Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Mooie ruimtes blijven mooi met het DX paniekbeslag van Dulimex

Mooie ruimtes blijven mooi met het DX paniekbeslag van Dulimex

Het meest belangrijke onderdeel van de vluchtweg is de nood- of vluchtdeur; het punt waar iedereen veilig en zonder obstakels naar buiten moet kunnen. “Paniekbeslag moet vooral functioneel en betrouwbaar zijn”, vertelt Jeffrey Koetsier, Purchaser & Product Manager bij Dulimex B.V. “En dat hoeft niet altijd mooi te zijn, als het maar werkt. Maar in sommige gebouwen wil het oog ook wat en de DX 5-serie paniekbeslag vult dat perfect in.”

De DX 500-serie anti-paniekbeslag combineert het creëren van een veilige vluchtfunctie met esthetische en duurzame aspecten. Naast de standaard rood-zwarte kleurstelling kan gekozen worden uit maar liefst 16 RAL kleuren. In combinatie met de slanke hoofd- en eindkasten en pullmanschoten komt dit het deurkozijn zeer ten goede en is de nooduitgang helemaal af te stemmen op de rest van het interieur. Daarnaast zorgt het verende mechaniek van de pullmanschoten voor een soepel werkende sluiting wat een positief effect heeft op de levensduur van het beslag. 

Flexibel in toepassing

Elke situatie vraagt om een specifieke aanpak op het gebied van vluchtwegtechniek, vertelt Koetsier. “Geen enkel gebouw heeft precies dezelfde vluchtweg en geen enkele vluchtweg heeft precies dezelfde deur. De DX 5-serie paniekbeslag speelt hier mooi op in. Het is leverbaar als 1-, 2- of 3-puntssluiting met keuze uit types met boven-, onder en zijsluitingen en door de slanke hoofd- en eindkasten is het beslag al te monteren op kozijnen van slechts
40 mm breed. Er is dus altijd wel een passend type te vinden.”

Persoonlijk advies op maat

“Bij de besluitvorming over en de keuring van vluchtwegen bestaan er landelijk behoorlijke verschillen in opvatting van wat wel goed is en wat niet. Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat er wel eens met twee maten gemeten wordt als het gaat om de toepassing en regelgeving rondom paniekbeslag”, vertelt Jeffrey Koetsier verder “In sommige gevallen resulteert dit in een onveilige vluchtweg wat tot potentieel gevaarlijke situaties kan leiden.” 

Dulimex biedt persoonlijk advies en projectbegeleiding via een eigen specialist vluchtwegtechniek. Samen met de klant inventariseert hij wat er in de specifieke situatie conform wet- en regelgeving nodig is. 

Koetsier: “Wij verzorgen adviezen en ondersteuning aan de hand van toegezonden foto’s. Bij grote en extra complexe projecten nemen wij een kijkje op het project om ter plaatse met aannemers of het montagebedrijf te komen tot een juiste afstemming van het toe te passen anti-paniekbeslag. Onze serviceverlening en ondersteuning zijn erop gericht relaties in het voortraject optimaal te adviseren. Want, uiteindelijk gaat het maar om één ding: de mensen in het gebouw een veilig gevoel geven door het inrichten van een veilige vluchtweg”.

De DX totaaloplossing voor nooduitgangen

Dulimex biedt een complete oplossing voor vluchtwegen; van het anti-paniekbeslag tot de beveiliging van de nooduitgang tegen oneigenlijk gebruik. De totale DX-lijn paniekbeslag is een eigen merk van Dulimex. 

Koetsier: ”Naast de DX 5-serie hebben we de DX 7-serie, waar de regelgeving rond inbraakwering en vluchtveiligheid samenkomen, en de robuuste DX 2-serie, die op locaties waar ‘hufterproof’ beslag van belang is een veilige oplossing biedt. Voor iedere serie is ook het optionele beslag leverbaar zoals nooduitgang beveiliging tegen oneigenlijk gebruik en knop- en kruksets voor de toegang van buitenaf. Kortom een totaaloplossing voor de nooduitgang”, besluit Jeffrey Koetsier.

Meer informatie over DX vluchtwegtechniek is te vinden op de website. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details