Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Multi Kozijn kiest voor RecyStel stelkozijnprofielen

Multi Kozijn kiest voor RecyStel stelkozijnprofielen

Zorgeloos en comfortabel wonen. Nu én in de toekomst. Dat is de ambitie van Multi Kozijn Spakenburg. Directeur Multi Kozijn, Lambert Heinen: “Koopt een klant een kunststof kozijn, dan hoort daar natuurlijk ook een kunststof stelkozijnprofiel bij. Want alleen dan kunnen de unieke voordelen van kunststof worden doorgetrokken ín de muuropening. Voor de montage van onze kunststof kozijnen maken wij sinds enkele jaren alleen nog gebruik van de kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel.”

“Als je kwaliteit wilt leveren, kun je niets aan het toeval overlaten”, benadrukt Heinen. “Ons doel is om het positieve gevoel van onze klanten op elk vlak te versterken. Multi Kozijn werkt uitsluitend met de A-kwaliteit kunststof kozijnen van Select Windows, die volledig op maat en in de Nederlandse fabriek geproduceerd worden, op basis van Schüco profielen.  

“Doordat de profielen rondom worden versterkt met staal, worden een uitstekende isolatie en inbraakwerendheid geborgd”, aldus Lambert Heinen, directeur Multi Kozijn in Spakenburg. “Zowel de productie als montage van de kozijnen zijn VKG-gecertificeerd, waardoor klanten recht hebben op 15 jaar kwaliteitsgarantie en het Waarborgfonds. Zekerheden die wij hebben doorvertaald naar de stelkozijnprofielen. Voor de montage van onze kunststof kozijnen maken wij sinds enkele jaren alleen nog gebruik van de kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel.”

In het verleden is er veel discussie geweest over het VKG Keurmerk, waarin gesteld werd dat kozijnen alleen mét een stelkozijn gemonteerd mochten worden. Hiermee werden bijvoorbeeld de beunhazen aangepakt, die de kozijnen stomp tussen de muur klemden en met PUR vastzetten op de spouwlat van het oude houten kozijn. Inmiddels heeft stompe montage een flinke kwaliteitsslag gemaakt. Feit blijft echter dat stompe montage meer risico’s met zich meebrengt. De montage van kozijnen blijft mensenwerk, en mensen maken nu eenmaal fouten. Deze fouten kun je echter grotendeels ondervangen, wanneer je een stelkozijn gebruikt.

Uitstekend bestand tegen weersinvloeden, stabiel én mooi

Voor stelkozijnen maken veel bedrijven nog gebruik van hout, waarbij stroken worden gezaagd uit watervaste triplex platen. Nadeel van deze werkwijze is dat de zaagkant (inwateringskant) van de plaat zich altijd aan de kopse kant van de gevel bevindt. Als oplossing zou je deze inwateringskant kunnen schilderen, maar dit brengt een extra arbeidsgang en veel (droog)tijd met zich mee. Bovendien: wanneer in de stenen veel vocht optrekt, komt dit alsnog in het hout terecht, waardoor de fineerlagen kunnen gaan rotten en loslaten. Met kunststof is dit niet aan de orde.

 In tegenstelling tot hout zijn kunststof stelkozijnprofielen uitstekend bestand tegen weersinvloeden, tocht en vocht. Ook is het materiaal gegarandeerd onderhoudsvrij. Uniek aan de kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel is bovendien dat zij geleverd worden met een mooie zwarte voorlijst. Hierdoor wordt, naast een optimale kwaliteit, een hoogwaardige uitstraling geborgd. Ook indien er een klein naadje tussen de muur en het kozijn overblijft.

Vakkundige montage

“Door te kiezen voor één type stelkozijnprofielen voor al onze kunststof kozijnen, kunnen wij te allen tijde een vakkundige montage borgen”, sluit Heinen af. “Onze monteurs hoeven niet te switchen tussen kunststof en hout. In plaats hiervan kunnen zij werken volgens een vast en vertrouwd stappenplan. Ook dat komt de kwaliteit ten goede.” De monteurs brengen in de spouw vaak een gewolmaniseerd houten regel aan tegen de binnenmuur, vertelt hij. “Vervolgens wordt het RecyStel stelkozijnprofiel tegen en gedeeltelijk over de buitenmuur gemonteerd. In het stelkozijnprofiel zit een soort sponning, waardoor de dikte van het binnenstucwerk exact kan worden opgevangen. Hierdoor zijn bewoners verzekerd van een mooie én vlakke aansluiting. Mooie redenen waarom Multi Kozijn kiest voor RecyStel stelkozijnprofielen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details