Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Meer ruimte in de kamer dankzij esthetisch geïntegreerde schuifdeuren
Bij de X5 pocket verdwijnt een schuifdeur naadloos in de wand, terwijl de X5 wall bij renovatie een voorzetwand creëert. (Foto: @The Art of Living – Schellen Architecten – Robin Van den Acker)

Meer ruimte in de kamer dankzij esthetisch geïntegreerde schuifdeuren

afwerkingsmogelijkheden

Kiezen voor een X5 schuifdeur van Xinnix, betekent kiezen voor een plaatsbesparende en esthetische oplossing. Met deze reeks biedt de specialist uit Harelbeke een compleet gamma, dat ervoor zorgt dat houten of glazen deuren, volledig in een muur met een gewone dikte kunnen schuiven. Deze schuifdeursystemen zijn eenvoudig te installeren en kunnen snel geleverd worden dankzij het Mix&Match-systeem.

Het juiste schuifdeurtype voor elke toepassing

Een X5 schuifdeur wordt samengesteld uit drie boxen. De eerste box wordt bepaald door de hoogte, de tweede door de breedte en de derde is de set voor de afwerking. De staanders en de elementen, die de breedte bepalen, kunnen afgekort worden, waardoor deze op de bouwplaats op maat gezaagd kunnen worden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen X5 Pocket en X5 Wall. Het eerstgenoemde systeem laat toe om twee ruimtes van elkaar te scheiden met een schuifdeur die naadloos in de wand verdwijnt, terwijl de andere versie bij renovatie een voorzetwand creëert, waarbij de deur in een slanke wand voor de reeds bestaande muur wegschuift.

“Afhankelijk van de opstelling zijn er verschillende schuifdeurtypes mogelijk. De standaard X5 kan tot 3515 mm hoog en 1230 mm breed gaan, maar de XXL-versie gaat tot 3030 mm breed per deurblad. De opbouw van de wanden en de montage bij dergelijke gigantische deuren blijven net dezelfde als bij een standaard schuifdeur. Het verschil zit hem in de extra middenstaanders die voor meer stabiliteit zorgen.”

De standaard X5 kan tot 3515 mm hoog en 1230 mm breed gaan, maar de XXL-versie met extra middenstaanders gaat tot 3030 mm breed per deurblad.

“Daarnaast bieden we de X5 dubbel aan, geschikt voor dubbele deuren, waar beide deurpanelen onafhankelijk van elkaar bewegen. Bij de X5 Synchroon schuiven de deurpanelen gelijktijdig open en dicht en bij een X5 Parallel systeem verdwijnen twee vleugels in een wandbreedte van één enkele schuifdeur, wat zorgt voor een vrije doorgang die dubbel zo groot is”, vertelt sales manager Laurens Vermeulen. 

“Met de X5 Angle kan een hoekschuifdeur een open ruimte in twee compartimenten delen. Voor de privacy kunnen beide ruimtes van elkaar afgesloten worden. Door de schuifdeur open te laten, ontstaat dan weer een vrije doorgang, zelfs voor rolstoelgebruikers. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor sanitaire cellen in ziekenhuizen en woonzorgcentra.”

Diverse afwerkingsmogelijkheden voor deur en muur

Bij deze schuifdeursystemen is er keuze uit twee afwerkingstypes. Bij de ‘Xinnix’ afwerking worden rail en ophanging met eigen ontwikkelde profielen onzichtbaar weggewerkt. Dit is ook de beste optie bij glazen deuren. Bij de ‘Pure’ afwerking wordt de ophanging in het deurblad geïntegreerd. Deze afwerking wordt vooral bij plafondhoge oplossingen toegepast, waarbij de rail in een vals plafond ingewerkt wordt. De onzichtbare integratie van een soft open en soft close in de rail zorgt ervoor, dat de deur zowel bij het openen als het sluiten afgeremd wordt. De push to open functie zorgt ervoor dat de deur probleemloos door een simpele druk op het deurblad uit de wand gehaald kan worden.

De nieuwste ontwikkeling is X5D50 met nog bredere staanders, ideaal voor toepassingen waar een TV of radiator aan de opbouwwand bevestigd wordt.

“Welke beplating men kiest, hangt vooral af van wat men wil bevestigen aan de muren waarin de schuifdeur verdwijnt. X5 heeft standaard aan beide zijden een beplating van 12,5 mm dik, terwijl bij X5D (dubbel) 2 gipsplaten van 12,5 mm gecombineerd worden”, sluit Vermeulen af. 

“Bij X5D32 worden dikkere gipsplaten gebruikt of combineert men OSB met een afwerking van fineer, tegel, …. De nieuwste ontwikkeling is X5D50 met nog bredere staanders. Deze oplossing is ideaal voor toepassingen waar een TV of radiator aan de opbouwwand van het systeem bevestigd wordt. De opbouw is hier extra stevig, waardoor alle wanden optimaal gebruikt kunnen worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details