Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Meerpuntssloten bieden veel praktische voordelen voor de verwerker

Meerpuntssloten bieden veel praktische voordelen voor de verwerker

Het assortiment, dat in dit artikel wordt besproken, bestaat uit sleutelbediende meerpuntssloten met vluchtdeurfunctie, de 8600-serie, en zelfsluitende varianten van de 8700-serie. Bij de 8700-serie volstaat het om de deur gewoon dicht te trekken, want een handmatige vergrendeling is hierna niet meer nodig. Bovendien heeft de meerpuntsvergrendeling een manipulatievrije sluitvolgorderegeling in het hoofdslot, wat betekent dat er geen extra ontgrendelingsmechanismen nodig zijn voor de hulpsloten en dat er geen speciale sluitplaten nodig zijn. Ook is nagedacht over het onderwerp ‘achteraf inbouwen’.

Want als de elektronische ‘upgrade’ van een deur ooit gewenst is, kan het meerpuntsslot van de 8700-serie eenvoudigweg worden uitgerust met een automatische opener. Dit is een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor het motorslot. Met zo’n opener kan de deur automatisch, gemotoriseerd en in enkele seconden worden ontgrendeld, zelfs met toegangscontrole en indien nodig een loopfunctie. In combinatie met een noodstroomvoorziening is deze variant dan ook geschikt voor rook- en brandwerende deuren.

Meerpuntsvergrendeling met sleutel, met vluchtdeurfunctie.

Voor de verwerker zijn er veel voordelen voor zowel de serie 8600 als de serie 8700. Zo is er bijvoorbeeld maar één slot nodig voor de invulling van vier versies. De vluchtdeurzijde (naar buiten/naar binnen) en de draairichting (DL/DR) in alle vluchtdeurfuncties kunnen op elke unieke situatie worden ingesteld. Daarnaast zijn er individuele gebruiksmogelijkheden binnen de 8000-serie, bijvoorbeeld door middel van slotkasten met uniform gefreesde afmetingen. 

Een achterdoornmaat van 15 mm maakt bovendien een flexibel gebruik mogelijk, zelfs in smalle profielen. De nieuwe meerpuntssloten van WILKA zijn verder interessant voor toepassing in de omringende landen. De sloten kunnen optioneel worden voorbereid voor de ­Zwitserse ronde cilinders van 22 mm.

Ook belangrijk om te weten: een geïntegreerde tolerantie in de sluitplaat zorgt voor een lichte bediening van het slot en dat alle schoten betrouwbaar functioneren, zelfs als de deur tot 5 mm uit is gezakt. 

Een pluspunt op het gebied van veiligheid: met de optionele twee tegengestelde draaiende haakschoten in zowel de sleutelbediende als de zelfvergrendelende variant, kunnen hogere veiligheidsklassen (tot RC 3) worden bereikt dan over het algemeen het geval is. 

Natuurlijk is het mogelijk om ze uit te rusten met in de handel verkrijgbare knop- en elektronische-knopcilinders, zoals het ­WILKA easy 2.0-systeem. Het is bijna vanzelfsprekend dat de WILKA meerpuntssloten van de nieuwe 8000-serie voldoen aan alle relevante normen. 

“Voor het eerst bieden onze nieuwe meerpuntssloten een echte meerwaarde voor de metalen deurenfabrikanten. Alle benodigde sluit- en veiligheidscomponenten voor vluchtdeuren zijn bij WILKA verkrijgbaar. En dankzij eigenschappen zoals de verstelbare sluitplaat en de uniforme maat van de slotkast, is zelfs aanzienlijk minder tijd nodig voor het infrezen en inbouwen”, zo concludeert Tobias Eckhoff, productmanager.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details