Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Software & Automatisering

Meer dan één reden om te feesten

foto-orgadata-feier-1-kopieren

17 oktober 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Voor de professionele raam- en deurfabrikant en de gevelbouwer is Orgadata een begrip. Het softwarehuis ontwikkelt en verdeelt het pakket Logikal, waarmee raamfabrikanten met succes hun systemen plannen en produceren. De firma viert haar 20-jarig bestaan en deed zichzelf eigenlijk het mooiste geschenk cadeau met de ingebruikname van een nieuw kantoorgebouw op de hoofdsite in het Duitse stadje Leer. Meteen twee goede redenen om te feesten.

Meer dan 16.000 gebruikers in 112 landen wereldwijd vertrouwen op het programma Logikal om hen te helpen de beste ramen, deuren en gevels te realiseren. De software heeft een sterke reputatie als elektronische ondersteuning voor meer efficiëntie en productiezekerheid bij de raamfabrikanten. Logikal wordt gebruikt in alle fases van het productieproces en ondersteunt de gebruiker vanaf de calculatie, offerte en bestelling tot de constructie en de werkvoorbereiding. Ook op de werkvloer draagt deze software haar steentje bij.

De opening van het nieuwe Orgadata-huis gebeurde met het plechtige doorknippen van het rode lint. We herkennen van links naar recht: Dr. Torsten Slink (IHK-directeur), politicus Matthias Groote, minister-president Stephan Weil, TV-moderator Harro Füllgrabe en Bernd Hillbrands als CEO van Orgadata.
(Beeld: Jakob Prößdorf/ Feuerquell Fotografie)

 

Zo worden CNC-machines direct vanuit het programma aangestuurd. Een paar muiskliks en alle gegevens uit de werkvoorbereiding kunnen rechtstreeks op de zaagautomaten en bewerkingscentra gebruikt worden. Zonder verdere programmering op de werkvloer weten de machines, wat ze moeten doen, zodat de producten zo gemaakt worden, zoals de klant ze besteld heeft.

De ideale aanvulling is Logikal MES, het systeem waarmee alle processen in de productie gedigitaliseerd, geoptimaliseerd en gestuurd worden. Bovendien wordt gestreefd naar een papierloze productie en ondersteunt Logikal MES een eigen productiecontrole.

Ruime bibliotheek

Een belangrijke troef voor de software van Orgadata is dat alle producten van de bekendste leveranciers van profielen en beslag voor de productie van aluminium-, staal- en kunststofsystemen geïntegreerd zijn. Naast profielen en beslag zitten ook heel wat accessoires in de bibliotheek – steeds de meest actuele situatie en prijzen. Met behulp van deze gegevens kunnen ramen, deuren en gevels zonder problemen ontwikkeld en geproduceerd worden.

Orgadata blijft deze databank continu bijwerken en integreert steeds weer zinvolle innovaties. Deze nieuwigheden zorgen voor een verdere optimalisatie van de workflow en een nog hogere nauwkeurigheid op de werkvloer. Bovendien openen ze nieuwe mogelijkheden. Het softwarehuis hecht ook veel belang aan de gebruiksvriendelijkheid en een intuïtieve bediening van de software. En de compatibiliteit met andere programma’s en machines maakt het plaatje compleet.

Zoals bij de samenstelling en update van de productendatabank kiest Orgadata ook hier voor een intensieve samenwerking met verschillende spelers op de markt en profiteert van excellente netwerken.

De kers op de taart voor firma’s is de mogelijkheid om de software van Orgadata te huren. Zo moeten ze geen grote som in één keer betalen om het softwarepakket aan te kopen, maar kiezen voor een maandelijkse huursom. Met de lancering van dit huurconcept zowat 20 jaar geleden – net na de oprichting van de firma door Bernd Hillbrands en Axel Giertz al – was Orgadata één van de pioniers op de markt.

Nieuwe kantoren

Het succesverhaal van Orgadata duurt intussen al 2 decennia. De firma bestaat immers precies 20 jaar. Maar dat was niet de enige reden om een feestje te bouwen. De directie investeerde recent ook in de bouw van nieuwe kantoorruimtes in de Noord-Duitse stad Leer. Langs de oevers van de Nesse werd een imposant en functioneel gebouw gerealiseerd met kantoorruimtes, ingericht volgens de nieuwste concepten. De medewerkers krijgen er de nodige ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten en zo de Logikal software verder te optimaliseren en uit te bouwen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details