Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Met deze producten wordt buitenschrijnwerk efficiënter verlijmd, geïnstalleerd en afgedicht
Soudal Flexifoam X-tra PUR-schuim is nog elastischer dan de vroegere versie van het gekende ‘blauwe schuim’.

Met deze producten wordt buitenschrijnwerk efficiënter verlijmd, geïnstalleerd en afgedicht

‘From Glass to Wall’ – totaalaanbod voor de raam- en deursector

Soudal, gerenommeerd fabrikant van kwaliteitsproducten op het vlak van isolatie en afdichting, biedt oplossingen voor een optimale installatie en afdichting van buitenschrijnwerk. Op Polyclose worden alle schijnwerpers gericht op het totaalpakket dat de specialist kan bieden voor de raam- en deursector: ‘From Glass to Wall’. Met innovatieve producten voor ramen en deuren en hoogwaardige oplossingen voor de aansluiting tussen buitenschrijnwerk en metselwerk zal er op de stand opnieuw veel te ontdekken vallen. Elke ochtend zijn er bij Soudal ook koffiekoeken.

De nieuwe versteklijm Soudabond 644 Duo is vrijgesteld van de verplichte opleiding voor het werken met PU-gebaseerde producten.

De Soudal Group focust zich op de bouw, industrie en retail met producten in verschillende groepen: siliconen en andere mastieken, PU-schuimen, lijmen, coatings, technische aerosols en bouwchemie. “We investeren continu in onze productievestigingen en zetten in op gerichte overnames. Bij Tenachem in Letland produceren ze bijvoorbeeld kitten voor de afdichting van dubbel glas en door de overname van het Belgische Sapac P&R kunnen we oplossingen bieden voor het (na)isoleren van PVC- of aluminium raamprofielen”, zegt product manager Steven Van Orshaegen. 

“Onder de naam Soudal Window Manufacturing (SWM) lanceerden we een verzameling high-end industriële producten voor gebruik bij de productie van ramen en deuren. Ons productportfolio omvat daarnaast specifieke oplossingen voor de afdichting tussen buitenschrijnwerk en metselwerk. Innovatie is dé motor van onze organische groei en dat blijkt ook weer op Polyclose, waar we opnieuw tal van nieuwe oplossingen in de kijker zetten.”

De nieuwe 2-componenten silicone Soudabond 632 Duo zorgt onder meer voor een goede verlijming van het glas in het frame. een goede verlijming van het glas in het frame.

Het blauwe schuim

Het elastische PU-schuim Flexifoam, onder de vaklui ‘het blauwe schuim’ genoemd, werd meer dan 10 jaar geleden ontwikkeld en is vandaag nog steeds één van de topproducten in de markt. Soudal introduceert nu een nieuwe generatie van dit product, met name Flexifoam X-tra (Click & Fix®). “Deze nieuwe versie is nog elastischer en kan daarmee nog beter de voegbewegingen in twee richtingen opvangen, zowel bij samendrukking (compressie) als bij uitrekking (decompressie). Dit product draagt meteen ook bij aan een hoogwaardige thermische, akoestische en duurzame afdichting, zonder koudebruggen, die vele jaren behouden blijft. Het heeft ook een positieve invloed op de luchtdichtheid en de energie-efficiëntie van het gebouw”, licht de product manager toe.
“Bovendien garanderen we met Flexifoam X-tra 30%* meer opbrengst. Met andere woorden: met eenzelfde volume aan product kan de verwerker meer meters aan voegen vullen.”

* Gemiddeld t.o.v. andere flexibele PU-schuimen.

Soudal ontwikkelde ook een lijn met industriële cleaners, die vier vloeibare producten en drie aerosols omvat.

Lijmen en schoonmaakproducten

De innovaties van Soudal worden steeds ontwikkeld met een duidelijke reden. Zo zitten in bouwproducten, zoals coatings, vernissen, lakken, lijmen, waterdichtingen, kitten en schuimen op basis van polyurethaan (PU), diisocyanaten die bij onveilig gebruik gezondheidsklachten veroorzaken. Daarom moet iedereen die beroepsmatig met dergelijke producten werkt sinds midden 2023 opgeleid en gecertificeerd zijn. De specialist lanceert nu de nieuwe versteklijm Soudabond 644 Duo, die vrijgesteld is van deze verplichte opleiding.

“We merken ook meer en meer dat het glas in het raamkader verlijmd wordt, bijvoorbeeld om het geheel stabieler te maken of om meer designmogelijkheden te hebben: grotere dimensies bij PVC- en een minimalistische look bij ALU-ramen. Een goede verlijming van het glas in het frame en een gegarandeerde compatibiliteit met de randafdichting van isolatieglas zijn dan ook cruciaal en daarom werkte onze R&D-afdeling aan de ontwikkeling van de nieuwe 2-componenten silicone Soudabond 632 Duo, die in de loop van 2024 bij het IFT in Rosenheim getest zal worden”, sluit Van Orshaegen af. “Tot slot stellen we een gloednieuwe lijn met industriële cleaners voor. Deze reeks omvat vier vloeibare producten en drie aerosols voor het schoonmaken van systemen in PVC en aluminium. Bij Soudal rusten we dus niet op onze lauweren en denken mee hoe we de job van de raam- en deurfabrikanten veiliger en gemakkelijker kunnen maken.”

Meer informatie vindt u op: www.soudal.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details