Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Modulair cilindersysteem – Weinig onderdelen, veel varianten en maximale veiligheid
SINUS Carat S1 Uitbreiding 45/35 en SINUS Carat S3 Uitbreiding 45/35.

Modulair cilindersysteem – Weinig onderdelen, veel varianten en maximale veiligheid

“Er waren al diverse modulaire systemen van verschillende fabrikanten op de markt”, legt Michael Weidenbach, hoofd productmanagement cilinders bij WILKA Schließtechnik GmbH, uit. “Ons doel was om het WILKA Modulair Systeem bijzonder stabiel te maken en het moest montagevriendelijk zijn. We hebben dit met succes bereikt.” Het modulaire systeem van WILKA kon kort na de marktintroductie tevens voldoen aan de hoogste SKG-veiligheidseisen.

Het WILKA-systeem bereikt de hoge stabiliteit onder andere door de bevestigingsdelen aan de zijkant te positioneren. “De zijdelingse bevestiging is uniek op de markt”, zegt de enthou­siaste productmanager. “Net als het zeer kleine aantal onderdelen dat in het WILKA Modulair Systeem nodig is om alle cilinderlengtes te kunnen realiseren,” voegt Michael Weidenbach eraan toe.

Alle cilinderlengtes kunnen met slechts vier verschillende brugdelen en behuizingsverlengstukken worden omgebouwd.

“De dealer kan zo zijn voorraad aanzienlijk verminderen.”

Met slechts 4 verschillende brugdelen en behuizingsverlengstukken kan de cilinder met behulp van het modulaire systeem van WILKA op de gewenste lengte worden omgebouwd. De basislengte van 30/30 mm kan aan beide zijden in stappen van 5 mm worden verlengd tot een cilinderlengte van 90/90 mm. Een modulaire brug van roestvast staal biedt extra bescherming tegen het gewelddadig afbreken en kerntrekken van de cilinder.

Door het toevoegen of verwijderen van afzonderlijke onderdelen kunnen modulaire cilinders worden aangepast aan verschillende deurafhankelijke situaties. Dit vergemakkelijkt het gebruik of de vervanging van cilinders, vooral in situaties waarin de cilinderlengte niet van tevoren bekend is, zoals bij noodopeningen, servicewerkzaamheden of nieuwe sluitsystemen. “Bijzonder praktisch”, zegt Weidenbach. “Ons modulaire systeem is niet beperkt tot een specifieke productlijn. Alle WILKA-sluitcilinders zijn modulair opgebouwd.” 

Begin 2021 wordt het modulaire WILKA-assortiment uitgebreid met halve cilinders. Als u vragen hebt over het WILKA Modulair Systeem, kunt u contact opnemen met Jaap Nuijen, Area Sales Manager bij WILKA: jaap.nuijen@wilka.nl 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details