SIEGENIA-GROEP
02:07
22-11-2018

Meerpuntssluiting biedt ‘gecontroleerde veiligheid’ in eigen pand én projecten

De Hanssen Group uit Panningen is al bijna 40 jaar specialist in het adviseren, ontwerpen, produceren, monteren en servicen van kunststof en aluminium gevelelementen. Zowel voor de particuliere en seriematige woningbouw als utiliteitsbouw en in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Om hierbij een continue kwaliteit te garanderen, werkt de bedrijvengroep zoveel mogelijk samen met vaste toe-leveranciers, waaronder KFV en moederbedrijf SIEGENIA-GROEP.

SIEGENIA-GROEPLocatie van de Hanssen Group in Panningen.

Waar Bohaco met vijf eigen showrooms vooral de particuliere klant in Zuid-Nederland bereikt, bedient AKH Gevelelementen dealers in het hele land, vertelt Remko Hanssen van Hanssen Group. “Voor kunststof
nieuwbouw- en renovatieprojecten kunnen opdrachtgevers terecht bij De Jong Rutten. De producten worden in eigen huis vervaardigd, waar veel expertise en vaardigheden zijn verzameld. Zo worden onze klanten maximaal ontzorgd én werken we aan langdurige relaties.”

SIEGENIA-GROEPMeerpuntssluiting KFV GENIUS combineert de veiligheidseigenschappen van een mechanische meerpuntssluiting met de comfortabele details van moderne elektronica.

Leveranciers van het eerste uur
Naast langdurige relaties met klanten hecht de Hanssen Group ook aan langdurige samenwerkingen met leveranciers. Zoals met KFV en moederbedrijf SIEGENIA-GROEP, die leveranciers van het eerste uur zijn. “Sinds onze oprichting in 1979 nemen we met regelmaat beslagen en sloten af.”Als voorbeeld noemt Hanssen meerpuntssluiting KFV GENIUS, dat ook in het eigen nieuwbouwpand is toegepast. “Om onze kunststofproductie naar een nog hoger niveau te tillen, hebben we enkele jaren geleden een hypermoderne nieuwbouw gerealiseerd, met duurzame en state-of-the-art  installaties. Om het pand te beveiligen, opteerden we voor een eigentijds toegangssysteem met automatische ver- en ontgrendeling en een eenvoudig beheer. KFV GENIUS kan hier optimaal in voorzien. Gecombineerd met onze goede
relatie met SIEGENIA, was de keuze voor dit sluitsysteem snel gemaakt.”

SIEGENIA-GROEPKFV GENIUS is zeer eenvoudig en plug-and-play te installeren.

Gecontroleerde veiligheid
In Panningen zijn alle KFV GENIUS-sloten via het gebouwbeheersysteem verbonden met de brandmeld- en ontruimingsinstallaties. “In geval van nood worden alle deuren auto­matisch opengestuurd, zodat onze medewerkers en bezoekers het pand snel en veilig kunnen verlaten”, vertelt Hanssen. “Wanneer aan het eind van de werkdag het alarm wordt ingeschakeld, gaan alle deuren in het gebouw automatisch op slot.

Het apart controleren van alle deuren in het pand is hierdoor niet meer nodig, terwijl een optimale (inbraak)veiligheid wordt geborgd.” Alle deuren zijn toeganke­lijk door middel van keytags, vertelt hij. “In ons beheersysteem is exact vastgelegd wie wanneer toegang heeft tot het gebouw. Autorisaties zijn eenvoudig toe te voegen, te wijzigen en in te trekken. Ook op afstand, wat het beheer van de nieuwbouw aanzienlijk vereenvoudigt.

SIEGENIA-GROEP‘In ons beheersysteem is exact vastgelegd wie wanneer toegang heeft tot het gebouw.’

Op deze locatie is geen bemande receptie aanwezig. In plaats daarvan draagt de centrale receptioniste in het naastgelegen gebouw zorg voor een juiste bediening van het systeem.”

Inmiddels heeft de Hanssen Group meer­punts­sluiting KFV GENIUS al in diverse projecten toegepast. “De positieve ervaringen die we in ons eigen pand hebben opgedaan, komen hierbij zeker van pas.” 


USP’s van KFV GENIUS:
Meerpuntssluiting KFV GENIUS beschikt over een geïntegreerde elektronische besturing en een elektronisch gestuurde reductiemotor. De krachtige motor garandeert een perfecte afdichting van de deur en een snelle en geruisloze ver- en ontgrendeling. Alle KFV GENIUS-varianten kunnen met talrijke toegangscontrolesystemen gecom-bineerd worden. Daarbij onderscheidt KFV GENIUS zich o.a. door:

    een akoestische én visuele controle middels LED-signalisatie;
    een optimale deuraanpresdruk door de combinatie van een sterke motor en conische sluitpunten;
    in de motorkast geïntegreerde elektronica, waardoor er geen externe bestu-ringseenheid nodig is;
    een identieke freesmaat als standaard mechanische meerpuntsvergrendelingen;
    een eenvoudige bediening en beheer, o.a. d.m.v. een LED-druktoets op de voorplaat van het slot;
    eenvoudige koppelingen met o.a. het alarmsysteem, de draaideurautomaat,
    een in de motor geïntegreerde menustructuur ter programmatie.

KFV GENIUS is tevens verkrijgbaar als EN 179 en EN 1125 gekeurd nood- en paniek-deurslot.

Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Hanssen Group en SIEGENIA-GROEP

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

btw-tariefAluprof