Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Management buy-out en miljoeneninvestering voor binnendeurenspecialist Theuma

Management buy-out en miljoeneninvestering voor binnendeurenspecialist Theuma

Verse energie en elan in leiding van bedrijf

Bekkevoort (België) en Nijkerk (Nederland), 16 april 2019
Theuma, een in Europa vooraanstaande fabrikant van  binnendeursystemen en kozijnen voor de utiliteits- en woningbouw met vestigingen in België en Nederland, maakt bekend een management buy-out te hebben voltooid. Parallel hieraan heeft het in de Benelux en Frankrijk opererend investeringsfonds M80 een aanzienlijke kapitaalinvestering in Theuma gedaan. Tezamen beogen management buy-out en investering de voorspoedige ontwikkeling van Theuma krachtig te ondersteunen.
Theuma zal zich met steun van M80 met verve verder ontwikkelen op de bestaande nieuwbouw- en renovatiemarkten in België en Nederland waar het al tot de belangrijkste of een van de belangrijkste spelers behoort. Het doel is op de middellange termijn het best gekende merk in de Benelux te worden met een nummer 1 positie op het gebied van binnendeursystemen (dit zijn deur- en kozijnsets) voor de woning en appartementsbouw. De onderscheidende positie van Theuma hiervoor zijn snel en eenvoudig te monteren binnendeursets met bijbehorende kozijnen, die getest en gecertificeerd zijn en volledig afgewerkt. Spraakmakende projecten waaraan Theuma leverde zijn o.a. het NAVO-hoofdkwartier in Brussel en de Markthal in Rotterdam en de woon- en hoteltoren Amsteltower in Amsterdam.

Bewezen kwaliteit in binnendeursets
Theuma werd in 1962 in België opgericht en heeft sindsdien een solide reputatie en een vooraanstaande plaats opgebouwd als producent van binnendeursets en technische deursets met brandwerende, geluidwerende en inbraakwerende kwaliteiten. Theuma levert aan professionele bouwmarkten, houthandels, groothandels en montagebedrijven en deurenspecialisten en werkt verder samen met architecten, projectontwikkelaars, investeerders en woningbouwverenigingen. De producten van Theuma vinden hun weg naar individuele woonhuizen en appartementencomplexen, sociale woningbouw, serviceflats en studentenwoningen. En daarnaast ook kantoren, scholen, hotels, ziekenhuizen en sportcomplexen.

Keurmerken, technologie en milieu
Theuma beschikt over internationaal erkende certificaten voor bedrijfsvoering en producten en voldoet aan alle geldende Belgische en Nederlandse regelgeving. De binnendeursystemen en kozijnen van Theuma worden ook nu al als één geheel getest conform Europese richtlijnen voor de CE-markering. Zodra de CE-markering van kracht wordt voor de branche is Theuma klaar om die als eerste voor zijn productsystemen te voeren. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan uniforme wettelijke Europese eisen op gebieden als veiligheid, gezondheid en milieu. Theuma streeft voorts actief naar het steeds verkleinen van de milieu-impact van de bedrijfsvoering.

Sprong voorwaarts
Frank Abbeel van Theuma stelt: ‘Het nieuwe management van Theuma stelt zich ambitieuze doelen en ziet de realisering daarvan dankzij de investering door M80 met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet. Wij kunnen voortbouwen op een ijzersterke basis en reputatie voor eenvoudig en snel te monteren binnendeursystemen en bijbehorende kozijnen, die dankzij hun volledige afwerking voor minder kosten en zorgen voor onze afnemers zorgen.’

Peter Maenhout, CEO van M80: “Door haar leidende marktpositie en productie-expertise vormt Theuma een zeer aantrekkelijke investeringsopportuniteit voor M80. De regelgever stelt steeds hogere kwaliteitseisen aan de deurenmarkt en Theuma is bijzonder goed geplaatst om een leidende rol in deze ontwikkelingen te spelen. Wij zijn zeer blij om te kunnen partneren met Theuma’s management om het bedrijf verder te ontwikkelen en een nieuwe groeifase in te leiden.”

Binnendeurenspecialist

Over Theuma
Theuma is een van oorsprong Belgische producent van totaaloplossingen voor binnendeursystemen en kozijnen. Met circa 320 medewerkers maakt Theuma bijna 1 miljoen deuren en kozijnen per jaar voor klanten in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. Theuma is daarmee één van de grootste leveranciers op zijn terrein in Europa. Theuma streeft naar duurzame producten met een beperkte impact op het milieu.
Theuma heeft een hoofdvestiging in Bekkevoort, België, waar houten deuren en kozijnen worden gemaakt. Daarnaast is er een productievestiging en een project- en verkoopkantoor in Nijkerk (Nederland) waar gekende stalen kozijnen worden geproduceerd. In 2018 behaalde Theuma een omzet van ruim € 55 miljoen.

Over M80
M80 is een recent opgericht private equity fund dat in meerderheids- en minderheidsposities belegt in bedrijven in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Grondlegger is Peter Maenhout (voorheen van Gimv). Het beleggingsteam bestaat uit ondernemers, voormalige CEO’s van bedrijven, private equity professionals en digital pioneers. M80 richt zich met het beleggingsbeleid op groeibedrijven in de sectoren consumentenproducten, zorg, zakelijke dienstverlening en maak- en fabricage. M80 investeert in het bijzonder in bedrijven waarbij het beleggingsfonds kan bijdragen aan digitale transformatie om de efficiency en omzet te verhogen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details