Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nauwkeuriger, sneller én beter frezen,  boren, zagen en lassen

Nauwkeuriger, sneller én beter frezen, boren, zagen en lassen

Specialist in las- en bewerkingsmachines Kruba BV toont tijdens de Polyclose-beurs in Gent een keur aan noviteiten, waarmee verwerkers in de kunststof kozijnenindustrie en aluminium gevelindustrie nog nauwkeuriger, sneller en beter hun profielen kunnen frezen, boren, zagen en lassen.

Blikvanger op Polyclose (stand 6124, hal 6) is een nieuw Kruba staalzaagcentrum voor het eenvoudig zagen van de staalversterking van kunststof kozijnen, ramen en deuren. Ook is ruimte gereserveerd voor de Kruba dubbele schroefautomaat type CS-801, waarmee Kruba BV inspeelt op de behoefte van verwerkers om tussenstijlen van kunststof profielen automatisch te verbinden. “Deze machine zorgt niet alleen voor een flinke besparing van de arbeidstijd, maar biedt ook ergonomische voordelen”, vertelt Cees van Essen, directeur van Kruba BV. “Onder andere doordat er in het staal aan twee zijden tegelijkertijd vastgeschroefd en opgespannen wordt.”

Kruba Staalzaagcentrum.

 

Eenvoudig zagen en frezen van de kunststof glaslijsten

Bijzondere aandacht wordt besteed aan het zagen en frezen van glaslijsten, waarvoor Kruba BV diverse innovatieve oplossingen toont. “Allereerst presenteren wij een verstekzaag­machine met een elektronische lengteaanslag, waarmee twee glaslijsten tegelijkertijd gezaagd kunnen worden. De verstekzaagmachine zorgt daarbij voor gegarandeerde zaaglengtes”, vertelt Van Essen. “Daarnaast presenteren we een uitgebreidere versie, waarmee tot vier (!) glaslatten tegelijk gezaagd kunnen worden: twee op de breedtemaat en twee op de hoogtemaat. Deze versie wordt geleverd in combinatie met een elektronische lengteaanslag.”

Ook voor korte glaslijstlengtes, die moeilijk gezaagd en ingebracht (gebogen) kunnen worden, toont Kruba BV een aantal innovatieve oplossingen. “Naast een standaard kopsfreesmachine waarmee de glaslijst eenvoudig aan de kopse zijde gefreesd kan worden, presenteren wij een geavanceerde oplossing waarbij twee glaslijsten in één keer en volledig automatisch gefreesd én gezaagd kunnen worden”, aldus Van Essen. “Ook deze machine wordt geleverd in combinatie met een elektronische lengteaanslag. Een derde oplossing is een speciale meerblad zaagmachine die de rugzijde van de glaslijst voorziet van sleuven, waardoor de glaslijst buigzaam wordt en eenvoudig in de kleine sponningen ingebracht kan worden.”

Kruba CNC 4024/2 HVL bewerkingscentrum, tevens geschikt voor de recht-op-schuin verbinding
alsmede het frezen van de tussenstijlen.

 

Nieuwste ontwikkelingen van de houtverbindingslook

Vanzelfsprekend worden ook de laatste ontwikkelingen van de houtverbindingslook (HVL) getoond. “Zowel in een enkele als dubbele uitvoering en dan met name gericht op de recht-op-schuin mogelijkheden”, aldus Van Essen.

”In de afgelopen maanden hebben we onze Kruba HVL bewerkings- en lasmachines flink geïnnoveerd. Ons nieuwste HVL-CNC-bewerkingscentrum biedt dan ook een keur aan flexibele oplossingen, waarbij het tevens mogelijk is om tussenstijlen te frezen (contramallen), ‘achter-de-dichting’ vrij te frezen en – indien nodig – de glasvezel in de glasvezelversterkte kunststof profielen weg te frezen. Met het Kruba HVL-CNC-bewerkingscentrum kunnen verwerkers hun profielen al bewerken vóórdat deze gelast worden, waardoor een naadloze lasverbinding ontstaat.” Daarnaast presenteert Kruba BV een HVL-bewerkingscentrum waarmee het profiel aan beide zijden gelijktijdig gefreesd kan worden, waarna deze op een standaardmachine van Urban naadloos wordt gelast. “Met de Kruba CNC 4024-2 HVL-machine tonen we bovendien een nieuwe recht-op-schuin verbinding, die in nauwe samenwerking met onze afnemer is ontwikkeld.”

Naadloos lassen.

 

Innovatieve, naadloze lasmethode

Behalve met de eigen HVL-bewerkingscentra biedt Kruba BV ook met de geavanceerde vierkops Urban lasmachine de mogelijkheid om een naadloze lasverbinding te maken, in slechts anderhalve minuut las- en bewerkingstijd. “De Urban lasmethode maakt het lassen van verschillende profielen mogelijk, waaronder de combinatie van een kozijnprofiel met aanslag en een kozijnprofiel zonder aanslag”, aldus Van Essen.

“De methode is niet afhankelijk van profieltoleranties. Ook hoeft geen onderscheid gemaakt te worden tussen profielen met of zonder (houtnerf)folie. De beschermfolie hoeft vooraf niet verwijderd te worden en ook nakleuren is niet aan de orde.” Tijdens de Polyclose-beurs worden diverse resultaten/voorbeeldelementen van de nieuwe Urban lasmachine gepresenteerd.

Uitgebreid aanbod afkortzaag-, verstekzaag- en freesmachines

De Kruba-stand wordt gecompleteerd met diverse afkort- en verstekzaagmachines van de firma Graule, evenals diverse contramalmachines voor de tussenstijlen. “Van Pertici Industries tonen we verschillende freesmachines, evenals de dubbele verstekzaagmachine type 500D2K met elektronisch verstelbare zaagaggregaten, een automatische hoekverstelling en een groot zaagbereik die geschikt is om zowel kunststof als aluminium profielen vanaf de buiten- als binnenmaat te zagen. Interessant is bovendien het Thorwesten universeel CNC-bewerkingscentrum type TH-PBZ-4 voor kunststofprofielen, waarmee alle freesbewerkingen voor bijvoorbeeld ontwatering, beluchting, slotkasten en kruk- en cilindergaten in kunststof gerealiseerd kunnen worden, alsmede het vastschroeven van de staal- of kunststofversterking. De machine is uitgevoerd met de nieuwste CNC-besturing, inclusief een grafische 3D-weergave van de bewerking. Optioneel kan een externe schroefunit worden toegevoegd, waarmee de productie (nog) verder wordt verhoogd. Bovendien zijn de invoer- en uitvoertafel in verlengde uitvoeringen verkrijgbaar, voor de bewerking van profielen tot meer dan vijf meter.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details