Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Met focus op de uitdagingen  van de lokale architectuur

Met focus op de uitdagingen van de lokale architectuur

Esthetisch, innovatief, energie-efficiënt – drie belangrijke termen binnen onze hedendaagse architectuur. aluplast GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van profielen voor kunststof kozijnen, ramen, deuren en rolluiken. De Duitse firma houdt bij de ontwikkeling van systemen rekening met de uitdagingen van de lokale architectuur en de internationale trends op vlak van design, terwijl ook aan de technische voorschriften en veiligheidsnormen voldaan moet zijn. De ramen IDEAL 7000 en 8000 NL en het smart-slide schuifsysteem zijn nieuw op Polyclose.

Raamfabrikant aluplast is een internationaal succesvol Duits familiebedrijf, dat er op 37 jaar tijd in geslaagd is uit te groeien tot de top 5 in zijn branche. Het succesverhaal startte in 1982 toen Manfred J. Seitz de firma in Ettlingen, in de buurt van Karlsruhe, oprichtte. In 2017 gaf hij de fakkel door aan zijn beide zonen Patrick en Dirk en in 2018 werd de bedrijfsleiding uitgebreid met Eric Bobay (CEO), Arne Przybilla en Frank Spies.

“Onze klanten zijn kozijnfabrikanten over de hele wereld, die de kunststofprofielen volgens de voorschriften van aluplast verwerken om kozijnen, deuren, schuifpuien en rolluiken te maken”, zegt marketing director Karsten Ackermann. “Ons succes vloeit voort uit een combinatie van verschillende aspecten. Enerzijds houdt aluplast rekening met de uitdagingen van de lokale architectuur en de trends op vlak van design, maar anderzijds voldoen de systemen ook aan de hoogste technische voorschriften en de veiligheidsnormen.”

Nieuwe raamsystemen

Op Polyclose pakt aluplast uit met de nieuwe raamsystemen IDEAL 7000 NL en IDEAL 8000 NL, die perfect op de uitdagingen en eisen van de Nederlandse architectuur en bouwwijze afgestemd zijn. De producten blinken echter niet alleen uit op vlak van esthetiek en design, maar ze leveren ook topprestaties op het gebied van isolatie en duurzaamheid. “Deze nieuwe systemen zijn ideaal geschikt voor de Nederlandse bouwwijze en de profielen zijn uiteraard voorzien van een aanslag zodat ze in stelkozijnen gemonteerd kunnen worden. De IDEAL 8000 NL is een middendichtingssysteem met drievoudige afdichting, standaard uitgerust met safetec inside. De vaste middenlip zorgt als derde dichting voor een verhoogde isolatie en voorkomt ook dat de vleugel snel opgetild kan worden. Tevens zorgt de harde middenlip ervoor dat het beslag niet bereikbaar is voor inbraak en zit het beslag in een droge omgeving, waardoor vocht en zoute lucht het beslag niet aantasten”, licht Ackermann toe.

De nieuwe raamsystemen IDEAL 7000 NL en IDEAL 8000 NL zijn perfect op de uitdagingen en eisen van de Nederlandse architectuur afgestemd.

 

“Onze IDEAL 7000 NL is een aanslagdichtingssysteem. Door de schuinte van 15° en het unieke schuine kantje is dit systeem perfect op de behoeften in de markt afgestemd en biedt het de kozijnfabrikant alle mogelijkheden om de beste ramen voor zijn klanten te maken. Glas met een dikte van 14 mm tot en met 51 mm kunnen probleemloos geïntegreerd worden.” De beide nieuwe profielsystemen kunnen in de vele bestaande kleuren geleverd worden. Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zijn ze ook in de nieuwe kleuren jet black mat en woodec leverbaar. Woodec is een houtlook folie, die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Een allround talent

Wie met de systemen van aluplast werkt, waardeert het, dat ze efficiënt verwerkt kunnen worden en dat ze onderling perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat geldt ook voor het nieuwe schuifsysteem smart-slide. Aan de ene kant zorgen de korte productietijden voor een hoge efficiëntie bij de verwerking. Voor het kader dat rondom gelast kan worden, moet slechts één vleugel gemaakt worden. De beglazing van het vast gedeelte gebeurt immers rechtstreeks met een glaslijst in het kader. Aan de andere kant haalt dit schuifsysteem topresultaten op vlak van isolatie en dichtheid en kan het heel eenvoudig bediend worden. Voor het openen en sluiten van de vleugel moet je geen krachtpantser zijn en een verkeerde handeling is bijna uitgesloten, aangezien de vleugel zelf in het kader glijdt. Een innovatief sluitsysteem en hoogwaardige dichtingen zonder borstel resulteren in een zeer goede dichtheid. De combinatie van alle technische kenmerken maakt het systeem uiterst lucht-, wind- en slagregendicht. Compromissen zijn niet nodig. Deze smart-slide is ook uitgerust met innovatief en stabiel beslag, waardoor de verwerker minder onderhoud en service moet uitvoeren.

Klaar voor de toekomst

aluplast is zowel internationaal als in Duitsland perfect uitgerust voor de uitdagingen van de toekomst. Zo werd de Duitse fabrikant van raamsystemen al twee keer bekroond met de TOP100-Award voor meest innovatieve middelgrote ondernemingen. Het kozijn van de toekomst – daar zijn ze bij aluplast al een tijdje mee bezig.  

POLYCLOSE – STAND 6310

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details