Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

Magneet verbetert design en verhoogt comfort

HATAU_1_Inviso-Foto

Tekst | Tekst: Johan Debaere | Beeld: HAUTAU

14 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

We weten allemaal wat een magneet is, want we komen ze dagelijks tegen. We gebruiken ze om het boodschappenlijstje aan de koelkast op te hangen of om kastdeuren en tassen te sluiten. In de ATRIUM® HS inviso M van HAUTAU neemt een magneet een belangrijke functie over en zorgt zo voor meer esthetiek, woon- en bedieningscomfort. 

HAUTAU is wereldwijd marktleider op het vlak van schuiftechniek en automatisatie rond het venster. Dit merk ontstond in 1910, toen Wilhelm Hautau in een klein atelier startte met de ontwikkeling van beslag. Vandaag biedt de specialist een ruim assortiment producten, die overal ter wereld gebruikt worden. Innovatie staat centraal. Zo is ATRIUM® HS een innovatieve oplossing voor het nauwkeurig heffen en schuiven van zowel lichte elementen als extreem grote vleugels tot 330 kg, in tandemuitvoering zelfs tot 440 kg.

ATRIUM® HS inviso M 

HAUTAU introduceerde in 2020 de nieuwe ATRIUM® HS inviso M, die zich van andere oplossingen onderscheidt door discrete vergrendelende delen, een ononderbroken zicht op de omgeving en een vrije doorgang zonder opvallend beslag. 

Het volledig verdekt liggende vergrendelsysteem met magnetische vergrendelpin zorgt voor een vrije doorgang zonder storende vergrendelonderdelen als de hefschuifsystemen open zijn. 

Vooral moderne gebouwen met grote raamelementen en brede doorgangen profiteren van de nieuwe vergrendeltechniek. De vergrendelingspin blijft in eerste instantie verborgen en ligt in één vlak met het deurblad. Bij het sluiten wordt hij door de krachtige magneet in de vleugel naar buiten getrokken.

Alleen dán kan de deur op slot. Dit voorkomt op betrouwbare wijze bedieningsfouten. De grote opening in het profiel biedt ruimte om te manoeuvreren als de dagschoot binnenkomt en compenseert de toleranties. Bij het openen trekt een veermechanisme de pin automatisch terug in het blad. Deze ATRIUM® inviso M kan voor alle kozijnen en vleugelopstellingen gebruikt worden en is geschikt voor elementen volgens de inbraakwerendheidsklasse RC2. Daarbij is geen extra freeswerk aan de vleugel nodig. De ATRIUM® inviso M is profielafhankelijk.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details