Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nabeschouwing Polyclose

Nabeschouwing Polyclose

Unieke dorpel voor hefschuifpuien

ISC is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve, duurzame kunststof bouwelementen, zoals isolerende dorpels. Een voorbeeld daarvan is de Bluestone onderdorpel, die samengesteld is uit GVC glasvezelcomposiet en een compleet nieuwe techniek met uni-directionele glasvezel bevat. Deze onderdorpel is verkrijgbaar in bluestone of Ral 9005 mat zwart met structuurkorrel. De toplaag bestaat altijd uit PU lak, die zorgt voor UV-, ozon- en krasbestendigheid.

Op Polyclose introduceerde de specialist uit ­Schijndel een nieuwe deurdorpel voor combinatie met alle kunststofsystemen, die rechtstreeks beglaasd kan worden. Er is geen extra glasprofiel meer nodig. 

De K-VISION-PSG kunststof hefschuifpui wordt geleverd met een speciale onderdorpel uit GVC glasvezelcomposiet.

De meest opvallende innovatie op de stand was echter de K-VISION-PSG (PremiDoor Smits Gemert BV), een robuuste en duurzame kunststof hefschuifpui met speciale onderdorpel uit GVC glasvezelcomposiet, beschikbaar in bluestone of zwart. 

Deze oplossing, een gezamenlijke ontwikkeling van ISC BV en Smits Gemert BV, wordt bij de fabrikant van onderdorpels volledig in eigen huis geproduceerd. In eerste instantie zal deze onderdorpel ook exclusief door Smits Gemert BV in de markt gezet worden, maar op termijn zullen tevens de andere verwerkers van K-VISION profielsystemen in ­Nederland er toegang toe krijgen.

Meer informatie vindt u op: www.smitsbedrijven.nl

+

Universele bevestigingsbeugels voor grote screens

Uiteraard is een Renson Fixscreen ideaal voor grote raampartijen, maar dan moet de doekkast in bepaalde gevallen geborgd worden. De specialist schrijft voor dat die doekkast bij grote screens – afhankelijk van het type vanaf 3,6 meter breed – in het midden verplicht extra gezet moet worden. Anders kan de kast doorbuigen en zal de doekspanning verminderen. In het verleden moest de plaatser daar zelf een oplossing voor zoeken, maar nu ontwikkelde de fabrikant zelf een universele bevestigingsbeugel, waardoor die montage voortaan kinderspel is.

Deze nieuwe ontwikkeling is als accessoir beschikbaar voor de Fixscreen Slim, Fixscreen 150 en voor de Medium en Large versies van de Fixscreen Minimal.

Met deze bevestigingsbeugel kunnen grote screens voortaan op een eenvoudige manier extra ‘gezekerd’ worden.

Met één type beugel kan men al deze Fiscreens op het raam ‘zekeren’. Deze beugel is tevens in de hoogte verstelbaar, waardoor men de positie van de doekkast ten opzichte van het raam steeds naar wens kan instellen. Een set bestaat uit een koppelstuk en L-beugel met zelfborende schroeven, sluitringen en de instructies. Het koppelstuk wordt op de achterzijde van de doekkast gedraaid of gezet, terwijl de L-beugel vervolgens door de voorziene schroefgaten in het koppelstuk op de doekkast gemonteerd wordt. Tot slot wordt de L-beugel ook op het raamprofiel geschroefd.

Meer informatie vindt u op: www.renson.eu

+

Een kleine tag met een grote impact

De digitale schil van een gebouw wordt de ruggengraat van moderne, toekomstgerichte gebouwen en slimme steden. Ze verzamelt en communiceert data en informatie en creëert digitale oplossingen die onze stedelijke ruimtes efficiënter, duurzamer en prettiger maken om te wonen, werken of ontmoeten. 

Schüco Internet of Facades (IoF) is een software die de basis legt voor die digitalisering. De basis vormt de IoF ID, een kleine tag die elk deel van een gevel een eigen digitale identiteit geeft. Alle informatie, documenten en processen met betrekking tot de gevel worden daar opgeslagen en zijn tijdens de gehele levenscyclus van elk ­Schüco element beschikbaar: installatiegegevens,
onderhoudsinformatie, ….. 

Internet of Facades (IoF) is een software die de basis legt voor de digitalisering van alle informatie, documenten en processen tijdens de gehele levenscyclus van elk Schüco element.

Er is nog veel meer. Elk gevelelement kan een artikelnummer toegewezen worden, bijvoorbeeld uit de bestaande bouwtekeningen. Zo kunnen onderaannemers direct zien waar het gevelelement zich volgens de planning bevindt. Verder kunnen na de acceptatie en installatie foto’s van het gevelelement gemaakt worden, die dan aan de data en datum gekoppeld worden. Mocht er een defect gemeld worden, is er simpele bewijslast beschikbaar. Dit maakt het dagelijkse werk van Schüco-partners veel gemakkelijker. Deze gegevens worden in de cloud opgeslagen en zijn altijd toegankelijk. Daardoor krijgt de gebruiker een beter overzicht en dus meer controle. 

Meer informatie vindt u op: www.schueco.com

+

Innovaties op het vlak van sloten, cilinders en elektronische sluittechniek in de kijker

‘Een overzichtelijke stand vol sloten en cilinders, elk met hun eigen specifieke kenmerken’. Het is een korte omschrijving van de stand van WILKA. Naast de bestaande systemen werden vooral de nieuwigheden in de kijker gezet. Zo was er bijvoorbeeld extra aandacht voor de nieuwe meerpuntsvergrendelingen van de serie 8000 met vluchtdeurfunctie: de serie 8600 met sleutelbediening en de zelfvergrendelende modellen uit de serie 8700. 

Uiteraard waren de schijnwerpers ook gericht op het nieuwe elektronische beslag, dat ruimtes uiterst comfortabel toegankelijk maakt en tegelijk de veiligheid verhoogt. Dankzij de flexibele integratie in de verschillende WILKA softwareplatforms easy­Access, easyApp, easyBasic en easyHotel zorgt dit beslag voor een hoge mate van beveiliging in kantoren en hotelkamers, maar ook voor deuren in particuliere woningen en de meest uiteenlopende projecten. 

Het nieuwe elektronische beslag van WILKA zorgt voor een comfortabele toegang en verhoogt tegelijk het niveau van veiligheid.

Voor de bediening van zijn elektronische sluitsystemen biedt WILKA ook verschillende softwarepakketten, zoals easyApp. Deze smartphone-oplossing, beschikbaar in een versie voor Android® en iOS®, kan eenvoudig door de gebruiker gedownload worden en is geschikt voor een voordeur van een eengezinswoning, maar kan evenzeer voor de toegangsdeuren bij kleinere bedrijfs- of kantoorpanden gebruikt worden. Voor deze easyApp-toepassing ontwikkelde de fabrikant trouwens de nieuwe wandlezer E231.

Meer informatie vindt u op: www.wilka.de

+

Innovaties voor de kunststof industrie

Leverancier voor de bouw en kozijnenindustrie BUVA kijkt met trots terug op de Polyclose beurs, waar in een fijne huiskamersfeer een uitgebreid assortiment voor kunststof ramen en deuren in de schijnwerpers werd gezet. “Wij hebben zeer waardevolle bezoekers mogen verwelkomen”, vertelt Tom Knijn, Lead Accountmanager bij BUVA. “De afgelopen jaren hebben we nog meer de samenwerking gezocht met klanten, systeemhuizen en andere relaties binnen onze markt, die lang op onze stand beleven hangen. Hierdoor ontstond een bijzondere kruisbestuiving.”

“Onder het genot van een hapje en een drankje werden bezoekers langs diverse innovaties geleid”, aldus Knijn. 

“Bijvoorbeeld de ontwikkelingen van de IsoStone® onderdorpels konden op grote belangstelling rekenen. Grootste blikvanger waren de nieuwe BUVA sluitplaten met sluitkom, die volledig in de onderdorpel zijn verzonken. Hierdoor behoudt het rubber onder de deur zijn vorm en blijven wind en water buiten.” 

De stand werd gecompleteerd met een nieuw assortiment aluminium profielen, waardoor het glas van de zijlichten kan doorlopen tot op de IsoStone® onderdorpel. Maar ook met de nieuwe BUVA Eco-Cilinder met een loodvrije behuizing en zeer interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Benieuwd naar alle productinnovaties? Kijk dan op onze website.

Meer informatie vindt u op: www.buva.nl

+

Nieuwe producten scoren

De stand van Novatio stond tijdens Polyclose opnieuw in het teken van live demonstraties met producten voor gebruik tijdens de voorbereiding van het verlijmingsproces, tijdens de productie en montage van ramen en deuren én voor het onderhoud en de reparatie. Ook de gekende onderhoudsboxen (Maintenance boxen) voor aluminium en PVC ramen, deuren, poorten en terrasoverkappingen waren aanwezig. 

Novatio introduceerde uiteraard ook een aantal nieuwe producten, die één voor één goed scoorden bij de bezoekers. Er waren nieuwe beschermingsproducten voor de zaagsneden van de profielen en ook nieuwe verlijmingsproducten voor de hoekverbindingen, die vrij zijn van Meko en isocyanaten, uniek in de branche. 

Peelcoat is een verwijderbare coating waarmee profielen, ramen, deuren en poorten tijdens de werkzaamheden beschermd kunnen worden.

Verder is het nodig om schrijnwerk te beschermen in de periode tussen de plaatsing en de oplevering van het project. Het kan immers beschadigd raken tijdens de werkzaamheden van andere bouwpartners. Daarom ontwikkelde de specialist met Peelcoat een afpelbare beschermcoating op basis van gemodificeerde natuurharsen voor gladde oppervlakken. Deze is eenvoudig aan te brengen op én te verwijderen van PVC, glas, metaal en poederlak. Zo kunnen profielen, deuren, ramen en poorten beschermd worden. 

Meer informatie vindt u op: www.novatio.com

+

Grensdoorbrekende deur opent nieuwe mogelijkheden voor architect en verwerker

Voor de productie van SAPA ramen en deuren, schuiframen en vliesgevelsystemen wordt vanaf dit jaar alleen nog Hydro CIRCAL 75R gebruikt, met name aluminium dat voor minimaal 75% uit post-consumer schroot bestaat en een voetafdruk van slechts 2,3 kg CO2 per kg aluminium heeft. 

Eén van de nieuwste ontwikkelingen, de universele SOLEAL Next-deur, werd op Polyclose voor het eerst aan het professionele publiek voorgesteld. Deze deur is verkrijgbaar in veel toepassingen: vrijstaand of met een vast deel, beglaasd of met een overlappend paneel, naar binnen en naar buiten draaiend, push-pull, paniekdeuren, deuren voor intensief gebruik (getest tot 2.000.000 cycli), een enkele of dubbele deur, geïntegreerd in de gevel, scharnierend of pivoterend, met lage of drempelvrije dorpel. Ze is compatibel met de ­TENTAL-gevel- en SOLEAL Next-raamsystemen.

Voor de SOLEAL Next-deur van SAPA wordt Hydro CIRCAL 75R gebruikt, aluminium dat voor minimaal 75 % uit post-consumer schroot bestaat. (Project van Architect Diego Soroa, Beeld: Wenzel

Deze deur is geschikt voor glasdiktes tot 59 mm en hoogtes tot 3 meter. Ze levert uitstekende prestaties op het vlak van thermische isolatie en akoestiek en garandeert een hoge dichtheid. SOLEAL Next omvat ook veel veiligheidskenmerken, zoals bescherming tegen vingerklemming, anti-paniek vluchtweg, inbraakwerendheid (RC2/RC3) en kogelwerendheid (FB4 NS), evenals rook- en brandbeveiliging. SOLEAL Next combineert een esthetisch design met een ruime keuze aan kleuren en accessoires, waaronder verborgen elementen en beslag.

Meer informatie vindt u op: www.hydro.com

+

Dorpelsystemen en hang- en sluitwerk maken ramen en deuren compleet

Venster Techniek, producent van dorpels, glas- en aanslagprofielen én dichtingsprofielen voor houten en kunststof kozijnen, toonde ook op deze Polyclose verschillende demo-puien. 

Zo werd een buiten draaiende houten deur met zijlicht getoond in combinatie met een VTD Excellent Hybride dorpel, een 100% uit glasvezel vervaardigde onderdorpel. Deze deur was tevens uitgerust met een Easy-click aanslagprofiel 22-10 en glasprofiel 10 mm. Verder omvatte deze oplossing een DV greep, een kruk op schild en een duwer op schild met kerntrekbeveiliging van het merk Sluit.nl én ze was voorzien van instelbare scharnieren en een cilinderbediende C600 meerpuntsvergrendeling van S2. In een tweede demo-module werd een buiten draaiende kunststof deur gecombineerd met een EEAL-dorpel van Venster Techniek en verdekt liggende scharnieren, een DV greep en krukken op schild aan de binnen)- en buitenzijde, alles van Sluit.nl. 

Een beeld van de stand van Venster Techniek met de verschillende demo-modules.

Daarnaast demonstreerde de firma ook de doorontwikkelde kunststof hef-schuifdeur. Die werd op de vorige editie van Polyclose al voorgesteld en nadien op basis van de feedback van de bezoekers verder ontwikkeld. Dit systeem werd getest met meer dan 600 Pa en scoort volgens de fabrikant uitmuntend op het vlak van wind- en waterdichtheid. Venster Techniek koos opnieuw voor één stand samen met S2 Hang- en Sluitwerk. 

Meer informatie vindt u op: www.venstertechniek.nl

+

Nederlandse partner met kennis van zaken

De naam BelgaClima staat synoniem voor een uitgebalanceerd en kwaliteitsvol aanbod aan innoverende producten voor de lucht- en waterdichte plaatsing van isolatie, vooral voor laag energie- en/of passiefbouw. Ook op Polyclose zette de specialist opnieuw het ruime gamma in de kijker, waaronder de recent geïntroduceerde BelgaStormblocker, een all-in-one stormbestendige raamaansluitfolie. 

Trouwe partner voor de Nederlandse markt

Aangezien deze vakbeurs traditioneel ook in Nederland veel interesse wekt én de inbouwwijze van elementen daar net iets anders is dan in België, kiest BelgaClima bewust voor de aanwezigheid van Multifast op de stand. 

BelgaClima nam bewust zijn Nederlandse partner Multifast mee naar Polyclose. Met een oranje module werd aandacht besteed aan de Nederlandse inbouwmethodiek.

“We zijn al meer dan 10 jaar partner voor de verdeling van de producten op de Nederlandse markt. Zowel product als markt hebben voor ons geen geheimen meer. We hebben een team van 5 mensen in de buitendienst, die ook een beroep kunnen doen op de technische ondersteuning van onze interne specialisten”, vertelt eigenaar Ard Bols. “Met onze kennis kunnen we het team van BelgaClima tevens adviseren om hun productgamma verder uit te breiden en te optimaliseren om perfect te voldoen aan de regelgevingen in Nederland. Op de stand staat trouwens ook een opvallende oranje module, die helemaal gewijd is aan de Nederlandse markt en zijn specifieke inbouwmethodiek.”

Meer informatie vindt u op: www.belgaclima.be

+

Een passend scharnier voor elke toepassing

Breuer & Schmitz toonde op Polyclose nog maar eens zijn continue drang naar innovatie. Om op de toenemende interesse voor grote houten garagedeuren in de Nederlandse markt in te spelen, ontwikkelde Breuer & Schmitz een nieuw specifiek SKG-gekeurd scharnier. De eerste pilots verliepen intussen zeer succesvol. De gepatenteerde RD 818 justeerscharnieren met dubbel doorgezette knoop zijn ideaal om deuren snel en nauwkeurig af te stellen. Met een stelbereik van 4 mm parallel/zijdelings kan men de hangnaad tot op de millimeter traploos instellen. Daarna is de positie gefixeerd. Als de deur op termijn toch afhangt, kan ze in een handomdraai nagesteld worden.

Breuer & Schmitz introduceerde opnieuw enkele innovatieve producten, waaronder de RD 818 justeerscharnieren en de gepatenteerde ‘Connect’ scharnieren.

“Een andere innovatie wordt gevorm door onze ­‘Connect’ scharnieren voor een permanente doorvoer van stroom en data naar de deur vanaf de kozijnkant”, vertelt Gijs-Bert Drost, accountmanager voor Zuid-Nederland en België. “Dankzij de unieke en flexibele technologie is dit systeem geschikt voor bijna alle gangbare elektronische componenten die met een deur of kozijn verbonden zijn, ook voor project- en glasdeurscharnieren – stompe – of opdekdeuren – en voor het 3D-scharniersysteem VZX. Het is een ideale oplossing voor de aansturing van bijvoorbeeld motorsloten, vingerafdruk- en cijfercombinatiesloten, elektrische deurspionnen, melkglasfolies en –ruiten, sensoren, verlichting en nog veel meer.”

Meer informatie vindt u op: www.breuerundschmitz.de

+

Nieuwe versie van het bekende ‘blauwe schuim’

Meer dan 10 jaar geleden ontwikkelde Soudal het elastische PU-schuim Flexifoam voor afdichting rond het buitenschrijnwerk. Vandaag is – wat onder vaklui ‘het blauwe schuim’ genoemd wordt – het nog steeds één van de topproducten in de markt. Bij Soudal rusten ze echter niet op hun lauweren en willen ze de concurrentie steeds weer een stapje voor zijn. Daarom lanceerde de specialist op Polyclose de nieuwe generatie van dit product: Flexifoam X-tra.

Flexifoam X-tra is de ‘grote broer’ van Flexifoam, die gekenmerkt wordt door een nog grotere elasticiteit én 30 % meer opbrengst.

De hoge elasticiteit was al een belangrijk kenmerk van het originele product, maar deze grote broer is nog elastischer, ook bij het uitrekken van voegen. Bovendien garandeert Soudal met dit product 30% meer opbrengst. Met andere woorden kan de verwerker met eenzelfde volume aan product meer meters aan voegen vullen. Deze nieuwe ontwikkeling werd al uitvoerig getest bij het ift in Rosenheim, waardoor de nodige testrapporten voorgelegd kunnen worden en de kwaliteit nu én in de toekomst steeds gegarandeerd zal zijn.

Andere blikvanger op de stand was de nieuwe telg binnen de Soudatight familie, specifiek ontwikkeld voor buitengebruik aan de onderzijde van ramen. Met dit product kan men probleemloos ramen op terrassen en balkons volledig afdichten en krijgt ook staand water geen kans om binnen te sijpelen.

Meer informatie vindt u op: www.soudal.com

+

Inzetten op uitbreiding en optimalisatie van gamma

Polysun® biedt een uniek concept, waarbij voor zonwering en lichtregulering een jaloezie, plissé, plissé black out of rolgordijn in het isolatieglas geïntegreerd wordt. Op Polyclose stelde de firma opnieuw een aantal revolutionaire innovaties voor, zoals een combinatie met Fineo-vacuümglas en een plissé black out systeem met smalle spouw en aangepast doek. 

Ook de Polysun® ScreenLine ‘ROOF-TOP’ oplossingen voor dakbeglazing werden in de kijker gezet. Zo vormt de integratie van gemotoriseerde lamel- en black out systemen in dubbel of drievoudig glas een uitstekende en efficiënte oplossing voor veranda­daken en lichtstraten. Verder ontwikkelde de specialist een oplossing, waarbij hun systemen in verwarmbaar glas in de gevel of het dak geïntegreerd worden. Dit heft perfect de koudebrug op die iedereen kent bij glas in de gevel en verhoogt het comfort.

Ook de Polysun® ScreenLine ‘ROOF-TOP’ oplossingen voor dakbeglazing werden in de kijker gezet.

Voor grotere raampartijen leverde Polysun® al oplossingen met twee simultaan werkende lamelsystemen in één spouw, waardoor oppervlaktes tot ruim 12 m² mogelijk waren. Op Polyclose werd voor het eerst een systeem in één stuk voor hoogtes tot
4 m en oppervlaktes tot 10 m² voorgesteld. Deze innovatie viel in de smaak van de vele bezoekers op de stand. Tot slot demonstreerde de specialist ook een app waarmee je systemen met batterijmodule kunt bedienen en voorkeursstanden kan ingeven, maar vooral ook meerdere systemen kan koppelen én waarmee suntracking mogelijk is, een toepassing die tot op vandaag niet mogelijk was.

Meer informatie vindt u op: www.polysun.be

+

Terrasoverkapping wordt een all-season buitenruimte

Bij Pallazzo vindt men altijd wel een geschikt lamellendak of een ideale terrasoverkapping. De LOUNGE® is een dak van maximaal 6 x 4 m met 135° roteerbare lamellen, dat tegen de gevel aangebouwd of vrijstaand gemonteerd wordt. De kubistische terrasoverkapping Pallazzo SQOPE® wordt gekenmerkt door een strak en symmetrisch ontwerp met dakliggers die recht liggen en in de constructie geïntegreerd zijn. Dankzij innovatieve technologieën is het mogelijk om overkappingen met een vrije overspanning tot maar liefst 7 meter en een diepte tot 4,5 meter te realiseren.

Met een lamellendak of terrasoverkapping van Pallazzo ervaart de consument de charmes van elk seizoen. Daarvoor zorgen een hoogwaardige LED verlichting, de ­Pallazzo FLOWZZ® screens en de glazen schuifwand Pallazzo INVIGO PRO®

Dankzij een aantal optionele elementen kan men een Pallazzo-terrasoverkapping in een all-season buitenruimte omtoveren.

Nieuw zijn de wind- en waterbestendige zonwering met acryldoek Ikuno®, die op het dak van de overkappingen gemonteerd wordt en de warmte tegenhoudt, en de aluminium zijwand Pallazzo Pareda®, die zorgt voor privacy of beschutting. Pareda® is leverbaar als vlakke wand of een variant met horizontale of verticale lijnstructuur en kan naadloos in het frame van de terrasoverkapping geïntegreerd worden.

Meer informatie vindt u op: www.pallazzoveranda.nl

+

Inbrekers krijgen geen kans

Ook tijdens deze 20ste editie van Polyclose pakte Roto opnieuw met heel wat innovatieve technieken uit. Zo biedt de specialist met het TiltSafe-mechanisme een oplossing om ramen in kiepstand te zetten en ruimten te ventileren, ook ’s nachts of bij afwezigheid, zonder risico op inbraak. Drie speciaal ontworpen stalen sluitstukken zorgen immers voor een inbraakbescherming die voldoet aan SKG**, zelfs bij grotere kiepwijdtes. Deze oplossing is geschikt voor pvc, hout en aluminium ramen, zowel handmatig bediend als elektromechanisch.

Een andere eyecatcher op de stand was de Roto Patio Inowa, het slimme beslag voor hermetisch gesloten schuifsystemen tot 400 kg in aluminium, hout of kunststof. 

Dankzij het TiltSafe-mechanisme krijgen inbrekers geen kans, zelfs wanneer het raam in kiepstand staat.

Zodra de gebruiker de kruk dicht doet, wordt het beslag aan de vier zijden geactiveerd. Dankzij een innoverende schuifbeweging, dwars op het raamprofiel, moet de raamvleugel niet meer opgetild worden. Deze vergrendeling is inbraakveilig volgens klasse RC2 en zorgt voor een lager energieverbruik. Bovendien beschermt het systeem tegen hevige slagregens en winddruk, die vooral ook op hoger gelegen verdiepingen kunnen voorkomen. Tot slot wordt het omgevingslawaai vrijwel volledig gedempt. De nieuwe soft-functies (Close, Open en Stop) maken zware ramen vederlicht en garanderen een vlotte en geluidsarme schuifbeweging. 

Meer informatie vindt u op: www.roto-frank.com

+

Nieuw 5-assig bewerkingscentrum in de kijker

Meer dan 25 jaar lang werd Emmegi in de Belgische en Nederlandse markt vertegenwoordigd door een eigen reseller, maar in oktober 2021 richtte de machinebouwer Emmegi Benelux op. Deze dochteronderneming met nieuwe faciliteiten in Zaventem zorgt voor een nog betere ondersteuning van de klanten bij de verkoop, maar ook bij het onderhoud van machines in België, Nederland en Luxemburg. Zo kan de machinebouwer zijn marktpositie ook versterken. Emmegi nam voor het eerst onder eigen naam deel aan Polyclose.

De firma pakte uit met het nieuwe 5-assige CNC-bewerkingscentrum Comet R6 HP, het eerste van 7 meter, uitgerust met een volledige cabine. 

Het nieuwe kantoor van Emmegi Benelux in Zaventem.

Dit systeem omvat ook twee extra assen voor het positioneren van de klemmen en de referentieaanslagen, terwijl de machine in de pendulaire modus werkt. De motor kan traploos draaien van -15° tot 90° op de horizontale as en van 0° tot 720° op de verticale as, om het werk aan de bovenzijde en aan alle laterale zijden van het profiel uit te voeren. Comet R6 HP is uitgerust met een gereedschapsmagazijn met 12 plaatsen, waaronder een zaag van 250 mm. Deze machine beschikt ook over een verplaatsbaar werkblad, waardoor het laden en afnemen van de profielen veel gemakkelijker kan gebeuren en de bewerkbare breedte aanzienlijk groter wordt. 

Meer informatie vindt u op: www.emmegi.com

+

Innovatie als kernwoord

Innovatie was de rode draad door het verhaal van Aluminios Cortizo op Polyclose. Met de COR 80 Industrial toonden ze een raamsysteem met een kaderdiepte van 80 mm voor glasdiktes tussen 25 en 65 mm. Deze oplossing beantwoordt perfect aan de strengste klimatologische eisen dankzij de buisvormige polyamidestrips van 45 mm en de verwerking van polyolefine schuim zowel rond het glas als tussen kader en vleugel. 

De COR 80 met verborgen vleugel voor glasdiktes tot 51 mm scoort niet alleen goed op het vlak van lichtinval, maar ook voor wat betreft de thermische en akoestische prestaties. Dit systeem is leverbaar met verborgen scharnieren én een exclusieve handgreep geïntegreerd in het vleugelprofiel.

De COR VISION PLUS is een schuifsysteem met vleugels tot 4 meter, een middenstijl van slechts 25 mm en een glasoppervlak tot 94 %.

Dé eyecatcher op de stand was de COR VISION PLUS, een schuifsysteem met vleugels tot 4 meter, een middenstijl van slechts 25 mm en frames ingebed in de omtrek, waardoor een glasoppervlak tot 94% mogelijk is. 

Deze oplossing is geschikt voor glasdiktes tot maximaal 56 mm en kan geleverd worden met een handmatig (tot 400 kg) of gemotoriseerd (tot 700 kg) openingssysteem. Om de overgang tussen binnen en buiten te optimaliseren, kan de rail verborgen worden en zelfs volledig in de vloer geïntegreerd worden.

Meer informatie vindt u op: www.cortizo.nl

+

Trends in innovatieve oplossingen omzetten

De R&D-afdeling van AluK zet trends om in innovatieve oplossingen. Zo presenteerde de fabrikant met Nesto een gevelbekleding op basis van duurzame verticale aluminium profielen. Het gamma omvat blokprofielen met een diepte van respectievelijk 20 mm en 35 mm. Gecombineerd in één project zorgen ze voor een decoratief lijnenspel. 

Dankzij de verschillende basis- en afwerkingsprofielen zijn diverse ontwerpconstructies mogelijk. Met behulp van L-profielen kunnen ook de hoeken netjes afgewerkt worden. Nesto kan bovendien gemakkelijk gedemonteerd worden, waarna de aluminium profielen volledig gerecycled worden. De poederlak met Qualicoat Seaside keurmerk zorgt voor een goed beschermlaag en behoud van kleur in alle omstandigheden en omgevingen.

Nesto is een gevelbekleding op basis van duurzame verticale aluminium profielen.

Andere innovatie was ‘Clara by AluK’, een uniek raamconcept met een volledig glazen vleugel, dat meer daglicht binnenlaat en voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten zorgt. Dit raam­systeem verenigt de transparantie, toegankelijkheid en openheid van een glazen raam met alle voordelen van een draaikiep- of draairaam. De raamvleugels zijn gemaakt zonder oneffenheden en randen. 

Functionele onderdelen, zoals beslag en afdichtingen, worden verborgen met elegant geëmailleerd glas, beschikbaar in een uitgebreid RAL-kleurenpalet. ‘Clara by AluK’ ramen zijn ook nog eens uiterst energiebesparend en scoren hoog op het vlak van akoestiek en inbraakwerendheid.

Meer informatie vindt u op: www.aluk.com

+

Een nieuw tijdperk in gevelbekleding

Harinck had noviteiten beloofd en die werden daadwerkelijk getoond. Zo lanceerde de fabrikant zijn Frager Facade. Magnetude®, al jaren gekend voor de productie van inkomdeuren, kan nu immers ook voor een gevelbekleding of sectionaalpoort gebruikt worden. De combinatie van vlakke aluminium platen met inliggende schaduwvoeg en strakke binnen- en buitenhoekoplossingen zorgt voor een modern, minimalistisch design. Architecten krijgen zo nog meer vrijheid bij het ontwerp van hun aluminium gevelbekleding.

De gepatenteerde Magnetude®-technologie met magneten kan nu ook gebruikt worden om de buitenplaten van een gevelbekleding onzichtbaar te bevestigen.

Deze gepatenteerde technologie, die werkt via magnetisme, laat dilatatie toe zonder hechtingsverlies. Bovendien gebeurt de montage nauwkeurig, snel en eenvoudig, waardoor veel tijd gewonnen wordt. In een eerste fase worden de op maat geleverde gevelkaders tegen de muur geschroefd, waarna de inliggende aluminium schaduwvoeg, plint of hoek in het gevelprofiel geschoven worden. Vervolgens kan er al een volgend gevelkader geïnstalleerd worden. In een latere fase worden dan de buitenplaten in aluminium of andere materialen, die eveneens op maat gemaakt worden, met magneten op deze gevelkaders gemonteerd. 

Deze gevelbekleding bestaat uit duurzaam materiaal en kan op termijn volledig gerecycled worden. Dankzij de Magnetude®-technologie kunnen individuele buitenplaten eenvoudig vervangen worden, zonder gebruik van gereedschap, handig bij schade of als de eigenaar de look & feel van zijn gevel wil veranderen. 

Meer informatie vindt u op: www.harinck.be

+

Innovatief sluitsysteem voor vluchtdeuren

FUHR Benelux demonstreerde zijn ruime aanbod aan producten met speciale aandacht voor de première van de autosafe 837P, een automatisch, zelfvergrendelend antipaniekslot met elektronisch koppelbare krukbediening. 

“Dit innovatief sluitsysteem combineert het automatische vergrendelen, wat zorgt voor een verbeterde beveiliging en een optimale afsluiting van de deur, met het veilig en, indien nodig, gecontroleerd kunnen vluchten van binnenuit. Van buitenaf is er altijd een gecontroleerde toegang”, licht managing director Martijn van Dort toe. 

Op Polylose stelde FUHR in première een nieuw automatisch, zelfvergrendelend antipaniekslot met elektronisch koppelbare krukbediening voor: autosafe 837P.

“Via het sluitsysteem krijgt de gebruiker of gebouwbeheerder informatie over de status van de deur. Bovendien kan een motor gemonteerd worden om de deur via een toegangscontrolesysteem met een draaideurautomaat te openen. 

Autosafe 837P heeft een doornmaat tussen 35 en 65 mm en kan geleverd worden voor alle mogelijke deurcombinaties in aluminium, staal, kunststof en hout. Bij FUHR verwachten we dat de autosafe 837(P) in het tweede kwartaal van 2023 leverbaar zal zijn.”

Meer informatie vindt u op: www.fuhrbenelux.info

+

Doorloopmachine verhoogt productiviteit op de werkvloer

Calvet, een toonaangevende speler op het vlak van CNC-bewerkingscentra, is preferred supplier van A-merken als Urban, Pressta, Mecal, Tigerstop, Thorwesten, Pemac en Schirmer. Naast verschillende andere systemen demonstreerde de leverancier op Polyclose een doorloopmachine van Schirmer. Dit systeem omvat een verticale en horizontale zaagmodule voor het door elkaar bewerken van profielen van 20 bij 20 mm tot 300 bij 150 mm, zelfs onbemand gedurende meerdere uren. Door de hoge capaciteit bevordert dit bewerkingscentrum de flow op de werkvloer, waardoor de productiviteit gevoelig verbeterd wordt.

Op de stand van Calver kon je naast verschillende andere machines ook deze doorloopmachine van Schirmer bewonderen.

“We blijven intussen zoeken naar oplossingen om productieomgevingen nog vlotter en efficiënter te laten werken. Ik denk bijvoorbeeld aan de stappen in het productieproces nadat de profielen van het bewerkingscentrum genomen zijn: verstekken verlijmen, pershoek verlijmen, assemblage, persen, controleren en poetsen. Vandaag worden al die taken één na één gedaan op aparte werkposten en door meerdere operatoren”, zegt zaakvoerder Stefan Nees. 

“We zijn bezig met de ontwikkeling van een systeem met twee robots, waarmee één operator al deze bewerkingen in één beweging zou kunnen uitvoeren. Voor dit project werken we nauw samen met een robotintegrator. Het eerste prototype staat voor oktober gepland en in de tweede helft van 2023 moet dit nieuwe bewerkingscentrum productierijp zijn.”

Meer informatie vindt u op: www.calvet.nl

+

Sluitende oplossingen

Bij S2 Hang- en Sluitwerk lag de klemtoon op houten elementen. Bij S2 wilden ze immers aantonen dat ook bij houten systemen, net als bij aluminium, staal en kunststof, met smallere profielen gewerkt kan worden, zonder verlies van eigenschappen én met bijpassend hang- en sluitwerk. In de demo-opstellingen op de stand – zoals steeds gedeeld met Venster Techniek – werden verschillende oplossingen geïntegreerd. 

Ontwikkeling, engineering, productie, assemblage en service gebeuren bij S2 onder één dak en de drang naar innovatie blijft groot. Getuige daarvan een verstelbaar scharnier, een stijlvolle sluitlijst, een onderdorpel én een universele raamgreep met zelfstellende krukstift. Deze krukstift is verend en variabel van 32 mm tot 45 mm, waardoor de gebruiker zijn voorraad kan vereenvoudigen en kosten kan reduceren. 

In deze module werd een buiten draaiende deur met zijlicht gecombineerd met instelbare scharnieren en een cilinderbediende C600 meerpuntsvergrendeling.

De raamgreep valt op door de slanke hendel en is leverbaar in een niet-afsluitbare versie en een variant die met een sleutel afgesloten kan worden (SKG**-gecertificeerd). 

Deze universele oplossing is geschikt voor ramen in aluminium, hout of kunststof met een 43 mm hart op hart afstand: draai-, stolp-, val-, uitzet- en draaikiepramen. De greep kan ook eenvoudig in een geïntegreerde 45° ventilatiestand geklikt worden, als deze functie voorzien is.

Meer informatie vindt u op: www.themans.nl

+

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details