ANAF
01:26
27-09-2017

Nederland is klaar voor stijlvolle voordeurpanelen uit België

“In 2018 bestaan we 45 jaar en dat gaan we vieren”, opent Harald van Geluwe, directeur bij Anaf Closing Concepts uit Dentergem het gesprek. “We zijn momenteel druk doende met de Nederlandse markt.” De Belgische fabrikant van voordeurpanelen, plaatsingsklare gekeurde veiligheidsdeuren en oppervlaktebehandelingsproducten voor de PVC en aluminium kozijnenbouw acht te tijd rijp om ook Nederland fan te maken.

“Anaf is ooit begonnen met lijm voor PVC-plaatverlijming. Daarmee werden houten deurpanelen veredeld. Nu produceren we volledige deurpanelen en deuren.” Met 46 werknemers op twee locaties in West Vlaanderen en een locatie in Limburg mag Anaf zich de tweede grootste speler op de Belgische markt noemen.

Geheel eigen visie op deuren
Onderscheidend vermogen heeft het Belgische bedrijf zeker. Men ontwikkelt, ontwerpt, test en levert volledig in eigen beheer. “We hebben een ongekende expertise in hout- en decorfolies. Met maar liefst 180 decors om uit te kiezen, hebben we als sterk punt dat we iedere houtsoort in decor kunnen aanbieden”, aldus Van Geluwe.

Een unieke ontwikkeling van Anaf, is de opliggende sierlijst, van aluminium. Deze is in hetzelfde decor als het deurpaneel leverbaar en opklikbaar. Van Geluwe: “We simuleren met onze decorfolie ook de houten groef (niet te verwarren met houtnerf), die zo kenmerkend is voor de traditionele houten deurenbouw. Onze Cottage reeks geeft daarmee een authentieke, technische uitstraling aan het deurpaneel.”

ANAF

Van gewone deur tot special
Ongeveer 80% van de deuren die Anaf levert valt binnen de categorie ‘strak en eenvoudig’. De overige 20% van het gamma is ronduit uniek te noemen en een echte USP. “Ook voor de Nederlandse markt”, legt Van Geluwe uit. “We beschermen onze originaliteit met uitvindersoctrooien en waarborgen daarmee ook de USP voor de klant.”

Bij Anaf is 95% van de imitatie houten deuren in de basis van aluminium vervaardigd. “We hebben ook deuren met PVC in de massa, vooral witte deurpanelen, massaproductie voor projecten”, schetst Van Geluwe.

Altijd passend bij het vensterprofiel
“Wij zorgen ervoor dat ons folieprogramma naadloos aansluit bij dat van de grote merken in vensters. Denk aan bekende producenten uit België en Duitsland en weet dan dat wij de passende optiek bij hun vensters leveren. Voor de renovatiemarkt hebben wij zeer goede proposities, want wij zijn de achterdeur namelijk ook niet vergeten.”

Online de perfecte deur configureren
Op Deuradviseur.nl kan men geheel naar wens een Anaf deur configureren. “We willen mensen inspireren, zodat ze in de dealerlocator op zoek gaan naar een verdeler. De site kent 2200 unieke bezoekers per maand, die dagelijks zorgen voor leads. Het zou mooi zijn als de dealerlocator volledig gevuld staat met Nederlandse verkooppunten”, zegt Van Geluwe tot besluit.

Tekst: Jan Mol  |  Beeld: ANAF 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

Triplaco panelenXinnix