Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Modulaire bouwwijze garandeert een hoge opleverkwaliteit
Een mooie referentie voor de samenwerking tussen Vianen Kozijnen en SIEGENIA en een uitstekend voorbeeld van de hoge opleverkwaliteit zijn de 17 karakteristieke herenhuizen en 38 stadsvilla’s van project Koningsdaal in Nijmegen.

Modulaire bouwwijze garandeert een hoge opleverkwaliteit

In de bouw groeit het besef dat we op een andere manier moeten gaan werken, zonder onze natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen nog verder aan te tasten. Het einddoel: een circulaire economie in 2050. Hout speelt hierin een essentiële rol, volgens Oene Wassenaar, directeur van Vianen Kozijnen. 

“Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua milieubelasting en duurzaamheid biedt hout grote voordelen ten opzichte van andere bouwmaterialen. Duurzaam gewonnen hout heeft een lage emissiewaarde, is CO2-neutraal, brandveilig en heeft een hoog isolerend vermogen. Deze natuurlijke, herbruikbare en energie leverende grondstof voor kozijnen past daarom uitstekend in de circulair bouwen ambitie.”

De woningen zijn geïnspireerd op de rijkelijk gedetailleerde 19e-eeuwse woningen in Nijmegen-Oost en de wijk Bottendaal.

Hout is een grondstof die zichzelf blijft vernieuwen. “Zolang je kiest voor duurzaam geproduceerd hout, blijft de cirkel gesloten. Je geeft terug wat je neemt: voor elke gekapte boom wordt ten minste één nieuwe boom geplant.”

Daarnaast spelen recycling en upcycling een rol, waarbij hout achtereenvolgens als deur, kozijn, meubelstuk, speelgoed en/of biomassa kan worden benut. “Niet voor niets winnen houten ramen, deuren en kozijnen het steeds vaker van kunststof en aluminium.”

Strak, snel en modulair gebouwd

De afgelopen jaren draaide de productieafdeling bij Vianen Kozijnen in Montfoort overuren, totdat de coronacrisis projecten tijdelijk ‘on hold’ zette en/of volumes temperde. “Onze productie is nog altijd goed gevuld, maar er is ook ruimte ontstaan voor ontwikkelingen. Zo worden productieprocessen nog strakker en lean ingericht. Bovendien kijken we actief naar nieuwe concepten, zodat we onze kozijnen, ramen en houten gevelelementen nog sneller kunnen leveren. Ook aan nieuwe doelgroepen. Quick Response Manufacturing (QRM) is key”, aldus Wassenaar. 

“Als organisatie zien we enorme kansen in modulair bouwen. In onze productie maken we zoveel mogelijk gebruik van standaardcomponenten die we niet alleen zelf bewerken, maar ook standaard op voorraad houden. Daardoor zijn we nauwelijks afhankelijk van leveranciers.”

Om de voorraden op peil te houden, heeft Vianen Kozijnen duidelijke leveranciersafspraken gemaakt. Onder andere met SIEGENIA, dat alle raam- en schuifdeursystemen levert. De keuze voor SIEGENIA was een logische, volgens Wassenaar, vanwege de kwaliteit, snelheid van leveren, betrouwbaarheid en prijs. “Dankzij de combinatie van onze hoogwaardige houten kozijnen, ramen en deuren en het gedegen hang- en sluitwerk van SIEGENIA kunnen wij een hoge opleverkwaliteit garanderen. Op de bouw komen maar zelden hang- en sluitwerkproblemen voor. Bovendien zijn de lijnen met SIEGENIA kort. Dankzij de samenwerking zijn wij verzekerd van één contactpersoon en één leverancier voor alle raam- en schuifdeursystemen.”

Referentieproject: Koningsdaal Nijmegen

Een mooie referentie voor de samenwerking tussen Vianen Kozijnen en SIEGENIA en een uitstekend voorbeeld van de hoge opleverkwaliteit zijn de 17 karakteristieke herenhuizen en 38 stadsvilla’s van project Koningsdaal in Nijmegen, die geïnspireerd zijn op de rijkelijk gedetailleerde 19e-eeuwse woningen in Nijmegen-Oost en de wijk Bottendaal. De hoogte en lagen van vroegere tijden en de hedendaagse strakke gevels en raampartijen zorgen voor een mooie aansluiting tussen de nieuwbouw en historische oudbouw van Nijmegen.

In opdracht van aannemer Klok Groep BV heeft Vianen Kozijnen alle houten ramen, deuren en kozijnen voor de 55 woningen van project Koningsdaal geproduceerd. Alle ramen en openslaande componenten zijn voorzien van SIEGENIA-systemen.

In opdracht van aannemer Klok Groep BV heeft Vianen Kozijnen alle houten ramen, deuren en kozijnen voor de 55 woningen geproduceerd. “Alle producten zijn compleet – dus inclusief aflakverf, beglazing en hang- en sluitwerk op het project aangeleverd, waar ze direct gemonteerd konden worden.” 

Alle ramen en openslaande componenten zijn voorzien van SIEGENIA-systemen. “Waar SIEGENIA een vaste leverancier is van Vianen Kozijnen, zijn wij een vaste co-maker van Klok Groep BV”, aldus Wassenaar. “Wij verzorgen het houten timmerwerk en houten gevel­elementen voor de Nijmeegse aannemer, conform vooraf vastgelegde specificaties en met behulp van modulaire componenten, waardoor een constante, hoge kwaliteit wordt geborgd. Zelfs voordat de woningen zijn ontwikkeld.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details