Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Modulair opgebouwd schuifdeurbeslagsysteem voor binnendeuren
Het HELM MK-L 80 schuifdeursysteem complementeerd met de houten vleugel het interieur.

Modulair opgebouwd schuifdeurbeslagsysteem voor binnendeuren

Mooi, sterk en uitermate veelzijdig

Mooi, sterk en uitermate veelzijdig, dat mag over de HELM MK-serie zeker gezegd worden. Het Duitse Woelm GmbH mocht zich dan ook verheugen in een grote belangstelling van de toegestroomde vakmensen tijdens de afgelopen HoutPro+ beurs. Waarom schuifdeuren de trend van dit moment zijn? Simpel: schuifdeuren vormen niet alleen een uitermate functionele toevoeging aan binnenruimtes, maar zijn ook nog eens esthetisch verantwoord. 

Woelm GmbH, bekend van de merken HELM en KWS, heeft met de HELM MK-serie het ideale schuifdeurbeslag voor iedere professional die kwalitatief hoogwaardige schuifdeursystemen wil leveren, met een groot montage- en gebruiksgemak. We spreken met Reinoud van der Kroon van Woelm GmbH over de talloze voordelen die HELM MK te bieden heeft.

“Met de HELM MK-serie beschikt de professional over meerdere mogelijkheden van montage. We spreken dan over zowel opbouw- als inbouwopties. Montage kan geschieden aan het plafond, op de wand of in de nis. In dat laatste geval werkt de schuifdeur ruimtebesparend, omdat deze in de nis wegschuift”, aldus Van der Kroon. “HELM MK is voor zowel enkele vleugels als meervoudige vleugels toepasbaar. Bij meervoudige vleugels kan er synchroon of telescopisch gewerkt worden.”

Van kleine schuifdeur tot grote ruimteafsluitingen

Voor lichte binnenschuifdeuren is het HELM MK-L 80 systeem zeer geschikt. Hierin kunnen vleugels aangebracht worden van glas of hout met een eigen gewicht tot 80 kg. Wie zwaardere deuren wil monteren, kan kiezen voor het HELM MK-M 140 systeem. Van der Kroon: “Daarmee kunnen vleugelgewichten tot 140 kg toegepast worden. Kenmerkend is en blijft de soepele schuifwerking onder alle omstandigheden. De opbouw van de HELM MK-L 80 en de HELM MK-M 140 is identiek. De basis bestaat uit een klassiek C-profiel. Deze basis kan uitgebreid worden met onderdelen naar keuze om zo tot de gewenste configuratie te komen, het systeem werkt modulair.”

Qua accessoires heeft Woelm GmbH aan alles gedacht. Zo zijn er opklikbare afdekkappen en afstandsprofielen verkrijgbaar. Deze zijn universeel inzetbaar. “Het mooie is dat Woelm GmbH blijft innoveren. Iedereen kan dus steeds nieuwe accessoires verwachten, die compatibel zijn met bestaande systemen”, licht Van der Kroon toe.

Schuifdeuren vormen niet alleen een uitermate functionele toevoeging aan binnenruimtes, maar zijn ook nog eens esthetisch verantwoord.

Noviteiten op gebied van schuifdeurbeslag

Gevraagd naar de laatste ontwikkelingen, antwoordt Van der Kroon: “Er is een nieuw glasklemprofiel van slechts 22 mm hoog beschikbaar. Glazen vleugels kunnen – zonder dat er een bewerking aan het glas nodig is – ingezet worden. Zowel enkelvoudig geharde (ESG) als gelaagde veiligheidsglaspanelen (VSG) kunnen gebruikt worden en zijn in ingebouwde toestand makkelijk in hoogte verstelbaar. Combineer dat met de nieuwe 75 mm hoge afdekkap (erop geklikt) en je geniet van een geringe inbouwhoogte met een voortreffelijk optisch effect. Bijzonder aan deze kap is dat deze zowel bij binnenschuifdeuren van hout als bij glazen vleugels inzetbaar is. In dat laatste geval kan er een extra borstelafdichting toegepast worden.”

Matzwart

Ander nieuws is er op het gebied van oppervlaktebehandeling. Naast een zilveren of edelmetalen look kan het HELM MK-systeem nu ook geleverd worden in matzwart. 

“Daarmee voldoen we aan de toenemende vraag naar matzwarte inte­rieurdelen. Dit blijft immers een hot item. Zo wordt een schuifdeur­systeem een echte ‘eyecatcher’.” 

Woelm GmbH laat de merken HELM en KWS mooi integreren met elkaar. Dat zien we terug in de perfect op het HELM-schuifdeursysteem afgestemde serie handgrepen van KWS. “Daarin is het assortiment ook zeer breed. Van klassieke ronde handgrepen tot en met vierkant vormgegeven grepen. Wie plaatsbesparend wil werken, kan een mooie KWS komgreep toepassen. Uiteraard zijn deze perfect passende grepen ook in matzwart leverbaar”, zegt Van der Kroon tot besluit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details