Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
MB-Harmony Office – nieuw binnenwandsysteem van Aluprof met uitzonderlijke parameters

MB-Harmony Office – nieuw binnenwandsysteem van Aluprof met uitzonderlijke parameters

Het brede assortiment aluminium systemen van Aluprof is verrijkt met een nieuwe productfamilie. De fabrikant, die in Europa en de rest van de wereld gewaardeerd wordt om zijn innovatieve oplossingen, introduceert MB-Harmony Office – systemen voor de bouw van glazen binnenwanden in kantoorruimten. De hoge akoestische isolatieparameters, lichtheid en duurzaamheid van de constructie en gemakkelijke montage zijn onderscheidende kenmerken van dit product.

Het systeem MB-Harmony Office is eenvoudig te prefabriceren en snel te installeren en daarmee bij uitstek geschikt voor het bouwen van glazen binnenwanden van enkel- en dubbelglas. Beide producten zien er hetzelfde uit, waardoor u ze in dezelfde ruimte van uw object kunt installeren. Hiermee bereikt u – naast uitstekende parameters – een consistente esthetische afwerking, waardoor het interieur een gevoel van orde en harmonie oproept bij de gebruikers.

Modern design van de lichte constructie en uitstekende parameters

De basisvariant van het nieuwe systeem is MB-Harmony dat dient voor het bouwen van glazen binnenwanden van enkel glas in kantoorruimten. Het is zelfs geschikt voor interieurs met verhoogde akoestische eisen (Rw max 39 dB / RA1 max 38 dB). Een aanvulling op deze oplossing is MB-Harmony DUO, waarin een extra beglazingslaag is toegepast. Deze binnenwand met dubbele beglazing biedt een nog betere geluidsisolatie (Rw max 48 dB / RA1 max 46 dB), waardoor MB-Harmony DUO uitstekende geluidsdemping en comfort garandeert op plaatsen waar hoge eisen worden gesteld aan geluidsniveaus, vooral daar waar de veiligheid van gevoerde gesprekken van het grootste belang is. De structuur van de systemen maakt combinaties mogelijk met gelamineerd glas, gelamineerd glas in de akoestische versie en gehard glas in het diktebereik van 10 tot 12 mm.

Eenvoudige montage, duurzaam in gebruik

Het idee achter MB-Harmony Office was om oplossingen te ontwikkelen die gemakkelijk te prefabriceren en snel te installeren zijn. Het hele systeem is gebaseerd op slechts enkele basiselementen en ook het aantal koppelstukken en accessoires is beperkt tot een minimum. Door de symmetrische geometrie van de profielen is het makkelijker om montagelijnen uit te zetten en is de meting van de inbouwruimte gebaseerd op slechts enkele punten. Het is ook prijzenswaardig dat u het materiaal direct op de bouwplaats kunt voorbereiden en het meeste werk kunt uitvoeren met een draagbare zaag en een schroefboormachine zonder dat ingewikkelde bewerking nodig is.

Het systeem is buitengewoon stabiel en duurzaam bij een uitzonderlijk lichte profielconstructie die u direct op de ondergrond kunt monteren. Hun hoogte bedraagt slechts 31 mm. MB-Harmony Office heeft verder een intuïtief beglazingssysteem met nieuwe, modulaire glaspads, een universeel kozijn dat past bij alle deurtypen, speciaal beslag van toonaangevende Europese fabrikanten en een gepatenteerd contraplaatje dat nauwkeurige positionering van de scharnieren mogelijk maakt. Een noviteit voor het Aluprof-systeem is het gebruik van glasdichtingen die vóór de montage in het profiel worden geplaatst en niet pas nadat het glas is geplaatst zoals tot nu toe het geval was. Door de kenmerkende constructie van de profielen hoeft u geen afwerkingsvoegen van acryl meer aan te brengen nadat de wand is geplaatst. De hoogte van de beglazing van beide producten bedraagt 3200-3600 mm, afhankelijk van het glastype. Mogelijke afwerkingsvarianten van de profielen zijn: geanodiseerd, RAL-kleuren en ADEC hout- en betonkleuren.

Zowel de uitstekende akoestische parameters als de stabiliteit en betrouwbaarheid van de constructies in het systeem MB-Harmony Office zijn bevestigd door betrouwbare proeven die zijn uitgevoerd in het onderzoekslaboratorium van het Centrum voor Scheepsbouwtechniek in Gdańsk en het Instituut voor Bouwtechniek in Warschau.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details