Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Mooie kozijnen voor elke woning’

‘Mooie kozijnen voor elke woning’

Het continu investeren in mensen en middelen staat centraal

In de particuliere woningmarkt is geen woning gelijk. Datzelfde geldt voor de smaak van bewoners. Een kolfje naar de hand van Select Windows, dat mooie kozijnen op maat produceert. Van klassiek tot modern, in alle denkbare kleuren en structuren en inclusief een uitgekiende daglichttoetreding, ventilatie, isolatie en zonwering waardoor fijn wonen naar het allerhoogste niveau wordt getild.

Select Windows is een succesvolle en toonaangevende marketingorganisatie in de kunststof kozijnenbranche, die vertegenwoordigd wordt door lokale ondernemers: de partners. In het kader van ‘samen sterk’ kopen deze partners hun kunststof kozijnen, dakkapellen, vouwwanden, garagedeuren en veranda’s gezamenlijk in, waarbij de Select Windows organisatie maximale inkoop- en verkoopondersteuning biedt. Bijvoorbeeld middels benchmarks, softwaretools, managementinformatie, scholing en marketingondersteuning. 

In 2021 heeft Select Windows een duurzame nieuwe productiehal van 1.500 m2 in gebruik genomen.

“Al onze kwaliteitskozijnen worden geproduceerd in de fabriek van ons moederbedrijf GevelNed, waarbij we gebruik maken van de producten en toebehoren van diverse leveranciers”, vertelt Amanda Knol, directeur van Select Windows BV. “Denk bijvoorbeeld aan Schüco profielen, Pilkington glas, Venster Techniek onderdorpels, Roto en Winkhaus PADK ventilatiebeslag en OBUK voordeurpanelen. Maar ook aan Kvadrat Verosol binnenzonwering, Screenline jaloezieën en verduisterende doeken en Keje horren, plissés of shutter jaloezieën, waarmee we een totaalpakket voor kozijnen, ramen en deuren aanbieden.”

Nóg meer mogelijkheden

Onder het motto ‘Mooie kozijnen voor elke woning’ maakt Select Windows al dertig jaar het verschil in de markt. Het bedrijf biedt een uitgebreid programma kunststof kozijnen van topkwaliteit. Het zijn onderhoudsvriendelijke producten die niet alleen uitblinken qua maatwerk, functionaliteit en isolatiewaarde, maar die ook qua uitstraling niet onderdoen voor houten kozijnen. “We bieden voor elke woning en stijl een passende oplossing”, aldus Knol. 

“Van klassiek tot modern, en alles wat daartussen zit. Maar ook in iedere gewenste kleur of structuur en inclusief alle denkbare toebehoren. Dankzij nieuwe machineparkoptimalisaties kunnen we ons kleurproces nog efficiënter insteken. Nieuwe lasmachines maken bovendien een onzichtbare las mogelijk, waardoor onze kozijnen nóg beter aansluiten bij de wensen van de woonconsument. De nieuwe machines volgen eerdere productoptimalisaties op, zoals een HVL-verbinding aan de buitenzijde (Hollandse Hoek), slanke rolbandscharnieren in plaats van ontsierende scharnierkapjes en verdektliggend beslag aan de binnenzijde.”

Duurzame focus

De particuliere renovatiemarkt is momenteel booming, benadrukt Knol. “Bewoners zien steeds vaker in dat duurzame kwaliteitsoplossingen bijdragen aan het wooncomfort én tegelijk stevige besparingen kunnen opleveren. Dit zijn welkome winstpunten, zeker in een tijd waarin de energiekosten de pan uit rijzen…” 

Maar duurzaamheid gaat verder voor Select Windows. “In 2021 hebben we een duurzame nieuwe productiehal van 1.500 m2 in gebruik genomen, met een uitgekiend klimaatsysteem en zonnepanelen voor een duurzamere productie. En ook op productniveau nemen we tal van initiatieven om onze duurzaamheid te vergroten. Zo wordt de isolatiewaarde van onze producten steeds verder verbeterd en zowel in onze fabriek als bij onze partners worden zaagafval, reststukken en eventuele foutproducten ingezameld en aangeboden voor recycling. Zo brengen we samen zo’n 60.000 kilo PVC per jaar opnieuw de kringloop in.”

Besparen met het Energie Kozijn

Samen met haar verkooppartners zet Select Windows iedere dag in op wat de klant vraagt én nodig heeft. Dit gebeurt onder meer met het Energie Kozijn, dat het best isolerende kunststof kozijn van dit moment betreft. Het Energie Kozijn is opgebouwd uit Schüco Living profielen en beschikt over meerdere luchtkamers met een thermische onderbreking, wat de isolatiewaarde flink ten goede komt. Woningeigenaren hebben keuze uit een blok profiel (6°) of facet profiel (15°) en uit 150 kleuren en structuren. 

“Dankzij een standaard profieldiepte van 120 mm is er voldoende ruimte om extra dik (triple) isolatieglas toe te passen, wat resulteert in een 40% hogere isolatiewaarde dan de huidige generatie kunststof kozijnen.”

Nieuwe software

Het continu investeren in mensen en middelen staat bij Select Windows centraal. Het meest actuele bewijs daarvan vormt de verdere uitrol van een nieuw, toekomstbestendig softwaresysteem voor de kozijnproductie. Een applicatie die de vakman al het denkwerk uit handen neemt, de snelheid van werken vergroot, fouten tot nul reduceert en levertijden verkort. “Het systeem, waarin meerdere softwareprogramma’s geïntegreerd zijn, garandeert op basis van de ingevoerde klantspecificaties altijd een volledig geautomatiseerde productie en een tiptop eindresultaat”, aldus Knol. “En dat zonder omkijken.”

Ondernemers gezocht!

Select Windows heeft de ambitie om te groeien. Daarom werd de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in gebouw, software, machines én mensen. Nu de basis staat, zet Select Windows in op een verdere uitbreiding van het landelijke dealernetwerk. Daarbij ligt de focus op Zeeland, de regio Utrecht, Eindhoven en Limburg. “Dankzij de uitbreiding van ons assortiment hebben wij nieuwe partners die zich bij ons soft-franchiseconcept willen aansluiten nóg meer te bieden”, benadrukt Knol. “Bijvoorbeeld met een volledige ondersteuning op het gebied van marketing en promotie, management en inkoop/verkoop. Voorwaarde is een langdurige en intensieve partnerrelatie. Maar het is tevens belangrijk dat potentiële partners ook beschikken over een showroom en eigen (geschoolde) monteurs. Bovendien is een VKG-lidmaatschap vereist. Is dit het geval? Dan ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding op onze mooie locatie in Zwaag.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details