Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Met een glasdak heb je geen last van warmte, regen of wind op het terras

Met een glasdak heb je geen last van warmte, regen of wind op het terras

Geen bandwerk, wel maatwerk

Mensen willen hun vrije momenten graag buiten doorbrengen, liefst in de eigen tuin. Bijvoorbeeld: genieten van de gezellige, zonnige momenten al zittend op het terras. Alleen kunnen overmatige warmte, regen of wind dit ‘feestje’ verstoren. Met een glasdak van Vitello System GmbH is dit probleem meteen van de baan. Systemen als de Vitello-Flex-Plus en de Vitello Casa® worden in Delmenhorst (D) op maat gemaakt. Ze combineren een hoge kwaliteit en een eenvoudige bediening met een verregaande flexibiliteit en een ongekend installatiegemak.

Vitello System GmbH is Europees marktleider in de ontwikkeling en productie van schuifdaken uit glas. Die houden overmatige warmte, regen en wind buiten, terwijl ze in tegenstelling tot lamellendaken of terrasoverkappingen met doek het licht onverminderd in de woning laten binnenvallen. Elke overkapping wordt in de eigen fabriek in Delmenhorst individueel voor een klant geproduceerd en aangepast aan zijn of haar wensen. Geen bandwerk dus, maar maatwerk en een garantie op de hoogste kwaliteit. Het begon met de Vitello-Flex, maar intussen biedt de fabrikant voor elk wat wils. 

Men kan het glasdak helemaal openen of afzonderlijke glaselementen in beweging zetten.

Elektrisch bedienbaar schuifdak uit glas

Vitello-Flex-Plus is een echt paradepaardje en een doorontwikkeling van de Vitello-Flex. Deze gemotoriseerde versie van het succesvolle schuifdak uit glas kan men eenvoudig bedienen met een schakelaar of een afstandsbediening, maar ook via een smartphone. “Men kan het glasdak helemaal openen of afzonderlijke glaselementen in beweging zetten. Een geluidsarme motor bedient telkens twee glasdelen, waardoor er snel gereageerd kan worden bij een veranderende weerssituatie. Dankzij optionele regensensoren kan dat zelfs automatisch gebeuren, waardoor men zich nooit moet afvragen of het glasdak tijdens een plotse regenbui nu dicht was of niet”, legt CEO Jochim Kalbfleisch uit. 

“Deze overkapping is leverbaar in verschillende vormen om perfect aan te sluiten op bestaande gebouwen: een lessenaarsdak, eventueel met afgeschuinde hoeken, omlopend met hoeken of verschuivend om in- of uitsprongen in de gevel te volgen, maar ook een zadeldak is mogelijk. Deze overkapping heeft een hellingshoek tussen 3° en 7° en is leverbaar met breedtes tot 7000 mm en een uitval tussen 1000 en 7000 mm. Kortom: met de Vitello-Flex-Plus krijgt men een cabrio-gevoel op het terras, terwijl de lichtinval in de woning onverminderd blijft.”

Met deze Vitello-Flex-Plus krijgt men een cabrio-gevoel op het terras, terwijl de lichtinval in de woning onverminderd blijft.

Kubistisch design

Met Vitello Casa® ontwikkelde de fabrikant een kubusvormige overkapping op basis van een stevig aluminium frame met een elegant en strak design en een dak, bestaande uit glaselementen met een dikte tussen 8 en 16 mm. “Dit modulaire systeem is geschikt voor oppervlaktes van 3000 x 3000 mm tot 7000 x 4500 mm en kan tegen de gevel van een woning of vrijstaand geïnstalleerd worden. Onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen zorgen voor een efficiënte waterafvoer en LED-spots of –strips zorgen voor een sfeervolle verlichting als het donker wordt”, licht Kalbfleisch toe. 

“Deze overkapping is verkrijgbaar met profielen in verschillende RAL- en andere kleuren en kan dankzij de glazen schuifwanden type GG-100 Slide volledig afgesloten worden. Om frisse lucht te ontvangen en warme lucht af te voeren kunnen we de Vacanza-Flex schuifdakramen integreren, die dan eenvoudig met een telescopische stang open en dicht geschoven kunnen worden. De profielen van deze Vitello Casa® zijn trouwens vervaardigd uit koolstofarm Hydro REDUXA aluminium.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details