Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Made for Makers’
Novatio ontwikkelde samen met zijn klanten specifieke maintenance boxen, die al dan niet gepersonaliseerd kunnen worden.

‘Made for Makers’

‘Makers’ moeten fier kunnen zijn op hun werk. Het moet dan ook tot in de puntjes in orde zijn en ook voor vele jaren zo blijven. Novatio ontwikkelt en levert al sinds 1978 oplossingen voor de assemblage, de reiniging en de reparatie van ramen, deuren en poorten. Het ruime assortiment omvat smeermiddelen, oppervlaktebehandeling, reinigingsmiddelen, verlijmingsproducten. Ze worden gebruikt door de fabrikanten bij de productie, maar ook door de particulier voor het onderhoud. Onder het motto ‘Novatio Made for Makers’ trekt de firma uit Olen naar Polyclose met onder meer nieuwe innovatieve beschermings- en verlijmingsproducten voor hoekverbindingen en een verwijderbare coating voor de bescherming van raam- en deurschrijnwerk tijdens de werkzaamheden.

Bij Novatio ligt de focus op de zorg en nazorg van ramen en deuren, sectionale poorten, zonwering, terrasoverkappingen, …. Het Belgische  familiebedrijf is een internationale speler geworden met vandaag meer dan 100 medewerkers, actief in 28 landen, die innovatieve oplossingen en concepten biedt voor onderhoud en reparatie in de bouw, maar ook in de industrie en de automotive sector. 

“Met een team van technische adviseurs focussen we ons specifiek op de ramen en deurensector. We luisteren naar de vraag uit de markt en zetten die behoeften om in een specifiek product. Het gaat daarbij niet om massaproductie, maar we gaan op zoek naar specifieke oplossingen binnen een bepaalde productgroep. Daarvoor hebben we in Olen een eigen R&D-afdeling en wetenschappelijk labo, dat continu bezig is met de optimalisatie van bestaande producten en de ontwikkelingen van nieuwe, innovatieve oplossingen”, zegt brandmanager Geert Vanlommel. 

Novatio ontwikkelt en produceert kwalitatieve producten voor verlijmingsvoorbereiding, reinigen, oppervlaktebehandeling en smering.

“Met meer dan 1000 producten voor lijmen, afdichten, onderhouden, behandelen en reinigen hebben we de juiste oplossing voor elke specifieke uitdaging. Zo bieden we intussen een compleet assortiment producten voor gebruik tijdens de voorbereiding van het verlijmingsproces, tijdens de productie en montage van ramen en deuren én voor het onderhoud en de reparatie. Samen met onze klanten ontwikkelden we ook onderhoudsboxen voor aluminium en PVC ramen, deuren, poorten en terrasoverkappingen. Die Maintenance boxen bestaan uit producten voor reiniging, bescherming en smering. Ze worden gebruikt op de werkvloer bij fabrikanten, die ze ook nog eens aan de verdelers aanbieden. Die kunnen ze dan op hun beurt aan de eindklant verkopen.” 

Innovatie op Polyclose 

Novatio is al jaren een gevestigde waarde in België, maar focust ook op de Nederlandse markt, die toch een andere aanpak vraagt. De specialist blijft ook continu investeren in innovatieve producten. Zo presenteren ze op ­Polyclose opnieuw enkele uitzonderlijke nieuwe producten voor de raam- en deursector. “Iedereen weet dat een correcte voorbereiding van werkstukken cruciaal is voor een perfecte afwerking. Het is bijvoorbeeld belangrijk om corrosie te voorkomen bij aluminium profielen. We introduceren daarom nieuwe beschermingsproducten voor de zaagsneden van de profielen en nieuwe verlijmingsproducten voor de hoekverbindingen”, stelt brandmanager Geert Vanlommel. 

We ontwikkelden een verwijderbare coating waarmee profielen, ramen, deuren en poorten tijdens de werkzaamheden beschermd kunnen worden.

“Verder is het belangrijk om schrijnwerk te beschermen in de periode tussen de plaatsing en de oplevering van het project. Het kan immers beschadigd geraken tijdens de werkzaamheden van andere bouwpartners. We hebben daarom een verwijderbare coating ontwikkeld, waarmee profielen, deuren, ramen en poorten beschermd kunnen worden. Zo treedt er geen schade op en worden eindeloze discussies op de bouwplaats vermeden. Bezoekers op Polyclose kunnen op onze stand terecht voor meer informatie en demonstraties met deze nieuwe producten.”    

Bezoek ons op Polyclose – stand 1525.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details