Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Miljoenenproject gaat van start. Openingsceremonie hoogbouwmagazijn in Tanna
De eerste spaden gaan symbolisch de grond in. (Beeld: Gealan)

Miljoenenproject gaat van start. Openingsceremonie hoogbouwmagazijn in Tanna

Met de openingsceremonie voor een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn dat plaats vond op de productie- en logistieke locatie in Tanna, heeft GEALAN het startschot gegeven voor een volgende mijlpaal. Het bouwproject zal naar verwachting ongeveer 14 miljoen euro kosten en is daarmee een van de grootste investeringen in de geschiedenis van de kunststofprofielfabrikant. Naar verwachting zal het nieuwe hoogbouwmagazijn in de eerste helft van 2024 in gebruik worden genomen.

Artist impression van de bouw. (Beeld: Wittig Architekten)

De symbolische ceremonie voor het begin van de bouwwerkzaamheden werd bijgewoond door de twee GEALAN-directeuren Ivica Maurović en Tino Albert, alsmede door de districtsbestuurder van het district Saale-Orla, Thomas Fügmann, en de burgemeester van Tanna, Marco Seidel.

Logistiek naar een hoger niveau

Dat na maanden van intens plannen de graafmachines weer over het industriepark van
Kapelle kunnen bewegen, vervult de GEALAN-­directeuren met trots en vreugde. Ivica Maurović: “Met deze miljoeneninvestering maken we
GEALAN toekomstbestendiger en slagvaardiger. Bovendien is het een duidelijke investering in onze Tanna-vestiging en in de hele regio.” 

Het nieuwe pand heeft straks een hoge esthetische waarde. (Beeld: Gealan)

Tino Albert voegt toe: “De investering in ons hoogbouwmagazijn zal onze logistiek naar een hoger niveau tillen. Met de mogelijkheden van volledig geautomatiseerd magazijnbeheer zullen wij bij GEALAN nog efficiënter kunnen plannen, werken en leveren.”

Enkele cijfers

GEALAN’s hoogbouwmagazijn zal qua afmetingen een lengte van 125 m, hoogte van 26 m en een breedte van 22 m kennen. Het aantal opslagplaatsen dat gecreëerd wordt is 5020, met een laadvermogen per cassette van 1700 kg. Er kunnen circa 70 cassettewissels per uur uitgevoerd worden. De opslag en het ophalen van goederen in het hoogbouwmagazijn worden gestuurd door moderne software en uitgevoerd door twee magazijnkranen. Dit verhoogt de snelheid en veiligheid van de werkzaamheden. De fysieke belasting van de medewerkers wordt aanzienlijk verminderd door het ergonomische ontwerp van de order verzamelstations.

Interne opslaglogistiek. (Beeld: Fehr Lagerlogistik)

De voordelen van een hoogbouwmagazijn

Een hoogbouwmagazijn is een magazijn met stellingen van minstens 12 meter hoog. Het biedt normaliter enkele duizenden palletopslagplaatsen en zowel platte als langwerpige goederen kunnen er worden opgeslagen. ­GEALAN zal tegen 2024 een zogenaamd geautomatiseerde uitrolstelling bouwen op de locatie in Tanna. Automatische hoogbouwmagazijnen of uitrolstellingen maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte omdat door de hoogte veel volume kan worden opgeslagen op minimale oppervlakte. Bovendien is het om dezelfde reden niet nodig om grote afstanden af te leggen voor het leveren en wegbrengen van goederen. Dankzij de volledige automatisering worden zelfs grote, zware en onhandzame goederen snel en efficiënt geleverd.

Over GEALAN Fenster-Systeme

Het concern GEALAN behoort tot de toonaangevende fabrikanten van kunststof profielen voor kozijnen en deuren in Europa. GEALAN-profielen worden bedrijfsintern ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Zij vormen de basis waarmee kozijnen, deuren en moderne schuifoplossingen opvallend mooi, uitgesproken stabiel alsook zeer veilig kunnen worden gemaakt en met uitstekende thermische isolatiewaarden. De matrijzen voor de extrusiemachines waarmee GEALAN profielen produceert, worden door GEALAN op zijn eigen, sterk geautomatiseerde afdeling werktuigbouw vervaardigd.

Als innovatieve systeemaanbieder voor kunststof kozijn- en deurprofielen biedt GEALAN zijn partners tevens uitgebreide diensten aan. De adviseurs voor de architecten en de bouwtechnische dienst ondersteunen architecten en planners bij hun dagelijks werk. Intelligente tools vereenvoudigen planningen en aanbestedingen. Via opleidingen en seminars worden partners altijd up-to-date gehouden op het gebied van alle mogelijke oplossingen. 

GEALAN heeft in Europa ruim 1.600 medewerkers in dienst en behaalde in 2021 een jaaromzet van meer dan 325 miljoen euro. Sinds 2014 is ­GEALAN onderdeel van VEKA AG dat in het Westfaalse Sendenhorst in Duitsland is gevestigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details