Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Met een gewoon scharnier is dit niet meer op te vangen’
Voor zware houten opgedikte garagedeuren is de Portus dé oplossing.

‘Met een gewoon scharnier is dit niet meer op te vangen’

Extra sterk veiligheidsscharnier is oplossing voor zware houten opgedikte (garage)deuren

Breuer & Schmitz is al 140 jaar hét adres voor kwaliteitsscharnieren voor de utiliteits- en woningbouw. Van kogellager scharnieren tot glijlager scharnieren, kogelstiftpaumelles tot aan zware projectscharnieren, voorzien van alle vereiste keurmerken, certifire en Cradle-to-Cradle. Om in te spelen op de trend van opgedikte houten garagedeuren introduceerde het bedrijf de Portus: een extra sterk veiligheidsscharnier voor bredere en zwaardere deuren.

Breuer & Schmitz heeft het breedste assortiment scharnieren, leverbaar in alle gangbare afmetingen en in een breed scala aan afwerkingen zoals verzinkt, rvs, oud brons, mat messing en glans messing. Bijna alle modellen zijn verkrijgbaar in het populaire mat zwarte poedercoating en op aanvraag zijn meerdere kleuren leverbaar. 

Om in te spelen op de trend van opgedikte houten garagedeuren introduceerde het bedrijf de Portus.

Garagedeuren worden steeds fraaier en luxer, maar daarmee vaak ook breder, dikker en zwaarder. “Met een gewoon scharnier is dat niet meer op te vangen, omdat het draagvermogen dan niet toereikend is”, zegt Gijs-Bert Drost, accountmanager voor Zuidelijk Nederland en België. “Daarom hebben wij speciaal voor deze opgedikte houten garagedeuren een extra stevig scharnier op de markt gebracht met een uitgeslagen breedte – oftewel kantelaaf – tot maar liefst 180 mm, goed voor een draagvermogen tot 160 kg.”

Op het dak van de nieuwbouw van Breuer & Schmitz in het Duitse Solingen liggen ruim 4.000 m² aan zonnepanelen.

Gijs-Bert heeft nog wat meer details. “Met een knoop van 22 mm en gemaakt van 4 mm dik materiaal is het 100 mm hoog scharnier verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen van 110 mm, 152 mm en dus zelfs 180 mm breed, waarbij de virtuele draagkracht respectievelijk ligt op 160, 180 en 200 kilogram.”

De Portus – zoals dit veiligheidsscharnier heet – is uit voorraad leverbaar in diverse uitvoeringen: in staal verzinkt, rvs of in mat zwarte poedercoat. “Overigens beschikt dit scharnier over onderhoudsvrije radiale en axiale glijlagers en een geschroefde scharnierpen met doordraaibeveiliging. En, standaard voorzien van een stevige dievenklauw is het scharnier SKG-gecertificeerd.” 

Kleine series

Zowel bij de groothandelaren als de eindverwerkers is de Portus inmiddels al een groot succes, weet Gijs-Bert. “Daarbij speelt ook mee dat wij gespecialiseerd zijn in kleine series en maatwerk. Op aanvraag kunnen wij de scharnieren ook in diverse andere RAL-kleuren coaten. Daardoor kunnen wij als geen ander adequaat inspelen op specifieke klantwensen.”

Energieneutraal productieproces

Ook op het gebied van milieu loopt Breuer & Schmitz voorop. Zo behaalde het bedrijf afgelopen december voor een groot deel van haar assortiment de zilveren Cradle-to-Cradle-certificering. “Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor ons duurzame bedrijfsgebouw in het Duitse Solingen dat in het voorjaar van 2022 in gebruik is genomen”, vervolgt Gijs-Bert. “Op het dak van deze nieuwbouw liggen ruim 4.000 m² aan zonnepanelen. Daardoor hebben wij inmiddels al een vrijwel energieneutrale productie gerealiseerd. Sterker nog: dankzij de zonnepanelen hebben wij in het jaar 2023 méér energie opgewekt dan verbruikt.”

Grote vraag

Breuer & Schmitz is niet het grootste bedrijf en daarom lopen wij altijd net een stapje harder dan de rest, vertelt Gijs-Bert. “Mede daardoor hebben wij weinig last van de iets teruglopende vraag op de Nederlandse bouwmarkt. Integendeel: met name bij projecten op het gebied van utiliteit en luxe appartementenbouw in de grote steden is de vraag naar onze kwaliteitsscharnieren hoger dan ooit.  Wij blijven alle zeilen bijzetten om aan de wensen van onze afnemers te voldoen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details