding voorveiligheid en comfort op het hoogste niveau. Via het team van de Nederlandse vestiging in Zelhem zorgt MACO ervoor dat de producten voldoen aan de Nederlandse veiligheidseisen.  

Naast hoogkwalitatieve interne testen wordt ook uitgebreid getest bij onafhankelijke instituten om vervolgens een belangrijke stap te maken: de samenwerking met de MACO partners. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat het totale pakket op het gebied van veiligheid, klopt. Het is een synergetisch effect met als resultaat dat veiligheid naar een hoog niveau wordt getild.

Het keurmerk biedt herkenbaarheid voor de gebruiker en een gevoel van maximale veiligheid. MACO biedt niet alleen veilige totale beslagsystemen maar denkt mee in het totale concept voor raam, hefschuif en deur. Zo kunnen we ons samen met onze partners, onderscheiden in de markt.

Multi Power met draagstang SKG2
Verborgen kracht voor grote ramen met Multi Power, voor zowel hout als kunststof, draagt een maximum gewicht van 180 kg bij deurformaten en 150 kg bij ramen. Dit volledig verdekt liggende scharnier met hoge draagkracht leidt tot een zeer goede warmte-isolatie en inbraakwerendheid. Het volledig verdekt liggende scharnier staat synoniem voor een nieuwe generatie draai-valbeslagtechnologie.

De draagstang brengt het volledige gewicht van het houten of kunststof raam over op het kozijn en ontlast zo de hoeklager. Het eenvoudige installatieconcept, zorgt ervoor dat het raam zonder problemen kan worden opgehangen. Dit systeem biedt veel voordelen omdat grote en zware raamelementen makkelijk bedienbaar gemaakt worden en bovendien voldoen aan SKG2 veiligheid.

5. Innovatieve bewaking

eTronic en mTronic: Partners in het raamdetectie
mTronic en eTronic zijn de ideale partners voor de controle van het raam, zowel ter plaatse als onderweg. De eTronic detecteert: open of dicht. De eTronic heeft een extreem lange batterijlevensduur en is daarom een betrouwbare partner voor alarmsystemen en automatische statusmeldingen.

eTronic_Sensor gebaseerde vergrendelingsbewaking. Zonder verlies van design: de eTronic is verwerkt in het kozijn. Onafhankelijk van het beslag, voor ieder materiaaltype en ieder profiel.

Net als zijn grote broer mTronic is eTronic veelzijdig: dankzij de EnOcean-sensor en zijn innovatieve werkingswijze is hij niet alleen draadloos, maar kan hij ook gemakkelijk onafhankelijk van het beslag en op elk later tijdstip worden geïnstalleerd – in elk profiel en elk materiaal. Op die manier kunnen ramen ook achteraf worden aangepast voor gebruik in slimme woningen.

De eenvoudige installatie en de betaalbare prijs maken het een aantrekkelijke oplossing voor een groot aantal toepassingen op elk raam – in keuken, woonkamer of slaapkamer – zowel in de particuliere als de commerciële bouw, wanneer veel ramen moeten worden gecontroleerd. Dus een oplossing voor veelzijdig gebruik in woning- en utiliteitsbouw.

Als u naast de eTronic ook kiepramen op de begane grond wilt bewaken, combineert u de eTronic met de mTronic. Deze bewaakt ook de kiepstand en meldt bovendien via de smartphone als iemand zonder toestemming probeert binnen te komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details