Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Met succes tegen de stroom in

Met succes tegen de stroom in

Het beroep van raamfabrikant is niet te onderschatten. In het verleden hebben verschillende factoren ervoor gezorgd dat bedrijven hun productie stopzetten en verder gingen als verdeler. Maar het kan ook andersom. Dat bewijst de firma Setz Fenster GmbH & Co. KG. Stichter Philipp Setz startte in 2009 met de verdeling van ramen en begon pas later op vraag van zijn klanten zelf hoogwaardige ramen te produceren. Daarvoor maakt het team gebruik van de flexibele software van Klaes.

Als Philipp Setz in 2009 met de verdeling en montage van ramen startte, was dat slechts als nevenactiviteit, aangezien hij ook als timmerman in loondienst bleef werken. “Ik ben daar slechts in 2014 gestopt”, vertelt de zaakvoerder. “De handel in ramen bleef groeien en ik moest een keuze maken.” De zaakvoerder stelde steeds vaker vast, dat het niet gemakkelijk was om standaardramen zomaar aan de omstandigheden van elke specifieke toepassing aan te passen. Er was nood aan individuele oplossingen op maat.

Dankzij een team van ervaren medewerkers slaagt de firma erin om de afgewerkte ramen op 24 uur tijd te leveren.

 

“We wilden de keuze voor onze klanten niet tot één systeem beperken en hen een efficiënte, haalbare maatoplossing aanbieden”, gaat Setz verder. “Naast de kwaliteit van onze producten is vooral flexibiliteit de sleutel tot succes. We hebben veel klanten die sleutel-op-de-deur woningen bouwen. Die kunnen uiteraard geen vier weken wachten om verder te werken, omdat de ramen niet passen en vervangen moeten worden. Om die bedrijven op korte termijn te kunnen beleveren, zijn we met een eigen productie gestart. Als er nu op een werf een raam tekort is, omdat het beschadigd werd of de constructie aangepast werd, kunnen we op een paar uur tijd voor een gepaste oplossing zorgen.”

De stap naar digitalisatie

In het begin gebeurde alles manueel, op de werkvloer, maar ook tijdens de voorbereiding. Nergens werd software ingezet. Maar de vraag bleef toenemen en bij Setz stelden ze vast, dat die verouderde manier van werken veel tijdverlies opleverde. De zaakvoerder ging dan ook op zoek naar een geschikte software en kwam ook bij IT-specialist Klaes terecht. De firma uit Rheinland-Pfalz is immers één van de markleiders op gebied van software voor de productie van ramen, deuren, gevelsystemen en serres en kan voor elk type bedrijf en elke toepassing een gepaste softwareoplossing aanbieden. “We investeerden in een bewerkingscentrum van ROTOX en moesten daarvoor ook op zoek naar een optimale oplossing voor de sturing”, licht Philipp Setz toe. “Uit onze contacten met de mensen van Klaes bleek dat ze enorm veel belang hechten aan een goede opleiding en ondersteuning van de operatoren en we wisten maar al te goed hoe belangrijk een goede service tijdens de implementatie is.”

Efficiënte hijswerktuigen zorgen voor een optimaal transport van zware onderdelen in de productie.

 

De beste ondersteuning

Philipp Setz en zijn team deden vooraf heel wat onderzoek. Telkens weer werd Klaes aanbevolen. Finaal gingen ze dan ook met de specialist in zee – een keuze, die ze zich tot op vandaag niet beklaagd hebben. Op de Fensterbau Frontale 2018 werden de eerste afspraken gemaakt en drie maanden later kreeg de raamproducent met de klaes vario een gepaste softwareoplossing, die voldoet aan de huidige wensen en in  de toekomst nog uitgebreid kan worden. “Sinds augustus 2018 maken we gebruik van de software van Klaes voor het maken van calculaties, het opstellen van offertes, het bestellen van materialen, het drukken van productielijsten, het uitwerken van facturen en de sturing van de machines”, stelt zaakvoerder Setz. “En dat werpt duidelijk zijn vruchten af.”

Philipp Setz en zijn zakenpartner Carsten Hennrich voor het ROTOX-bewerkingscentrum op de werkvloer.

 

Blik op de toekomst

Steeds meer sleutel-op-de-deur bouwbedrijven kloppen bij Setz Fenster GmbH & Co. KG aan en ook de aanvragen via doorverkopers blijft groeien.

“Eigenlijk overstijgt de vraag vandaag onze capaciteit, zelfs al kunnen we dankzij onze Klaes-software veel efficiënter werken”, sluit Philipp Setz af. “Daarom bouwen we een nieuwe productiehal, die we op het einde van het jaar in gebruik zullen nemen. De capaciteit, die tot nu toe zowat elke jaar verdubbelde, moet nog een stuk verhogen om alle klanten op tijd te kunnen bedienen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details