Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Modern wonen met oog voor oorspronkelijke details

Modern wonen met oog voor oorspronkelijke details

Stijlvol en veilig deurbeslag voor gerestaureerde stadsvilla

Aan de Noordersingel in Leeuwarden is een stadsvilla gerestaureerd met behoud van de originele bouwkundige details, waardoor het zijn authentieke uitstraling heeft behouden. Tegelijk voldoet het pand helemaal aan de eisen van deze tijd en is er gebruik gemaakt van moderne materialen voor een stijlvol en hedendaags interieur.

8-9cd7e6be4355abcd97020a9607cf5a94-kopieren

Omdat de finishing touch vaak in de details zit, is er ook goed gekeken naar zaken als binnen- en buitendeuren, vensters en kozijndetails. Sigrid Medema van Medema Interieurontwerp in Leeuwarden overlegde met Maarten ter Horst, projectadviseur van Intersteel over de keuzes die gemaakt moesten worden. Voor de buitendeuren is gekozen voor het stijlvolle model Jupiter deurbeslag in mat zwart, compleet met veiligheidsrozetten. Dit is gecombineerd met zwarte kogellagerscharnieren. Belangrijk is dat deurbeslag en scharnieren zijn voorzien van het SKG***® keurmerk en daarmee voldoen aan de hoogste eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

8-3103bde50a5ac7b36510e6c7bc9be2a8-kopieren

“Ook binnen moest het deur- en raambeslag passen in het tijdsbeeld waarin de oorspronkelijke stadsvilla is gebouwd” aldus Ter Horst. Daarom is gekozen voor model Ton 400. Dit raam- en deurbeslag is uitgevoerd in messing mat nikkel met ebben­houten greep. De sleutelrozetten en wc-garnituren sluiten daar van­zelf­sprekend helemaal bij aan. Ter Horst: “Een prak­tische overweging was de toepassing van magneetsloten met een rvs voorplaat op de binnendeuren. Deze afwerking waarbij de dagschoot in de deur verdwijnt zodra deze openstaat, heeft een minimalistische uitstraling, waardoor de keuze hiervoor ook uit stilistische overwegingen uitstekend combineert met het messing mat nikkel deurbeslag.”

Over Intersteel
Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer-ondersteunend aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details